================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η συνωμοσιολογία αλλά και τα δημοσιεύματα του 2015 που δεν μένουν απαρατήρητα

⍆Μπορεί να είναι ο COVID-19, αποτέλεσμα ενός πολύ ριψοκίνδυνου πειράματος;... Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει και δικαιολογημένα τα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιφύλαξη, αφού πολλά απ΄ αυτά αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της συνωμοσιολογίας. Όμως υπάρχουν και τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί με επίσημο τρόπο και από σοβαρές πηγές. Όχι τώρα, αλλά από το 2015!

Τότε επιστήμονες-ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Nature Medicine, ότι είχαν δημιουργήσει έναν νέο ιό. Πως τον δημιούργησαν; “Συνδυάζοντας” έναν ιό των νυχτερίδων με τον ιό του SARS. Ο ιός που δημιουργήθηκε ονομάστηκε το 2015, SHC014.

Η είδηση είχε δημοσιευθεί τότε σε πάρα πολλά ΜΜΕ , όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά σ’΄ όλο τον κόσμο.
Αντιγράφουμε από το δημοσίευμα του in.gr που υπογράφει ο Β.Πρατικάκης,στις 13 Νοεμβρίου 2015:

“Ο υβριδικός ιός που προέκυψε ήταν ικανός να μολύνει ποντίκια και καλλιεργημένα κύτταρα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το πείραμα αποδεικνύει ότι ο ιός SCH014 μπορεί δυνητικά να προσβάλλει ανθρώπους, κάτι για το οποίο οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να επαγρυπνούν.

Δεν συμφωνούν όμως όλοι ότι τα ευρήματα δικαιολογούν το ρίσκο. Έπειτα από το θόρυβο που είχαν προκαλέσει πειράματα με επικίνδυνους ιούς γρίπης, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πέρυσι μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανάλογων ερευνών που αφορούν το τη γρίπη, το SARS και τον συγγενικό ιό του MERS.

Η τελευταία μελέτη είχε ήδη ξεκινήσει πριν επιβληθεί το μορατόριουμ τον Οκτώβριο του 2014, και η αμερικανική κυβέρνηση έκρινε αργότερα ότι δεν υπήρχε λόγος διακοπής της.

Πιο ανήσυχος δηλώνει ωστόσο ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. «Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις» προειδοποιεί στο δικτυακό τόπο του Nature.

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ρίτσαρντ Έμπραϊτ, ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσι. «Το μόνο που προκύπτει από αυτή τη μελέτη είναι η δημιουργία ενός νέου, μη φυσικού ρίσκου» εκτιμά.

Η ερευνητική ομάδα επιμένει ωστόσο ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Ραλφ Μπάριτς του Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, μέλος της συντακτικής ομάδας, χωρίς τη μελέτη κανείς δεν θα είχε συνειδητοποιήσει ότι ένας ιός των νυχτερίδων μπορεί να είναι έτοιμος να προκαλέσει ανθρώπινες επιδημίες”.

Το διάβασα στο piraeuspress.gr
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η συνωμοσιολογία αλλά και τα δημοσιεύματα του 2015 που δεν μένουν απαρατήρητα Reviewed by PLOUMISTOS on 11:32 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.