Κάνατε άσχημο ύπνο; Έχετε 39% πιθανότητες να εκδηλώσετε αυτό το πρόβλημα σε 48 ώρες

Κάνατε άσχημο ύπνο; Έχετε 39% πιθανότητες να εκδηλώσετε αυτό το πρόβλημα σε 48 ώρες

⍆Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι με συχνές αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια τις νύχτας... διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ενός επεισοδίου ημικρανίας όχι την επόμενη, αλλά τη μεθεπόμενη μέρα.

Η Δρ. Suzanne Bertisch, γιατρός και ερευνήτρια στο Νοσοκομείο Brigham and Women της Βοστόνης και πρώτη συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Neurology, ξεκίνησε την έρευνά της παρατηρώντας ότι ο ύπνος και η ημικρανία έχουν συνδεθεί στενά εδώ και πολύ καιρό στην επιστημονική έρευνα.

Δια του λόγου το αληθές, αρκετές μελέτες έχουν βρει συσχετισμούς ανάμεσα στην κακή ποιότητα ύπνου και και τις ημικρανίες, με την κακή ποιότητα ύπνου και τον ανεπαρκή ή υπερβολικό ύπνο να είναι γνωστοί παράγοντες πρόκλησης ημικρανίας και πονοκεφάλων.

Για να μελετήσει εκτενέστερα τις πτυχές αυτού του συσχετισμού, λοιπόν, η Δρ. Bertisch και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν μια προοπτική μελέτη κοόρτης με 98 ενηλίκους, στην οποία περιλαμβάνονταν τόσο ημερήσιες καταγραφές όσο και αντικειμενικές μετρήσεις του ύπνου.

Μελετώντας τον ύπνο και τον κίνδυνο ημικρανίας
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, ηλικίας 35 ετών κατά μέσο όρο, βίωναν συχνά επεισόδια ημικρανίας, αλλά όχι περισσότερα από 15 ημέρες τον μήνα. Στο πλαίσιο της μελέτης, συμπλήρωναν δύο φορές την ημέρα ηλεκτρονικά ημερολόγια καταγράφοντας τον ύπνο, τους πονοκεφάλους και άλλες συνήθειες σχετικές με την υγεία για μια περίοδο έξι εβδομάδων, ενώ παράλληλα φορούσαν και ηλεκτρονικούς μετρητές που κατέγραφαν τα μοτίβα του ύπνου σε πραγματικό χρόνο.

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, κατά την περίοδο της μελέτης οι συμμετέχοντες βίωσαν συνολικά 870 επεισόδια ημικρανίας. Μετά την προσαρμογή σε άλλους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης ημικρανίας, όπως η πρόσληψη καφεΐνης και αλκοόλ, η άσκηση, το στρες και η ημέρα της εβδομάδας, οι ερευνητές κατέληξαν σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Κατά 39% υψηλότερος ο κίνδυνος ημικρανίας την μεθεπόμενη ημέρα Ο ύπνος λιγότερο από 6,5 ώρες κάθε βράδυ, όπως και η κακή ποιότητα ύπνου δεν σχετίστηκαν με τα επεισόδια ημικρανίας την επόμενη ή τη μεθεπόμενη ημέρα.

Ωστόσο, ο διακεκομμένος ύπνος, όπως αποτυπώθηκε από τις καταγραφές στα ημερολόγια και τους μετρητές, συνδέθηκαν με υψηλότερο κίνδυνο ημικρανίας την ημέρα Νο1. Η μέρα αυτή δεν ορίζεται ως η επόμενη της νύχτας του διακεκομμένου ύπνου (ημέρα 0), αλλά η μεθεπόμενη.

«Ο κακός ύπνος που αναφέρθηκε στα ημερολόγια σχετίστηκε με κατά 39% αυξημένες πιθανότητες πονοκεφάλου την μεθεπόμενη ημέρα», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι συγγραφείς.

Η Δρ. Bertisch και η ομάδα της καταλήγουν ότι «η χαμηλή αποτελεσματικότητα ύπνου, που ορίζεται ως η διάρκεια του χρόνου που παραμένει κάποιος ξύπνιος στο κρεβάτι ενώ προσπαθεί να κοιμηθεί, σχετίζεται με ημικρανία όχι την αμέσως επόμενη ημέρα, αλλά τη μεθεπόμενη. Ωστόσο, χρειάζονται ακόμα αρκετές έρευνες για να κατανοήσουμε τις κλινικές και νευροβιολογικές επιπτώσεις του διακεκομμένου ύπνου στον κίνδυνο ημικρανίας».

Το διάβασα στο ygeiamou.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1718,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,568,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,35,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,68,Κόσμος,9092,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5704,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2279,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Κάνατε άσχημο ύπνο; Έχετε 39% πιθανότητες να εκδηλώσετε αυτό το πρόβλημα σε 48 ώρες
Κάνατε άσχημο ύπνο; Έχετε 39% πιθανότητες να εκδηλώσετε αυτό το πρόβλημα σε 48 ώρες
Κάνατε άσχημο ύπνο; Έχετε 39% πιθανότητες να εκδηλώσετε αυτό το πρόβλημα σε 48 ώρες
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2020/01/200103122345_headache-1280x720.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/01/39-48.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/01/39-48.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content