Προσφυγικό: Προ των πυλών τα κλειστά κέντρα – Σε εφαρμογή θέτει το σχέδιο της η κυβέρνηση

Προσφυγικό: Προ των πυλών τα κλειστά κέντρα – Σε εφαρμογή θέτει το σχέδιο της η κυβέρνηση

⍆Σε εφαρμογή το σχέδιο της για τη διαχείριση του προσφυγικού θέτει η κυβέρνηση,.... εν μέσω αντιδράσεων και της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου.

Ανάμεσα στα σχέδια της, η δημιουργία «πλωτού τοίχου» στη θάλασσα του Αιγαίου, με σκοπό τη μείωση των προσφυγικών ροών, η δημιουργία κέντρων κλειστού τύπο και η επιστροφή όσων δε δικαιούνται άσυλο, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών, καθώς στις 87.000 έχουν φτάσει, πλέον, οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευση και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μίλησε στο «Βήμα», συνολικά από τον Ιανουάριο έχουν πραγματοποιηθεί 84 επιστροφές σε επτά αποστολές – πέντε αναγκαστικές και δύο εθελοντικές. Όπως ανέφερε ο υπουργός « μέσα σε τρεις βδομάδες αντιμετωπίσαμε πολλά διαδικαστικά προβλήματα του τελευταίου σταδίου της επιστροφής».

Όσον αφορά τη δημιουργία των κλειστών κέντρων, ο υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ήδη καταλήξει στους χώρους και είναι πολύ σύντομα στη θέση να ξεκινήσει έργα.
Συστήνεται Διεύθυνση Επιστροφών

«Στο οργανόγραμμα του υπουργείου που θα βγει μέσα στον Φεβρουάριο, θα συστήσουμε μια Διεύθυνση Επιστροφών», προανήγγειλε ο υπουργός, «η οποία θα αναλάβει όλο το διαδικαστικό κομμάτι.

Όσον αφορά τη δημιουργία των κλειστών κέντρων ανέφερε πως «τα σημεία προανακοινώθηκαν από τον κ. Στεφανή, υπήρξαν διάφορα σχόλια τοπικών κοινωνιών και βάσει αυτών καταλήξαμε σε μια τελική επιλογή χώρων – χωρίς να υπονοώ ότι υπάρχει συμφωνία, γιατί δυστυχώς πολύ λίγοι θέλουν να βγουν μπροστά και να υποδείξουν ένα χώρο».

Σχετικά με τα πλωτά φράγματα, ο υπουργός διευκρίνισε με τη σειρά του πως πρόκειται να εφαρμοστούν πιλοτικά ώστε να δει η κυβέρνηση αν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Αν δεν έχουν θετική επίπτωση στη μείωση των ροών θα είναι η προσπάθεια που δεν θα αποδώσει. Αλλά όταν έχεις μια κρίση, είναι λάθος να μην προσπαθείς» εξήγησε ο υπουργός.
Κουμουτσάκος: Μέχρι την Άνοιξη η χώρα θα είναι πλήρως θωρακισμένη

Τους πρώτους μήνες της Άνοιξης η Ελλάδα θα είναι πλήρως θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος επέμεινε για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο, θέμα που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις.

Συμπλήρωσε δε ότι η τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης ασφάλειας των συνόρων.

Όσον αφορά την τροπολογία της κυβέρνησης για το μητρώο των ΜΚΟ ο κ. Κουμουτσάκος είπε «μακριά από εμάς το «κυνήγι μαγισσών»» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια επειδή οι διαδικασίες ήταν μακρές είχαμε μια κατάσταση με λιμναζόντα υδάτα από τα οποία άρχισε να βγαίνει βιότοπος στον οποίοι οι περισσότεορι είχαν καλές προθέσεις αλλά υπήρχαν και βρύα και λειχήνες και παράσιτα».

«Η χώρα πρέπει να έχει σαφή εικόνα των ΜΚΟ» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς, όπως είπε, «τώρα το νερό θα ρέει, όλα θα πηγαίνουν πιο γρήγορα στις διαδικασίες για το άσυλο».
Τι προβλέπει το γερμανικό σχέδιο

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέληξε σε ένα σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, που προτίθεται να προτείνει η γερμανική Προεδρία της ΕΕ.
Το έγγραφο επί του οποίου υπήρξε συμφωνία μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού (Χριστιανοδημοκρατών /CDU, Χριστιανοκοινωνιστών / CSU, Σοσιαλδημοκρατών /SPD) και περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) προβλέπει, μεταξύ άλλων, την «προκαταρκτική εξέταση» των αιτήσεων ασύλου στις χώρες εισόδου.

Με αυτόν τον τρόπο θα διευκρινίζεται γρήγορα εάν ένας πρόσφυγας/μετανάστης έχει ρεαλιστικές προοπτικές να αναγνωριστεί ως πολιτικά διωκόμενος ή πρόσφυγας και σε περίπτωση θετικής προκαταρκτικής εξέτασης, οι εξετασθέντες θα πρέπει να κατανέμονται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια κατά το δυνατόν δίκαιη διαδικασία.

Αυτή η -αποκαλούμενη- αρχή της «δίκαιης κατανομής» θα βασίζεται στον πληθυσμό και την οικονομική ισχύ των μεμονωμένων χωρών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το μέχρι τώρα ισχύον σύστημα του Δουβλίνου, ο αιτών άσυλο πρέπει να υποβάλει την αίτησή του στην πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία καταγράφηκε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, επιβαρύνονται ιδιαίτερα.

Το διάβασα στο in.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Προσφυγικό: Προ των πυλών τα κλειστά κέντρα – Σε εφαρμογή θέτει το σχέδιο της η κυβέρνηση
Προσφυγικό: Προ των πυλών τα κλειστά κέντρα – Σε εφαρμογή θέτει το σχέδιο της η κυβέρνηση
Προσφυγικό: Προ των πυλών τα κλειστά κέντρα – Σε εφαρμογή θέτει το σχέδιο της η κυβέρνηση
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/02/21_001_20200207_tk_6391_sooc1581082273-1024x683.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_50.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_50.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content