================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ichigo Ichie: 10 κανόνες του Ιαπωνικού τρόπου ευτυχίας

⍆Το Ichigo Ichie μπορεί να μεταφραστεί ως «Σε αυτή τη στιγμή, μία ευκαιρία».....
Δηλαδή αυτή η φράση θέλει να μας πει ότι κάθε συνάντηση, ό,τι βιώνουμε, είναι ένας μοναδικός θησαυρός που δεν θα επαναληφθεί ποτέ με κανέναν τρόπο ξανά. Γι’ αυτό αν το αφήσουμε να μας ξεφύγει χωρίς να το απολαύσουμε, η στιγμή θα χαθεί για πάντα.

Έχοντας επίγνωση του ichigo ichie μπορούμε να αποκτήσουμε ευγνωμοσύνη και να θυμόμαστε ότι κάθε πρωινό που περνάμε στον κόσμο αυτό, κάθε στιγμή που περνάμε με τα παιδιά και τους αγαπημένους μας είναι απόλυτα πολύτιμη και αξίζει την πλήρη προσοχή μας.

Η καλλιέργεια και εξάσκηση του ichigo ichie μας επιτρέπει να ζήσουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή με δυνατότητα αυτοπραγμάτωσης, χωρίς να κουβαλάμε μαζί μας το βάρος του παρελθόντος ή το άγχος του μέλλοντος. Θα μάθουμε μέσω αυτού να ζούμε πλήρως στο παρόν, να αναγνωρίζουμε και να εκτιμάμε τα δώρο της κάθε στιγμής.

10 αρχές που συνοψίζουν την Ιαπωνική φιλοσοφία του Ichigo Ichie
1. Μην παραλείπετε τις ιδιαίτερες στιγμές: Κάθε ευκαιρία παρουσιάζεται μόνο μία φορά. Αν δε την εκμεταλλευτείτε, θα χαθεί για πάντα. Η ζωή είναι ένα ερώτημα «τώρα ή ποτέ».

2. Ζήστε σαν όλα να σας συμβαίνουν μία και μοναδική φορά

3. Βυθιστείτε στο παρόν: Τα ταξίδια στο παρελθόν και στο μέλλον συχνά αποδεικνύονται επώδυνα και σχεδόν πάντα άσκοπα. Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που συνέβη. Δεν μπορεί να γνωρίζετε τι θα συμβεί. Αλλά εδώ, αυτή τη στιγμή, όλες οι πιθανότητες στον κόσμο είναι ανοιχτές.

4. Κάντε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει ποτέ πριν: Όπως είπε ο Einstein, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας άλλος τρόπος να επιτύχουμε μια αξέχαστη στιγμή είναι να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κάνει κάτι καινούριο και να ανθίζει μέσα από αυτό.

5. Εξασκήστε τον διαλογισμό: Μπορείτε να κάτσετε σε ένα άνετο μαξιλάρι ή απλά κάτω και να παρατηρήσετε το θαύμα της ζωής. Η απομάκρυνση από το χάος της καθημερινότητας θα μας ανοίξει τις πόρτες της ψυχικής ευεξίας.

6. Εφαρμόστε την ενσυνειδητότητα στις 5 αισθήσεις σας: Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας στην τέχνη της ακρόασης, στην παρακολούθηση, στο άγγιγμα, στη γεύση και στην όσφρηση ώστε να προσδώσετε στην κάθε στιγμή τον πλούτο της ανθρώπινης αντίληψης.

7. Παρατηρήστε τις συμπτώσεις: Αυτό μας βοηθά στο να διαβάζουμε σημάδια που μας στέλνει το σύμπαν.

8. Μετατρέψτε κάποια συνάθροιση σε πάρτι: Μην περιμένετε τις σωστές συνθήκες – διακοπές, γενέθλια – για να βιώσετε εξαιρετικά πράγματα. Με τον κατάλληλο τρόπο σκέψης, κάθε μέρα μπορεί να είναι μια γιορτή.

9. Αν δεν σας αρέσει αυτό που είναι, φτιάξτε κάτι διαφορετικό: Οι άνθρωποι έχουμε το χάρισμα της μεταμόρφωσης και της αλλαγής εκ φύσεως. Μπορείτε να επαναφεύρετε τον εαυτό σας όσες φορές θέλετε.

10. Γίνετε κυνηγοί των ιδιαίτερων στιγμών: Όπως με κάθε δραστηριότητα, όσο περισσότερο εξασκήστε, τόσο καλύτερα και άφθονα αποτελέσματα θα έχετε.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩΣταύρος Πλουμιστός 

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Ichigo Ichie: 10 κανόνες του Ιαπωνικού τρόπου ευτυχίας Reviewed by PLOUMISTOS on 9:16 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.