3 λόγοι για να σταματήσετε να παραπονιέστε για τη ζωή σας

3 λόγοι για να σταματήσετε να παραπονιέστε για τη ζωή σας

⍆'' Καθώς αναπνέετε τώρα, κάποιος άλλος αναπνέει για τελευταία φορά. Σταματήστε... λοιπόν να παραπονιέστε και μάθετε να ζείτε τη ζωή σας με αυτά που έχετε''.

Είναι τόσο αλήθεια.
Ταυτόχρονα, μου θυμίζει την Άννα Φρανκ:
Το Ημερολόγιο ενός Νεαρού Κοριτσιού, καθώς είχε ακριβώς την ίδια αντίδραση την τελευταία φορά που την διάβασα.

Όταν οι γονείς της, της υπενθύμισαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν, η Άννα διαμαρτυρήθηκε στο ημερολόγιό της ότι η κατάσταση των άλλων ανθρώπων - ανεξάρτητα από το πόσο χειρότερη ήταν - δεν έκανε το πρόβλημά της ευκολότερο .

Θα συμφωνούσατε ίσως μαζί της με το παρακάτω:

Γιατί πρέπει να νοιάζομαι για τους άλλους που έχουν χειρότερα προβλήματα από μένα όταν πρέπει να αντιμετωπίσω τα φοβερά πράγματα που συμβαίνουν σε εμένα τώρα;

Δεν είστε oι μόνοι που σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο. Το έκανα και γω επίσης.

Εκτός αυτού, δεν είναι κακό να είσαι εγωιστής και να φροντίζεις ένα άτομο, δηλαδή, εσένα, παρά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που περνούν πολύ χειρότερα από σένα.

Αλλα...


Γνωρίζατε ότι ερχόταν τα προβλήματα,έτσι; η απάντηση είναι ναι!Γιατί παραπονιόσαστε τώρα και όχι στην αρχή;

Διαμαρτυρόμαστε επειδή υπάρχει κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε δυσαρεστημένοι στη ζωή μας. Έχουμε ήδη καθιερώσει τα προβλήματα των άλλων ενώ δεν μας ανακουφίζουν απο τα επικείμενα προβλήματά μας.

Το πρόβλημα έγκειται όταν επιλέγουμε να μην κάνουμε τίποτα για την κατάστασή μας αλλά παραπονιόμαστε όπως κάνουμε συχνά. Η διαμαρτυρία δεν είναι κακή.

Αλλά αν δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα γι 'αυτό, είναι ίσως χειρότερο από το να μην διαμαρτύρεστε καθόλου. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να ερευνήσετε, γιατί παραπονιέστε αλλά δεν κάνετε τίποτα.

3 λόγοι για τους οποίους παραπονιέστε για την ζωή σας.

1. Παραπονιέστε από συνήθεια
Είστε εθισμένοι σε αυτό.

Ίσως να μην το βλέπετε. Και εγώ δεν το καταλάβαινα.

Το να είσαι εθισμένος στο να παραπονιέσαι ακούγεται παράλογο, αλλά συνειδητοποίησα πολύ αργότερα ότι αυτό που έκανα ήταν να το παίζω θύμα.

Είναι πολύ βολικό να το κάνεις αν και άθλιο.

Σκεφτείτε το. Ξαπλώστε στο κρεβάτι, κοιτάξτε πάνω στο ταβάνι και παραπονεθείτε όλη την ημέρα - αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από το να σηκωθείτε και να βρείτε μια λύση, έτσι;

Ευτυχώς, ήρθα στα συγκαλά μου όταν συνειδητοποίησα ότι με το να παραπονιέμαι και να χαραμίζω τη ζωή μου δεν ήταν τρόπος ζωής.

Στην πραγματικότητα, δεν ζούσα καθόλου, απλά υπήρχα.

