Έρευνα : Ο θάνατος είναι θετική "εμπειρία"

Έρευνα : Ο θάνατος είναι θετική "εμπειρία"

⍆Ο θάνατος είναι γενικά μια θετική εμπειρία και έχει την αίσθηση της ευφορίας ή της ευδαιμονίας,...
σύμφωνα με νέα μελέτη στο Δυτικό Πανεπιστήμιο του Καναδά και στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης του Βελγίου.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν εμπειρίες κοντά στο θάνατο είχαν ευχάριστα συναισθήματα, τα οποία μάλιστα ήταν τόσο έντονα, ώστε δεν ήθελαν να επανέλθουν στη ζωή.

Μελέτη σε άτομα με επιθανάτια εμπειρία

Η νέα μελέτη χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει τις περιγραφές των ανθρώπων που είχαν κάποια επιθανάτια εμπειρία.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν 158 ασθενείς, ξεχωρίζοντας τα βασικά λόγια για τη διαδικασία.

Οι θετικές λέξεις όπως το «φως» (67%) και το «καλά» (65%) εμφανίστηκαν συχνότερα, σε αντίθεση με τις λέξεις «φόβος» που ανέφερε το 24% των ερωτηθέντων και «νεκρός», αναφέρει το 18% των ερωτηθέντων.

Οι ερευνητές λένε ότι η διαδικασία παρέχει μια αμερόληπτη προσέγγιση στην κατανόηση μιας από τις πιο μυστηριώδεις διαδικασίες.

«Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι υποδηλώνει ότι τα άτομα δεν σχετίζονται αρνητικά με τις επιθανάτιες εμπειρίες», αναφέρει η έκθεση.

Ο γιατρός Σαν Παρνία, διευθυντής της έρευνας και ειδικός στην ανάνηψη στην Ιατρική Σχολή της NYU Langone στη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει φέρει χιλιάδες ασθενείς πίσω από το θάνατο, δήλωσε ότι ακόμα και αν ένα άτομο είχε πόνους πριν βιώσει μια εμπειρία κοντά στο θάνατο, η διαδικασία θανάτου ήταν ευτυχισμένη.

«Περιγράφουν μια αίσθηση ότι αισθάνονται τους αποθανόντες συγγενείς τους, σχεδόν σαν να έρχονται για να τους υποδεχτούν. Συχνά λένε ότι δεν ήθελαν να επιστρέψουν σε πολλές περιπτώσεις, είναι τόσο άνετοι και νιώθουν ότι ένας μαγνήτης τους τραβάει αλλά δεν θέλουν να επιστρέψουν», δήλωσε ο Παρνία.

Οι επιθανάτιες εμπειρίες είναι ηλεκτρικές εγκεφαλικές ώσεις

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει ¨επιθανάτιες εμπειρίες¨ - ιδιαίτερα μετά από μια καρδιακή προσβολή. Αλλά τι είναι αυτό που προκαλεί τα οράματα και την αντίληψη ότι οι επιζώντες βρέθηκαν κοντά στο θάνατο; Επιστήμονες από το University of Michigan πιστεύουν ότι έχουν βρει την απάντηση. Η επιθανάτια εμπειρία (NDE) ορίζεται ως ένα ψυχολογικό γεγονός που λαμβάνει χώρα όταν ένα άτομο βρίσκεται κοντά στο θάνατο. Αναφορές από περιπτώσεις με NDE που έχουν καταγραφεί, από τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό International Association for Near-Death Studies, περιλαμβάνουν ζωντανή αίσθηση κίνησης, φως, σκοτάδι, συναντήσεις με τους αγαπημένους αποβιώσαντες, συναντήσεις με πνευματικές παρουσίες ή οντότητες, και μερικοί άνθρωποι μιλούν για μια εξωσωματική εμπειρία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στη μελέτη Michigan, περίπου το 20% των επιζώντων μετά από καρδιακή προσβολή έχουν αναφέρει μια επιθανάτια εμπειρία. Ωστόσο, προσθέτουν ότι, παρόλο που οι εμπειρίες αυτές έχουν περιγραφεί ως ¨πιο πραγματικές από το πραγματικό¨, δεν ήταν σαφές το αν ο εγκέφαλος είναι σε θέση να παράγει αυτές τις αισθήσεις στο κλινικό θάνατο.

Ο Dr. Jimo Borjigin, ο οποίος κατέχει έδρα συνεργάτη στη μοριακή και συγκριτική ψυχολογία και στη νευρολογία στο University of Michigan Medical School, λέει: ¨Με βάση τη λογική, αν η επιθανάτια εμπειρία προκύπτει από την εγκεφαλική δραστηριότητα, το νευρικό αντίστοιχο της συνειδητότητας θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμο σε ανθρώπους ή ζώα, ακόμη και μετά την διακοπή της αιματικής ροής στον εγκέφαλο¨.

