Οστεόφυτα: Τα καρφιά στα οστά που δημιουργούν φριχτούς πόνους. – Δείτε τα συμπτώματα

Οστεόφυτα: Τα καρφιά στα οστά που δημιουργούν φριχτούς πόνους. – Δείτε τα συμπτώματα

⍆Πολλοί άνθρωποι του σήμερα βασανίζονται απο την πάθηση των οστεοφύτων. Καρφιά ...
στα οστά που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν φριχτούς πόνους, δυσκαμψία και προβλήματα στη κίνηση. Είναι μια κοινή πάθηση που παρόλα αυτά λίγοι γνωρίζουν παραπάνω λεπτομέρειες.
Παρακάτω, θα διαβάσετε πως δημιουργούνται τα οστεόφυτα, ποια είναι τα συμπτώματα τους, ποια σημεία του σώματος προσβάλλουν τις περισσότερες φορές και πως μπορείτε να τα διαγνώσετε και να τα αντιμετωπίσετε.

Κυρίως οι μεγάλοι σε ηλικίας άνθρωποι σε πολλές περιπτώσεις πάσχουν από οστεόφυτα. Τα οστεόφυτα ή αλλιώς “άλατα” είναι ”κομμάτια οστού”, που αναπτύσσονται κυρίως στον αυχένα και στην άρθρωση του ώμου. Προσβάλλει κυρίως άτομα που είναι άνω των 50 ετών και σε μερικές περιπτώσεις δημιουργούν πόνους. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι σύμφωνα με τους γιατρούς αν δεν υπάρχουν πόνοι ή νευρολογικά συμπτώματα, είναι ένα απλό σύμπτωμα…ηλικίας και δεν χρήζει ανησυχίας!

Που δημιουργούνται τα οστεόφυτα;

Οστεόφυτα μπορούν να αναπτυχθούν στο ισχίο, στη σπονδυλική στήλη και στο γόνατο.

Δείτε πως δημιουργούνται τα οστεόφυτα

Τα οστεόφυτα σχηματίζονται όταν οι σύνδεσμοι ή οι τένοντες γύρω από μια άρθρωση έχουν υποστεί βλάβη ή φλεγμονή. Η βλάβη ή η φλεγμονή, επηρεάζει την ανάπτυξη του οστού(καθώς το οστό έχει την δυνατότητα της ανάπλασης). Ως αποτέλεσμα, νέα οστικά κύτταρα αναπτύσσονται σε σημεία που φυσιολογικά δεν θα έπρεπε.

Δείτε πως προκαλούνται τα οστεόφυτα

Συνήθως τα οστεόφυτα προέρχονται από την οστεοαρθρίτιδα, την αλλοίωση δηλαδή των αρθρικών επιφανειών. Σύμφωνα με το Physiopolis τα οστεόφυτα προκαλούνται όταν στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, στις αρθρώσεις που προσβάλλονται εμπλέκονται ο μεσοσπονδύλιος δίσκος και τα facets. Εκεί ο σχηματισμός οστεοφύτων καλείται αυχενική σπονδύλωση. Ακτινογραφικά τα οστεόφυτα απεικονίζονται σαν ”καρφιά” πάνω στα οστά, ενώ στην πραγματικότητα είναι στρογγυλεμένα. Πολλές φορές μπορεί να είναι μέρος της οστεοαρθρίτιδας.

Δείτε τους παράγοντες που δημιουργούν τα οστεόφυτα

Οι παράγοντες που συνήθως δημιουργούν οστεόφυτα είναι το μεγάλο σωματικό βάρος, η κακή στάση σώματος, παλιοί τραυματισμοί στην άρθρωση και τα κακής ποιότητας παπούτσια. Επίσης μπορεί να προκληθούν και από σπάνια νοσήματα όπως η διάχυτη σκελετική υπερόστωση (DISH, diffuse idiopathic skeletal hyperostosis) και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Δείτε τα συμπτώματα των οστεοφύτων

Αρχικά πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν προκαλούν πάντα συμπτώματα τα οστεόφυτα. Παρολα αυτα αν πάσχετε από οστεόφυτα μπορεί να υποφέρεται από κάψιμο ή τσίμπημα που μπορεί να επεκτείνεται ακόμη και στα άκρα, σε περίπτωση στένωσης των σπονδυλικών τρημάτων της σπονδυλικής στήλης και πίεση των νεύρων που διέρχονται από αυτά. Σε περίπτωση που τα οστεόφυτα δημιουργήθηκαν εξαιτίας της οστεοαρθρίτιδας δημιουργείται δυσκολία στις κινήσεις των αρθρώσεων, δυσκαμψία και πόνος σε χέρια και πόδια.

Συχνά συμπτώματα είναι επίσης ο πόνος στην άρθρωση,η απώλεια συντονισμού σε κάποιο μέρος του σώματος, η μυική αδυναμία ή ο μυικός πόνος και οι κράμπες, τα μουδιάσματα και οι κεφαλαλγίες καθώς επίσης και οι διαταραχές στην ούρηση και στο έντερο.

Πως γίνεται η διάγνωση στα οστεόφυτα

Η διάγνωση γίνεται με απλή ακτινογραφία. Αν θέλετε να διαπιστώσετε αν πιέζετε ο νωτιαίος μυελός τότε θα κάνετε μαγνητική τομογραφία.

Δείτε τους τρόπους αντιμετώπισης των οστεοφύτων

Για να αντιμετωπίσετε τα οστεόφυτα χρειάζεστε γυμναστική και όχι ξεκούραση. Συγκεκριμένα αν τα προλάβετε σε αρχικό στάδιο τότε η θεραπεία θα είναι πολύ συντηρητική και θα περιλαμβάνει διατάσεις, χαλάρωση και κρυοθεραπεία. Η φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να πάρετε θα είναι αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Αν τα συμπτώματα χειροτερέψουν με την κίνηση τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε ειδικό φυσιοθεραπευτή. Ο φυσιοθεραπευτής θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την κακή στάση σώματος και θα σας κάνει τις ασκήσεις που έχει πραγματικά ανάγκη ο οργανισμός σας. Αν όλα αυτά δεν επιτύχουν τότε η χειρουργική επέμβαση αποτελεί λύση για την πάθηση.

Το διάβασα στο www.daddy-cool.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,614,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,25,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,61,Κόσμος,9089,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,24,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2270,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Οστεόφυτα: Τα καρφιά στα οστά που δημιουργούν φριχτούς πόνους. – Δείτε τα συμπτώματα
Οστεόφυτα: Τα καρφιά στα οστά που δημιουργούν φριχτούς πόνους. – Δείτε τα συμπτώματα
Οστεόφυτα: Τα καρφιά στα οστά που δημιουργούν φριχτούς πόνους. – Δείτε τα συμπτώματα
https://www.daddy-cool.gr/wp-content/uploads/2020/01/30/%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B1-650x400.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_63.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_63.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content