================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η φαρμακευτική αγωγή για τη στυτική δυσλειτουργία και ο κίνδυνος μελανώματος

⍆Τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) δε... φαίνεται να προκαλούν μελάνωμα σύμφωνα με μια μετά - ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Journal of the National Cancer Institute.

Οι ερευνητές κινητοποιήθηκαν από μια παλαιότερη μελέτη του 2014 στην οποία βρέθηκε μια συσχέτιση ανάμεσα στη σιλδεναφίλη, τη δραστική ουσία του Viagra και του μελανώματος. Για τον σκοπό της ανασκόπησης, οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα 5 μεγάλων μελετών που διερευνούσαν τη σχέση μεταξύ πρόσληψης αναστολέων της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5( PDE5) για την αντιμετώπιση της ΣΔ και τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος. Συνολικά στις μελέτες συμμετείχαν 866,049 άνδρες εκ των οποίων οι 41,874 εμφάνισαν μελάνωμα.

Βρέθηκε ότι οι άνδρες που έλαβαν αγωγή για την αντιμετώπιση της ΣΔ είχαν κατά 11% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος. Τα ευρήματα ωστόσο δεν ήταν ικανά να υποστηρίξουν αιτιώδη σχέση. Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές εντόπισαν ότι οι άνδρες που λάμβαναν αγωγή για τη ΣΔ είχαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος χαμηλού κίνδυνου και χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επιθετικού μελανώματος.

Τα ευρήματα αυτά οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σχέση αίτιου-αιτιατού. Εάν τα φάρμακα προκαλούσαν μελάνωμα τότε οι άνδρες που λάμβαναν τις μεγαλύτερες ποσότητες θα είχαν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν μελάνωμα και μάλιστα επιθετικού τύπου κάτι που δεν ίσχυε.

Είναι πιθανό ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος στους άνδρες που λαμβάνουν αγωγή για τη ΣΔ να εξηγείται από παράγοντες του τρόπου ζωής. Είναι πιθανό οι άνδρες αυτοί να έχουν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης της υγείας τους, να επισκέπτονται τακτικά τον ιατρό τους και να κάνουν προληπτικούς ελέγχους με αποτέλεσμα να είναι αυξημένα τα ποσοστά αυτών που διαγιγνώσκονται με μελάνωμα.

Οι συγγραφείς της μελέτης τονίζουν ότι οι ανασταλείς της PDE5 είναι ασφαλείς και μπορούν να χορηγούνται σε όλους τους άνδρες αρκεί να μη λαμβάνουν αγωγή με νιτρώδη. Οι κλινικοί δε θα πρέπει να ανησυχούν για τη σχέση των φαρμάκων αυτών με το μελάνωμα. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι άνδρες θα πρέπει να προστατεύονται από οποιοδήποτε τύπο καρκίνου του δέρματος, να αποφεύγουν την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιούν αντιηλιακό.
Πηγή: andrologia.gr

Το διάβασα στο /www.zougla.gr


Η φαρμακευτική αγωγή για τη στυτική δυσλειτουργία και ο κίνδυνος μελανώματος Reviewed by ploumistos.com on 6:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.