Τα πιο περίεργα σύνδρομα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα πιο περίεργα σύνδρομα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν

⍆Η επιστήμη και η ιατρική έχουν καταφέρει να αλλάξουν τον κόσμο και τον τρόπο... που ζούμε. Παρόλα αυτά οι επιστήμονες εξακολουθούν να ανακαλύπτουν πράγματα για την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.

Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο παράξενα ψυχικά σύνδρομα, που μοιάζουν να είναι δημιούργημα επιστημονικής φαντασίας, κι όμως είναι αληθινά!

Σύνδρομο Μινχάουζεν


Το σύνδρομο Μινχάουζεν (Munchausen Syndrome) εισήχθη για πρώτη φορά σαν όρος από τον Άγγλο ψυχίατρο Richard Asher το 1951. Ονομάστηκε έτσι από ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον Βαρόνο Φον Μινχάουζεν (Baron von Munchhausen), έναν Γερμανό ευγενή του 18ου αιώνα, ο οποίος υπηρέτησε στο ρωσικό στρατό μέχρι το 1750. Με την επιστροφή του από το στρατό, έγινε γνωστός για τις φανταστικές ιστορίες ταξιδιών και περιπετειών που διηγούνταν.
Πρόκειται για μία διανοητική διαταραχή κατά την οποία ο πάσχων επινοεί ασθένειες ή σε ακόμα χειρότερες περιπτώσεις, τις προκαλεί ο ίδιος στον εαυτό του με τη λήψη φαρμάκων. Το άτομο με σύνδρομο Μινχάουζεν επιζητά συνεχώς την προσοχή και τη φροντίδα των άλλων (κυρίως γιατί στερήθηκε τη συναισθηματική πληρότητα στην παιδική του ηλικία) και δε διστάζει να προβεί ακόμα και σε ενέργειες αυτοτραυματισμού.

Σύνδρομο του εξωγήινου χεριού 


Η συγκεκριμένη ιατρική πάθηση θα μπορούσε να είναι και η πιο τρομακτική, καθώς το χέρι σας κάνει άλλα από αυτά που θέλετε, δηλαδή οι εντολές που δέχεται από τον εγκέφαλο δεν φτάνουν στο χέρι και αυτό λειτουργεί αυτοβούλως.

Οι γιατροί αναφέρουν πως πρόκειται για νευρολογική ανωμαλία ή είναι αποτέλεσμα κάποιου σοβαρού τραυματισμού. Οι ασθενείς δεν μπορούν να θεραπευτούν πλήρως, ωστόσο με φυσιοθεραπεία μπορούν να αποκαταστήσουν, μερικώς, το πρόβλημα. Παρατηρείται σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου.

Σύνδρομο της Τερατοφιλίας


Αφορά τα άτομα που έλκονται σεξουαλικά από πολύ άσχημους ή παραμορφωμένους ανθρώπους. Επιλέγουν πάντα συντρόφους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ανασφάλεια, βίτσιο ή ψυχαναγκασμό.

Σύνδρομο “Οθέλλος”


Ο πάσχων πιστεύει ότι ο/η σύντροφός του τον/την απατά, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Είναι αρκετά σοβαρότερο από μια απλή ζήλια και οι πάσχοντες βιώνουν έντονες μανιώδεις σκέψεις. Ελέγχουν συνεχώς τον σύντροφό τους, τον ανακρίνουν, τον παρακολουθούν και σε ακραίες περιπτώσεις ασκούν βία.

Σύνδρομο “Διπλού υποκειμένου”


Σ΄ αυτή την περίπτωση, ο πάσχων πιστεύει ότι έχει σωσία που του μοιάζει πολύ, αλλά έχει διαφορετική προσωπικότητα και διαφορετική ζωή. Μερικές φορές ο σωσίας μπορεί να είναι άγνωστος, άλλες φορές μέλος του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Μερικές φορές οι πάσχοντες πιστεύουν ότι κάποιος τους έκλεψε την εμφάνιση, γεγονός το οποίο οδηγεί σε ψυχολογικές ή σωματικές επιθέσεις. Το σύνδρομο αυτό εντοπίζεται κυρίως σε διπολική διαταραχή ή σχιζοφρένεια, παρόλο που είναι πολύ σπάνιο.

Σύνδρομο του Διογένη


Μπορεί να φέρει το όνομα του κυνικού φιλοσόφου, αλλά ουδεμία σχέση έχει με αυτόν. Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι μια διαταραχή συμπεριφοράς που εμφανίζεται στους ηλικιωμένους. Οι πάσχοντες παραμελούν σε ακραίο βαθμό τη σωματική τους υγιεινή και την οικιακή καθαριότητα, ενώ η συλλογή άχρηστων αντικειμένων σε τεράστιες ποσότητες είναι επίσης σύνηθες φαινόμενο.

Σύνδρομο Κοτάρ


Επίσης γνωστό ως σύνδρομο «Walking Corpse». Σ’ αυτό το σύνδρομο, ο πάσχων πιστεύει ότι είναι νεκρός, ότι δεν υπάρχει ή ότι έχει χάσει τα εσωτερικά του όργανα.

Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο απομονώνονται και δεν είναι σε θέση να φροντίσουν σωστά τον εαυτό τους. Αυτό το σύνδρομο απαντάται συχνά σε άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

Συνήθως τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο αυτό, αρνούνται ότι υπάρχουν. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να έχουν αίσθηση της πραγματικότητας.

Το διάβασα στο www.newmoney.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1795,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,88,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,640,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,85,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,703,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,19,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1788,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,107,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,457,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,20,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,7,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,Κόσμος,9325,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,7,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,162,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1495,Πολιτική,6769,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5800,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1037,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2437,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,67,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,539,Eco-News,2704,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα πιο περίεργα σύνδρομα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν
Τα πιο περίεργα σύνδρομα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν
Τα πιο περίεργα σύνδρομα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν
https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2019/11/1213-550x344.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-R5kBCRymdxE/UisGjGhwwWI/AAAAAAAAEXg/xqELeDtmCKw/s72-c/%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9F+%CE%A4%CE%99%CE%A4%CE%9B%CE%9F%CE%A3.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_267.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_267.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content