Στ. Πλουμιστός: Οι εμπειρίες μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από τα αντικείμενα

Στ. Πλουμιστός: Οι εμπειρίες μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από τα αντικείμενα

⍆Αγοράζουμε πράγματα για να μας κάνουν χαρούμενους, και το πετυχαίνουμε.... Αλλά για λίγο, τα καινούργια αντικείμενα μας ενθουσιάζουν αλλά μετά τα συνηθίζουμε.Δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να ανταμείψουμε τον εαυτό μας μετά από σκληρή δουλειά με ένα νέο ρούχο ή μια έξοδο, αλλά να επενδύουμε περισσότερα σε εμπειρίες που δημιουργούν αναμνήσεις παρά σε αντικείμενα που δε θα έχουν ενδιαφέρον σε σύντομο διάστημα. Οι εμπειρίες είναι το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού μας από τα αντικείμενα.

Στις 4 Ιουνίου του 1928, ο κωμικογράφος Robert Quillen ανέφερε την έννοια «Αμερικανισμός» και έδωσε τον εξής ορισμό: «Το να χρησιμοποιείς χρήματα που δεν έχεις κερδίσει για να αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι για να εντυπωσιάσεις ανθρώπους που δεν συμπαθείς».

100 χρόνια μετά και το περίεργο Αμερικανικό φαινόμενο έχει πια κατακλύσει και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Και τώρα απειλεί και το περιβάλλον με τα απόβλητα που παράγει. Κι αφού πέρασε η Black Friday, ήρθε η ώρα να περιγράψουμε αυτό που ονομάζουμε shopping therapy ως αυτό που είναι πραγματικά: καταναλωτισμός, δηλαδή η έντονη ενασχόληση της κοινωνίας με την απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών.

Μια σύντομη ιστορία της Black Friday

Η Black Friday είναι το ανεπίσημο όνομα για την Παρασκευή που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, η οποία γιορτάζεται την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Η μέρα αυτή θεωρείται ως η έναρξη της Χριστουγεννιάτικης season από το 1962, αν και ο όρος «Black Friday» δεν έγινε ευρέως γνωστός μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες.

Στις ΗΠΑ, πολλά καταστήματα ανοίγουν εκείνη τη μέρα από τα μεσάνυχτα ή ακόμα και τη μέρα των Ευχαριστιών. Η Black Friday αναπαράγεται πλέον από τον Καναδά, τη Μ.Βρετανία, το Μεξικό, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Στη χώρα μας έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, αν και οι εκπτώσεις που σημειώνονται δεν φτάνουν στα επίπεδα των ΗΠΑ.

4 λόγοι που αποδεικνύουν γιατί η αγορά περισσότερων αντικειμένων δεν φέρνει την ευτυχία
Η αναζήτηση και η αγορά αντικειμένων δεν θα ικανοποιήσει ποτέ την επιθυμία μας για ευτυχία. Αν και πυροδοτεί μια προσωρινή χαρά, η αίσθηση ευτυχίας για την απόκτηση αντικειμένου δεν διαρκεί παρά ελάχιστες μέρες.

1. Όλα τα οφέλη των αγορών ξεθωριάζουν σύντομα
Όλα τα υλικά αντικείμενα είναι προσωρινά εκ φύσεων. Μοιάζουν λαμπερά στο κατάστημα. Αλλά αμέσως, μόλις η συσκευασία ανοιχτεί, αρχίζει η ομορφιά τους να ξεθωριάζει, όπως και η αρχική μας ανάγκη να τα αγοράσουμε.

2. Υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο και νέο που αντικαθιστά αυτό που αποκτήσαμε
Νέα μοντέλα, νέα στυλ, νέες βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά. Από ρούχα και αμάξια μέχρι gadgets για κουζίνα και τεχνολογία• ο κόσμος μας προχωρά μπροστά. Και η προγραμματισμένη βραχυβιότητα βεβαιώνει ότι σύντομα θα θέλουμε ή θα αναγκαστούμε να ξεφορτωθούμε αυτό που μόλις αγοράσαμε.

3. Ανακαλύπτουμε ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι και τόσο εντυπωσιασμένοι
Υποσυνείδητα (και ακόμα και συνειδητά ορισμένες φορές), προσδοκάμε οι πρόσφατες αγορές μας να εντυπωσιάσουν τους άλλους. Θέλουμε να παρατηρήσουν το νέο μας αμάξι, τα καινούρια μας παπούτσια. Αλλά τις περισσότερες φορές, είναι λιγότερο εντυπωσιασμένοι απ’ όσο νομίζουμε. Αντιθέτως, οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με δικά τους ζητήματα για να προσέξουν ιδιαίτερα τη νέα μας αγορά.

4. Οι εμπειρίες μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από τα αντικείμενα
Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν πολύ αποτελεσματικότεροι τρόποι να βρούμε την ευτυχία, όπως οι εμπειρίες.

Μπορεί το να απαλλασσόμαστε από καταστάσεις, αντικείμενα και ανθρώπους να είναι επίπονη διαδικασία και γι’αυτό άλλωστε είναι δύσκολη. Αυτή η μεγάλη σιγουριά που έχουμε πως όλα αυτά συνδέονται με την ευτυχία μας μπορεί πολλές φορές να είναι μια αυταπάτη.

Πολλές φορές, είναι αναγκαίο κακό να καταφέρουμε να επιβιώσουμε από τον πόνο για να φτάσουμε στην ευτυχία. Μόνο έτσι μπορούμε να αξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε τι χρειαζόμαστε για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Μόνο έτσι καταφέρνουμε να κάνουμε χώρο για νέες και πιο πολύτιμες εμπειρίες που θα μας διδάξουν τι σημαίνει πραγματικά να κερδίζεις την ευτυχία σου.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com - e-vima.gr

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Στ. Πλουμιστός

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Οι εμπειρίες μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από τα αντικείμενα
Στ. Πλουμιστός: Οι εμπειρίες μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από τα αντικείμενα
Στ. Πλουμιστός: Οι εμπειρίες μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από τα αντικείμενα
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2019/01/taxidia-kanoun-poli-eutixismenous-apoktisi-ilikwn-agathwn-750x400.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/12/blog-post_94.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/12/blog-post_94.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content