================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης -Έρχεται προσωρινή άδεια μετά την εξέταση

⍆Με δίπλωμα οδήγησης, έστω και αν αυτό είναι σε προσωρινή μορφή, αναμένεται να φεύγουν...
από τον χώρο εξέτασης οι υποψήφιοι οδηγοί που πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις.

Το συγκεκριμένο έντυπο που θα δίνεται στους επιτυχόντες (πρακτικού & θεωρητικού μέρους) θα τους δίνει συνεπώς τη δυνατότητα να οδηγούν την επομένη κιόλας της της επιτυχίας τους στις εξετάσεις, μέχρι να εκδοθεί η κανονική άδεια οδήγησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η νέα αυτή ρύθμιση, του υπουργείου Μεταφορών & Συγκοινωνιών αναμένεται να εφαρμοστεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, σε περίπου έναν μήνα. Ωστόσο, σημειώνεται ότι με την προσωρινή άδεια οδήγησης οι επιτυχόντες θα μπορούν να κινηθούν μονάχα εντός της ελληνικής επικράτειας μέχρι να εκδοθεί η κανονική από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα μετακίνησης με την προσωρινή άδεια δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες από την ημερομηνία επιτυχίας στις εξετάσεις.

Προσωρινό δίπλωμα οδήγησης μέσω ψηφιακής πλατφόρμας
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η χορήγηση της προσωρινής άδειας οδήγησης θα διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου ύστερα από την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και κατόπιν της ταυτοποίησής τους στην οικεία πλατφόρμα.

Η προσωρινή άδεια θα χορηγείται από το σύστημα σε ψηφιακή μορφή κατόπιν αντιστοίχισης των στοιχείων του δικαιούχου. Στην πλατφόρμα μέσω ηλεκτρονικών μέσων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και τα ελεγκτικά όργανα ως εξουσιοδοτημένοι χρήστες.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα εφαρμογής της προσωρινής άδειας θα υπάρχει σύσταση προς τους νέους οδηγούς να την εκτυπώνουν προκειμένου να διευκολύνονται οι έλεγχοι της Τροχαίας και να προλαμβάνεται η ταλαιπωρία του οδηγού. Αργότερα, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται με τους κωδικούς τους στο σύστημα και να την επιδεικνύουν σε περιπτώσεις ελέγχου ακόμα και μέσω κινητού τηλεφώνου.
Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης -Έρχεται προσωρινή άδεια μετά την εξέταση Reviewed by PLOUMISTOS on 10:49 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.