================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Eurostat: Το 8,3% των Ελλήνων αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης

⍆Μια ακόμα θλιβερή πρωτιά καταγράφει η χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο,... καθώς σύμφωνα με τη Eurostat οι Έλληνες είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες που αδυνατούν σε μεγαλύτερο ποσοστό να καλύψουν τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής που δημοσιεύονται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης (12 Δεκεμβρίου), το 8,3% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης. Παρόλο που το ποσοστό φαντάζει μικρό, είναι το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς η Ελλάδα είναι ένα από τα τρία κράτη - μέλη που καταγράφεται ποσοστό άνω του 2%, ενώ η πλειοψηφία των κρατών - μελών δεν ξεπερνά το 1%.

Δεύτερη στη λίστα είναι η Λετονία με ποσοστό 4,2% και τρίτη η Ρουμανία με 3,4%. Τα χαμηλότερα ποσοστά πολιτών που αδυνατούν να καλύψουν έξοδα υγειονομικής περίθαλψης καταγράφονται στην Φινλανδία και την Τσεχία με 0% (!) και τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Μάλτα, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο με 0,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία (του 2018) της Eurostat σε ολόκληρη την ΕΕ το 3,6% των πολιτών άνω των 16 ετών δήλωσαν ότι δεν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Το 1% ανέφερε ως λόγο το υψηλό κόστος, το 0.9% την ύπαρξη «λίστας αναμονής» και το 0,6% το γεγονός ότι επέλεξε να μην απευθυνθεί σε γιατρό θέλοντας να δει «πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».


Το διάβασα στο protothema.gr
Eurostat: Το 8,3% των Ελλήνων αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης Reviewed by PLOUMISTOS on 10:50 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.