================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Γιατί να μην έχεις φοβία χωρισμού

⍆Μια σχέση είναι λογικό από το πολύ πάθος και το συναίσθημα να κάνει και τους δύο να νιώθουν συναισθηματική εξάρτηση ο ένας για τον άλλον. Στην περίπτωση όμως που το ένα άτομο έχει φοβία χωρισμού, τι μπορεί να κάνει για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα;

Τι είναι φοβία χωρισμού;
Το λέει η ίδια η φράση. Φοβάσαι μη χωρίσεις με τον άνθρωπό σου. Νιώθεις τόσα πολλά συναισθήματα για αυτόν που αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχεις πάθει προσκόλληση και να μη μπορείς να φανταστείς πώς θα είναι τα πράγματα και η καθημερινότητά σου χωρίς εκείνον.

Δεν είναι απλά ότι δε θέλεις να χωρίσετε. Ούτε είναι ότι στεναχωριέσαι απλά στη σκέψη αυτής της πιθανότητας. Είναι κάτι πολύ βαθύτερο. Έχεις προσκόλληση με τον σύντροφό σου και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχεις ένα μόνιμο άγχος.

Προβλήματα που προκύπτουν

Εκεί που κάθεστε και βλέπετε μια ταινία, την ώρα που περνάτε καλά, ξαφνικά αρχίζουν αυτές οι σκέψεις οι οποίες σταδιακά μεγενθύνονται και έχουν ως αποτέλεσμα να σε πιάνει κατευθείαν αρνητισμός και άγχος.
Εκείνος ενδεχομένως θα σε ρωτήσει τι έχεις και τι συμβαίνει και εσύ δε θέλεις να του απαντήσεις γιατί φοβάσαι συν τοις άλλοις ότι θα σε θεωρήσει δεδομένη ή ότι θα σε λυπηθεί. Δεν πρέπει όμως αυτό να το κρατάς μέσα σου γιατί τα προβλήματα που προκύπτουν θα κάνουν τη σχέση σας ακόμα χειρότερη. Είναι σαν η ίδια να προκαλείς αυτό το οποίο φοβάσαι.

Τι να κάνεις για αυτό;

Μίλα με τον σύντροφό σου. Το να συζητάς θέματα που σε αφορούν και επηρεάζουν τη σχέση σας, είναι κάτι λογικό. Από τη στιγμή δε που είναι ο σύντροφός σου θα πρέπει να δείξει κατανόηση σε αυτό που του λές.
Αν βλέπεις ότι συνεχίζουν τα συναισθήματα αυτά και δεν αλλάζουν, τότε καλό θα ήταν να μιλήσεις σε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας ή γενικότερα να λάβεις συμβουλές από έναν ειδικό.

Το διάβασα στο www.in.gr
Γιατί να μην έχεις φοβία χωρισμού Reviewed by ploumistos.com on 12:42 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.