Ο Dennis Pol από τη Νέα Υόρκη και το ακουστικό κουαρτέτο του για μια βραδιά στον Βόλο

Ο Dennis Pol από τη Νέα Υόρκη και το ακουστικό κουαρτέτο του για μια βραδιά στον Βόλο

⍆Ο Dennis Pol είναι ένας από τους σημαντικότερους jazz και gypsy jazz κιθαρίστες της νέας γενιάς,... κι έχει εμφανιστεί σε πολλά από τα σημαντικότερα jazz festivals και μουσικές σκηνές στην Ευρώπη και στην Αμερική όπως το: Django Amsterdam, Bimhuis, Festival Django Reinhardt at Fontainebleau, ELB Jazz, Djangofest Athens, Café Lena Saratoga, Birdland NY, κ.ά.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 21:30 θα εμφανιστεί ζωντανά στο Filippou Cafe Classique και μαζί του θα είναι τρεις εξέχοντες νέοι μουσικοί, με βάση την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Κοσίδης στο βιολί, ο Γιώργος Μουρίκης στη ρυθμική κιθάρα και ο Αντώνης Αρβανίτης στο κοντραμπάσο. Και οι τρεις τους είναι ενεργοί στην jazz σκηνή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Είσοδος 10 ευρώ
τηλ . κρατήσεων 2421039283

Ο Dennis Pol (Διονύσης Πολυγένης) γεννήθηκε στην Ιταλία και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από ηλικία 10 ετών. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε συστηματικά να μελετάει κιθάρα με τον δάσκαλο του Βασίλη Αρσενίδη ο οποίος έβαλε τις βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη του. Από τότε ξεκίνησε και το ενδιαφέρον του για τζαζ μουσική. Μετά την αποφοίτησή του στο λύκειο γράφτηκε στο Ωδείο ‘Φίλιππος Νάκας’ για ένα χρόνο όπου σπούδασε τζαζ με τον Γιώτη Σαμαρά. Ο Dennis άρχισε να εμβαθύνει τις γνώσεις του στη παράδοση της τζαζ, μελετώντας το έργο των μεγάλων τζαζ μουσικών όπως ο Wes Montgomery, George Benson, Django Reinhardt, Charlie Parker, κλπ. και μετά από ένα χρόνο, κατάφερε να περάσει τις εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις του πανεπιστημίου του Groningen(NL) ξεκινώντας τις επίσημες σπουδές του στην μουσική. Στο Groningen είχε την ευκαιρία να σπουδάσει και να παίξει με πολλούς διάσημους μουσικούς της τζαζ σκηνής της Νέας Υόρκης όπως ο Mike Ledonne, Paul Bollenback, Wycliffe Gordon, Don Braden, Joe Lock, κλπ. Την ίδια χρονιά κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε ένα από τα μεγαλύτερα τζαζ festivals της Ευρώπης, το ‘ELB JAZZ’ στο Αμβούργο της Γερμανίας, μαζί με το κουιντέτο της τραγουδίστριας και συνθέτριας Alina Engibaryan (νικήτρια του παγκόσμιου διαγωνισμού ‘Jazz Montreux Competition 2015).

Τον επόμενο χρόνο συνέχισε τις σπουδές του στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας και ένα από τα καλύτερα του κόσμου, το Conservatorium van Amsterdam, όπου ανακάλυψε ένα νέο πάθος για την gypsy jazz και τη μουσική του Django Reinhardt & Stephane Grappelli. Στο Άμστερνταμ είχε την ευκαιρία να σπουδάσει με μερικούς από τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου όπως ο Jesse van Ruller, Peter Bernstein, Martijn van Iterson, Reinier Baas και Maarten van der Grinten όπου ολοκλήρωσε το ‘BFA in performing arts’. Τον Μάιο του 2107 κερδίζει το διεθνή διαγωνισμό του Βουκουρεστίου ‘Bucharest International Jazz Competition’ μαζί με το κουιντέτο του πιανίστα Aron Gunst, ‘AG Quintet’. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές 2017,2018 και 2019 παίζει στο luthier stage του μεγαλύτερου gypsy jazz festival του κόσμου ‘Django Reinhardt Festival’ στο Fontainebleau της Γαλλίας μαζί με τον Mathieu Chatelain και Jeremie Arranger. Τον Ιανουάριο του
2020 εμφανίζεται με το ακουστικό του τρίο στο Bimhuis για το Django Amsterdam Festival.

Το ‘NEW YORK CITY’, είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του Dennis, που κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου 2019 από την δισκογραφική εταιρία ‘Hot Club Records’.
Με ένα ρετρό swing vibe αλλά και με μια σύγχρονη προσέγγιση το άλμπουμ έχει ένα μοναδικό και φρέσκο στυλ. Το άλμπουμ αποτελείται από επτά jazz standards και δύο πρωτότυπες συνθέσεις του Dennis με τίτλο «Motel One» και «Mr. Vasilis».

Dennis Pol: κιθάρα
Χρήστος Κοσίδης: βιολί
Γιώργος Μουρίκης: κιθάρα
Αντώνης Αρβανίτης: κοντραμπάσο
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Dennis Pol από τη Νέα Υόρκη και το ακουστικό κουαρτέτο του για μια βραδιά στον Βόλο
Ο Dennis Pol από τη Νέα Υόρκη και το ακουστικό κουαρτέτο του για μια βραδιά στον Βόλο
Ο Dennis Pol από τη Νέα Υόρκη και το ακουστικό κουαρτέτο του για μια βραδιά στον Βόλο
https://volos.ert.gr/wp-content/uploads/2020/02/denis-pol.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/dennis-pol.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/dennis-pol.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content