Το ψέμα δεν έχει φύλο - Τι λένε οι εμπειρογνώμονες;

Το ψέμα δεν έχει φύλο - Τι λένε οι εμπειρογνώμονες;

⍆Το ψέμα δεν έχει φύλο. Ή μήπως έχει; Σύμφωνα με πολλούς εμπειρογνώμονες...
και μελέτες, οι άνδρες και οι γυναίκες λένε ψέματα για διαφορετικούς λόγους.

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στα «λευκά ψέματα». Πρόκειται για ψέματα που έχουν σκοπό να κάνουν τον άλλον να νιώσει καλύτερα ή να μην στεναχωρηθεί. Από την άλλη μεριά οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στα «μαύρα ψέματα», τα λεγόμενα αυτοεξυπηρετούμενα ψέματα, που έχουν σκοπό να αισθάνονται ή να φαίνονται καλύτερα εκείνοι, χωρίς να ενδιαφέρονται για τους υπόλοιπους.

Εάν για παράδειγμα παρακολουθήσετε συζητήσεις μεταξύ ανδρών, είναι πολύ σύνηθες κάποιος να καυχηθεί για το νούμερο των γυναικών που έχει κατακτήσει. Όμως πολλές φορές αυτός ο αριθμός είναι ψεύτικος. Αυτό είναι ένα ψέμα για να κάνει εντύπωση και να δείξει πόσο έμπειρος είναι.

Από την άλλη μεριά οι γυναίκες θα χρησιμοποιήσουν το ψέμα σαν προστατευτικό μηχανισμό. Για παράδειγμα αρκετές γυναίκες έχουν παραδεχτεί πως έχουν προσποιηθεί έναν οργασμό, για να μην στεναχωρήσουν τον σύντροφό τους ή έχουν πει ψέματα σε μια φίλη τους για να μην την κάνουν να νιώσει άσκημα. Αντίθετα, ένας άνδρας ψεύδεται στη νέα του φίλη για την πρώην του, όχι για να προστατεύσει τα συναισθήματά της, αλλά για να προστατέψει τον εαυτό του.

Οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές, πιο καθησυχαστικές, ενώ οι άνδρες σκέφτονται πώς θα εντυπωσιάσουν τους άλλους. Επίσης πολλές μελέτες δείχνουν πως οι άνδρες νιώθουν πιο άνετα λέγοντας ψέματα από ό, τι οι γυναίκες. Το ψέμα για εκείνους έχει εξελικτικό σκοπό.

Το πρόβλημα είναι ότι το ψέμα μπορεί να είναι εθιστικό. Μόλις αρχίσετε να λέτε τα ψέματα, η τάση για αλήθεια μειώνεται και έτσι γίνεστε όλο και καλύτεροι σε αυτό, επειδή η διαδικασία γίνεται ευκολότερη. Έτσι, κάποιοι άνδρες στο τέλος λένε ψέματα για μικροσκοπικά πράγματα που δεν έχουν καμία σημασία, όπως για το αν είχαν κοτόπουλο ή ψάρι για μεσημεριανό γεύμα ή σε ποιο μαγαζί πήγαν το βράδυ.

Σε μια νέα μελέτη συμμετείχαν πάνω από 2.500 Βρετανοί και μόλις το 5% εξ αυτών δήλωσε πως λέει πάντα την αλήθεια. Το 52% των ανδρών παραδέχθηκε ότι ψεύδεται περίπου τρεις φορές την ημέρα, ενώ το 14% δήλωσε πως λέει περισσότερα από πέντε ψέματα τη μέρα.

Τα στατιστικά έδειξαν ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο ειλικρινείς, καθώς ποσοστό 57% δήλωσε πως λέει ψέματα μία φορά την ημέρα. Μόλις το 17% των γυναικών παραδέχθηκε ότι λέει περισσότερα από τρία ψέματα την ημέρα.

Σημάδια ότι σας λέει ψέματα.

Επαναλαμβάνει την ερώτησή σας.
Είναι μια τακτική που συχνά αναπτύσσεται για επιπλέον χρόνο σκέψης, με σκοπό να βρεθεί μια πιθανή εξήγηση.

Χαμογελάει ενώ σας λέει κάτι και ταυτόχρονα σηκώνει τους ώμους του.
 Αυτό θα μπορούσε να δείξει μια εσωτερική ανησυχία.

Ασύμμετρες χειρονομίες.
 
Ένα ανυψωμένο φρύδι, ένα χαμόγελο με το χείλος ή μια αλλαγή στη φωνή μπορεί να υποδηλώνει ότι ψεύδεται, αφού οι ειλικρινείς χειρονομίες είναι πιο συμμετρικές.

Ελέγξτε τις αντωνυμίες. 
Οι ψεύτες χρησιμοποιούν συχνά «εσείς», «εμείς» αντί για «εγώ», για να αποστασιοποιηθούν από αυτό που λένε.

Αν χρησιμοποιεί λέξεις όπως «απολύτως», «κυριολεκτικά» ή «εντελώς», περισσότερο απ 'ό, τι συνήθως, θα μπορούσε να προσπαθεί να πει ψέματα.

Αν είστε πραγματικά καχύποπτοι, πείτε του να επαναλάβει την ιστορία του προς τα πίσω. Είναι ένα παλιό τέχνασμα του FBI, το οποίο χρησιμοποιείται με βάση το ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να θυμηθεί τις λεπτομέρειες.

Το διαβασα στο jenny.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1718,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,568,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,35,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,68,Κόσμος,9092,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5704,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2279,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Το ψέμα δεν έχει φύλο - Τι λένε οι εμπειρογνώμονες;
Το ψέμα δεν έχει φύλο - Τι λένε οι εμπειρογνώμονες;
Το ψέμα δεν έχει φύλο - Τι λένε οι εμπειρογνώμονες;
https://jenny.gr/sites/default/files/styles/article_large/public/2020-02/jametlene-reskp-Q79XFGuTFfM-unsplash.jpg?itok=TuGwECVb
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_844.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_844.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content