================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κύπρος : Πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στις Κεντρικές Φυλακές

⍆Οικειοθελώς επέλεξαν τα… δεσμά δύο κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου,.... όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων.

Ο Κεβόρκ από την Κύπρο και ο Ένζο από τη Βραζιλία γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές της Κύπρου κατά την παραμονή τους ως κρατούμενοι.

Έπειτα από αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα, το ομόφυλο ζευγάρι υπέγραψε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης εντός των φυλακών, αξιοποιώντας τις διευκολύνσεις που παρέχει η διεύθυνση των φυλακών.Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο ευρωπαϊκό σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο δύο κατάδικοι του ίδιου φύλου συνάπτουν πριν την αποφυλάκισή τους σύμφωνο συμβίωσης.

Η κίνηση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Πολίτης», αποδεικνύει την αλλαγή πολιτικής και φιλοσοφίας στις Κεντρικές Φυλακές, με τη Διεύθυνση να επιδιώκει να δείξει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στους κρατουμένους και τα ατομικά τους δικαιώματα.
Η γνωριμία

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από πέντε χρόνια, στις 4 Ιανουαρίου του 2015, μέσα στη φυλακή, σε μια από τις κοινωνικές δραστηριότητες που διοργανώνονται στο σωφρονιστικό ίδρυμα.Πριν από περίπου 1,5 χρόνο εξέφρασαν την επιθυμία να «παντρευτούν» με σύμφωνο συμβίωσης, για να μείνουν «για πάντα μαζί», όπως είπε ο Κεβόρκ. «Μένουμε μαζί και εργαζόμαστε στην ίδια δουλειά, στο αρχείο των φυλακών», πρόσθεσε ο Κεβόρκ.
Οι αιτίες φυλάκισης

Ο Κεβόρκ είναι 34 ετών, αρμενικής καταγωγής, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Βρέθηκε στη φυλακή για διάρρηξη και κλοπή.

Από την άλλη πλευρά, ο Ένζο είναι 30 ετών, κατάγεται από τη Βραζιλία και αποφάσισε να έρθει στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή.

Στη Βραζιλία, η οικογένεια του τον είχε πετάξει στον δρόμο. Ο Ένζο έτρωγε από τα σκουπίδια και εκδιδόταν για να ζήσει.

Ταυτόχρονα αρρώστησε η γιαγιά του και χρειαζόταν χρήματα για τη θεραπεία της. Τα άτομα στα οποία δούλευε ο Ένζο του έκαναν πρόταση να μεταφέρει ναρκωτικά στην Κύπρο, με αντάλλαγμα κάποια χρήματα τα οποία θα διέθετε για τη θεραπεία της γιαγιάς του.
Τι είπαν για τη ζωή στη φυλακή

Ο Κεβόρκ, παρά τις ευκαιρίες που είχε κατά τις αποφυλακίσεις του, παραβίασε τον νόμο για να επιστρέψει στη φυλακή οικειοθελώς.

Συγκεκριμένα, όταν αποφυλακίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2019 έπειτα από προεδρική χάρη, μετά από μία εβδομάδα, όπως ανέφερε ο Κεβόρκ, έκανε διάρρηξη και κλοπή σε ένα εστιατόριο και άφησε ο ίδιος ηθελημένα τα δαχτυλικά του αποτυπώματα και το DNA του για να τον εντοπίσει η Αστυνομία και να επιστρέψει στη φυλακή

«Παραβίασα τον κανόνα και ξαναήρθα μέσα στη φυλακή μόνο και μόνο για να ζήσω μαζί με τον Ένζο, αλλά και γιατί βρήκα αγάπη και στήριξη από τη διεύθυνση των φυλακών», ανέφερε ο Κεβόρκ.

Όπως υποστήριξε ο Κεβόρκ, «η κοινωνία δεν με δέχτηκε και η οικογένειά μου με εγκατέλειψε. Έμεινα στους δρόμους και αναγκάστηκα να πάω στο εστιατόριο για να κάνω διάρρηξη και κλοπή, αφήνοντας επίτηδες τα αποτυπώματά μου και δείχνοντας το πρόσωπό μου στην κάμερα για να με συλλάβουν», υπογράμμισε.

Ο Κεβόρκ και ο Ένζο δήλωσαν ότι μέσα τη φυλακή έγιναν καλύτεροι άνθρωποι και είναι ευτυχισμένοι. «Η φυλακή είναι το σπίτι μου, η οικογένειά μου», είπε ο Κεβόρκ.Από την πλευρά του ο Ένζο δήλωσε ότι νιώθει καλά μέσα στη φυλακή και ότι ήρθε πιο κοντά με τον Κεβόρκ, με τον οποίο κάνανε όνειρα για τη ζωή τους.

«Όλα τα όνειρά μας θα πραγματοποιηθούν σιγά σιγά, απλά χρειάζεται χρόνος», υπογράμμισε ο Ένζο.«Είναι ο καλύτερός μου φίλος. Τον αγαπώ. Είμαστε πολύ δεμένοι. Έχουμε μια πολύ δυνατή σχέση. Είναι το άλλο μισό της καρδιάς μου», τόνισε ο Ένζο.
Κύπρος : Πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στις Κεντρικές Φυλακές Reviewed by PLOUMISTOS on 11:29 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.