Διεθνής διάκριση σε καθηγητή του ΑΕΙ Θεσσαλίας στην Περιβαλλοντική Ιατρική

Διεθνής διάκριση σε καθηγητή του ΑΕΙ Θεσσαλίας στην Περιβαλλοντική Ιατρική

⍆Αναδείχθηκε πρόσφατα διακεκριμένος επισκέπτης επιστήμονας... από το Γραφείο Διεθνούς Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα του Καναδά.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Φλουρή, αναπληρωτή καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Η αναγνώριση της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται από όλη την ομάδα του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας (γνωστό ως «FAME Lab») στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι σημαντική για όλους μας», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος σε ηλικία (40 ετών) επιστήμονας - ερευνητής με το πλούσιο σε διεθνές επίπεδο έργο του, και συνεχίζει:

«Μας δίνει άλλο ένα κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2009. Το Εργαστήριό μας είναι το μόνο στη Νότια Ευρώπη που μελετά πώς παράγοντες του περιβάλλοντος όπως θερμοκρασία, ατμοσφαιρική ρύπανση, ακτινοβολία, βυθός και διάστημα επιδρούν στην υγεία και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Οι έρευνές μας έχουν χρησιμοποιηθεί από οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα Ηνωμένα Έθνη, το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, η ΝΑΣΑ, και ο Καναδικός Οργανισμός Διαστήματος προκειμένου να προασπίσουν την υγεία ειδικών αποστολών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ερευνητική - επιστημονική σχέση με το Πανεπιστήμιο της Οτάβα του Καναδά, σημειώνει, πως τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο ως Επισκέπτης Καθηγητής στην Περιβαλλοντική Ιατρική. Η εργασία αυτή είναι άμισθη δηλώνει ο Δρ. Φλουρής, «και απώτερο στόχο έχει να προωθήσει υπάρχουσες και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για διεξαγωγή έρευνας σε διεθνές επίπεδο και να παρέχει στους φοιτητές των δύο Πανεπιστημίων (Θεσσαλίας και Οτάβα) την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ανταλλαγές προσωπικού». Πιστεύω, διευκρινίζει ο ίδιος, πως η διεθνής αυτή συνεργασία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΦΑΑ να διεξάγουν προηγμένη έρευνα γύρω από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος στην υγεία του ανθρώπου και ότι θα παρέχει νέες ευκαιρίες κατάρτισης για τους προπτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς τους φοιτητές στοχεύοντας στη λύση ενός παγκόσμιου προβλήματος: τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη δημόσια υγεία».

Μιλώντας για το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και ως πιο βαθμό, το σώμα του ανθρώπου, τονίζει: «Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η ζωή των ανθρώπων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον όχι μόνο για καλή υγεία, αλλά και για την εκπαίδευση, τη στέγαση, τις οικονομικές ευκαιρίες και την κοινωνική συνοχή. Οι άνθρωποι βιώνουν σήμερα ριζικές αλλαγές στον κόσμο που τους περιβάλλει, καθώς οι κλιματικές αλλαγές και η αστικοποίηση αλλάζουν δραματικά το περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα ανακοίνωσε ότι περίπου 12.5 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως (~23% όλων των ετήσιων θανάτων παγκοσμίως) οφείλονται σε αλλαγές του περιβάλλοντος που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την αστικοποίηση.»

Συνεχίζοντας, ο Δρ. Φλουρής αναφέρει: «Πώς μπορούμε, λοιπόν, εμείς και οι μελλοντικές γενιές να αναπτυχθούμε μέσα σε ένα τόσο ριζικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον; Η ερευνητική μας ομάδα καλείται να δώσει την απάντηση στο ερώτημα αυτό. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο στον οποίο η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων θα κατανοούν πώς και πόσο το περιβάλλον επηρεάζει τη ζωή τους και θα σχεδιάζουν τη ζωή και τις δραστηριότητές τους σε αρμονική συνάρτηση με τη μακροπρόθεσμη ευημερία της ανθρωπότητας.»

Ο κ. Φουρλής σημειώνει: «Έχουμε διεξάγει πολλές μελέτες για να διαπιστώσουμε τις επιπτώσεις πολλών παραγόντων του περιβάλλοντος, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, καθώς και η έκθεση σε ακτινοβολία και τοξικούς ρύπους. Αυτή την περίοδο σημαντικό κομμάτι των ερευνών μας εστιάζεται στη μελέτη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε βασικούς τομείς της βιομηχανίας (π.χ. μεταποίηση, κατασκευές, μεταφορές, τουρισμός, και γεωργία). Στην Ευρώπη, αυτή η έρευνα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου HEAT-SHIELD. Εκτός Ευρώπης, συνεργαζόμαστε με τον Διεθνή Οργανισμό για την Εργασία, ο οποίος είναι τμήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με την κυβέρνηση του Κατάρ». Και όπως συμπληρώνει: «Πριν από λίγες ημέρες καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση του Κατάρ και τους επόμενους μήνες αναμένεται η ψήφιση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.»
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,614,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,25,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,61,Κόσμος,9089,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,24,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2270,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Διεθνής διάκριση σε καθηγητή του ΑΕΙ Θεσσαλίας στην Περιβαλλοντική Ιατρική
Διεθνής διάκριση σε καθηγητή του ΑΕΙ Θεσσαλίας στην Περιβαλλοντική Ιατρική
Διεθνής διάκριση σε καθηγητή του ΑΕΙ Θεσσαλίας στην Περιβαλλοντική Ιατρική
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2019/11/13-11-2019-FLOURIS-768x626.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/11/blog-post_7.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/11/blog-post_7.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content