Ηλεκτρική καταγραφή
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις καταγραφές της εγκεφαλικής δραστηριότητας, με ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα (EEGs), σε εννέα αρουραίους που βρίσκονταν σε αναισθησία, ενώ τους προκαλούνταν καρδιακή προβολή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια επιθανάτιας εμπειρίας, υπάρχει μία ηλεκτρική ώση της δραστηριότητας του εγκεφάλου.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο journal Proceedings of the National Academy of Sciences, αποκάλυψε ότι μετά τον κλινικό θάνατο - όταν η καρδιά σταματά να χτυπά και το αίμα δεν ρέει στον εγκέφαλο, οι αρουραίοι έδειξαν κύματα εγκεφαλικής δραστηριότητας παρόμοια με αυτά σε κατάσταση εγρήγορσης.

Εντός των πρώτων 30 δευτερολέπτων μετά από μια καρδιακή ανακοπή, σε όλους τους αρουραίους φάνηκε μια διαδεδομένη ηλεκτρική ώση, παροδικής εγκεφαλικής δραστηριότητας, η οποία είχε παρόμοια χαρακτηριστικά ενός πλήρως ενεργού εγκεφάλου.
Επιπλέον, όταν οι αρουραίοι υποβάλλονταν σε ασφυξία - θάνατος από την έλλειψη οξυγόνου, έδειξαν σχεδόν παρόμοια κύματα εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Ο Dr. George Mashour, αναπληρωτής καθηγητής αναιθησιολογίας και νευροχειρουργικής στο University of Michigan, εξηγεί:

¨Μείναμε έκπληκτοι από τα υψηλά επίπεδα δραστηριότητας. Στην πραγματικότητα, κοντά στο θάνατο, πολλές γνωστές ηλεκτρικές ώσεις συνειδητότητας, ξεπέρασαν τα επίπεδα που παρατηρούνται στην κατάσταση της αφύπνισης, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο εγκέφαλος είναι σε θέση να έχει καλά οργανωμένη ηλεκτρική δραστηριότητα κατά την πρώιμη φάση του κλινικού θανάτου.

Ο Dr. Borjigin προσθέτει: ¨Αυτή η μελέτη μας λέει ότι η μείωση του οξυγόνου, ή η μείωση του οξυγόνου και της γλυκόζης μαζί, κατά τη διάρκεια της καρδιακής προσβολής μπορεί να διεγείρει εγκεφαλική δραστηριότητα, που είναι χαρακτηριστικό της συνειδητότητας.

Ανατροπή των ιδεών σχετικά με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια καρδιακών προσβολών.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι στο παρελθόν, θεωρούνταν ότι ο εγκέφαλος ήταν αδρανής κατά τη διάρκεια της καρδιακής προσβολής, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει ερευνηθεί συστηματικά η νευροφυσιολογική κατάσταση του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματά τους, αποτελούν το πρώτο επιστημονικό πλαίσιο για τις επιθανάτιες εμπειρίες, καταγεγραμμένο από τις αναφορές πολλών επιζώντων μετά από καρδιακή ανακοπή.

¨Αυτή η μελέτη, που εκτελέστηκε σε ζώα, είναι η πρώτη που αναφέρεται στο τι συμβαίνει με την νευροφυσιολογική κατάσταση του εγκεφάλου την ώρα του θανάτου¨ δήλωσε ο Dr. Borjigin.

¨Θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές μελέτες σε ανθρώπους για τη διερεύνηση πνευματικής εμπειρίας την ώρα που πεθαίνει ο εγκέφαλος, συμπεριλαμβανομένου του φωτός κατά τη διάρκεια καρδιακής ανακοπής.

Υπήρξαν προηγούμενες αναφορές από νευρολόγους, που εξέτασαν άτομα με εμπειρίες κοντά στο θάνατο. Ερευνητές από το University of Kentucky έγραψαν, το 2006, ότι όταν ένα άτομο βιώνει κλινικό θάνατο, ενεργοποιούνται τα ίδια κέντρα του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν το άτομο βλέπει όνειρο.

Το διάβασα στο in.gr & e-cardio.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1082,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,820,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1554,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,905,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρευνα : Ο θάνατος είναι θετική "εμπειρία"
Έρευνα : Ο θάνατος είναι θετική "εμπειρία"
Έρευνα : Ο θάνατος είναι θετική "εμπειρία"
https://2.bp.blogspot.com/-kxChuTYe2Hc/Uiiray_tylI/AAAAAAAAAeg/IHres-l4AcE/s400/near-death.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-kxChuTYe2Hc/Uiiray_tylI/AAAAAAAAAeg/IHres-l4AcE/s72-c/near-death.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content