Το πιο σημαντικό όμως,ήταν οτι αισθανόμουν ένοχος όταν διάβαζα ιστορίες άλλων ανθρώπων που έπασχαν από ανίατες ασθένειες.

Ή είχαν χάσει τα μέλη της οικογένειάς τους μέσω απροσδόκητων ατυχημάτων πάρα πολύ ξαφνικά και πολύ σύντομα.

Οι θάνατοι που προσκολλώνται στις τελευταίες μέρες που έχουν μαζί σε αυτή τη ζωή.

2. Παραπονιέστε για να τραβάτε την προσοχή 
Το να παραπονιέστε απο συνήθεια ειναι ένα πράγμα.

Αλλά το χρησιμοποιείτε ως τρόπο να τραβήξετε την προσοχή;Ψάχνετε για οίκτο;

Κάποιος έρχεται μαζί σας και κρατάει το χέρι σας, λέγοντάς σας πως ότι αισθάνεστε είναι δικαιολογημένο και λογικό;

Αλλά αν συνηθίζετε να παραπονιέστε και επιθυμείτε να τραβάτε την την προσοχή, τα παράπονά σας μπορεί να είναι επιζήμια για την ευημερία σας.

Το να παραπονιέστε δεν προσθέτει αξία στην ποιότητα της ζωής σας.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που παραπονεθήκατε για το περιεχόμενο της καρδιάς σας και αισθανθήκατε πολύ καλά γι 'αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι σας κάνει - όπως και στους άλλους - να αισθανθείτε χειρότερα μετά. Η δυστυχία μπορεί να αγαπάει την συντροφιά.

Σημαίνει επίσης ότι αναπόφευκτα προσελκύετε συντρόφους,που παραπονιούνται συνεχώς,στη ζωή σας, εκθέτοντας τον εαυτό σας σε αρνητικές συνομιλίες όλη την ώρα.

3. Παραπονιέστε για την υπευθυνότητα

Μπορεί να παραπονιέστε για να αποφύγετε ευθύνες.

Είναι πιο εύκολο να βρίσκετε δικαιολογίες και να παραπονιέστε παρά να αρπάξετε τις ευκαιρίες για να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

Ή να είστε προνοητικοί για να αντιμετωπίσετε πιθανά προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό το πρωί με το να σηκώνεστε λίγο πιο νωρίς.

Όταν εστιάζετε σε προβλήματα και διαμαρτύρεστε για αυτά, δεν βλέπετε καθαρά για να βρείτε μια λύση.

Είστε πολύ απασχολημένοι συναισθηματικά προσκολημένοι με προβλήματα και τα αποδέχεστε αντί να το δουλεύετε για να βρείτε μια λύση.

Τελικές σκέψεις

Νομίζω ότι αξίζει να επαναλάβετε αυτες τις ισχυρές λέξεις:

Καθώς αναπνέετε τώρα, κάποιος άλλος αναπνέει για τελευταία φορά. Σταματήστε λοιπόν να παραπονιέστε και μάθετε να ζείτε τη ζωή σας με αυτά που έχετε.
Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ είπε κάτι παρόμοιο:

''Κάνε ότι μπορείς,με αυτά που έχεις,εκεί που είσαι''.

Συνεχίστε να επικεντρώνεστε στο "τι έχετε" και εκτιμήστε το.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να απομακρυνθείτε από το να παραπονιέστε, να δείτε ευκαιρίες γύρω σας, να δημιουργήσετε μια θετική σχέση με τον εαυτό σας και τους άλλους και να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας.

Το διάβασα στο moneyhabitmuse.com


"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 3 λόγοι για να σταματήσετε να παραπονιέστε για τη ζωή σας
3 λόγοι για να σταματήσετε να παραπονιέστε για τη ζωή σας
3 λόγοι για να σταματήσετε να παραπονιέστε για τη ζωή σας
https://i1.sndcdn.com/artworks-000446076876-0qea69-t500x500.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/03/3_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/03/3_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content