Η συνεύρεση με αρνητικούς ανθρώπους, είναι καταστροφική για την ψυχική υγεία σας

Η συνεύρεση με αρνητικούς ανθρώπους, είναι καταστροφική για την ψυχική υγεία σας

⍆Η ατέλειωτη αρνητικότητα και η προσπάθειά σας να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους,... θα είναι σίγουρα μια απογοητευτική εμπειρία για όλους, Σκεφτείτε την ψυχική υγεία σας και κάντε ό, τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτή την κατάσταση.

Όταν ορισμένες φορές παραπονιόμαστε για κάτι που πηγαίνει στραβά, μπορεί να είναι για καλό αλλά η εμμονή με την αρνητικότητα δεν μας βοηθά καθόλου. Σίγουρα, είναι ένας τρόπος για να αποβάλλουμε ένα μέρος του άγχους μας, αλλά όταν γινόμαστε χρόνιοι «γκρινιάρηδες» ή όταν βρισκόμαστε συνέχεια με αρνητικούς ανθρώπους που συνεχώς γκρινιάζουν, τότε είναι σίγουρο ότι το άγχος θα μεγαλώσει.

Όσο περισσότερο παραπονιόμαστε και όσο περισσότερο περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που συνεχώς γκρινιάζουν και δεν βρίσκουν το καλό σε τίποτα, τόσο πιο δυσαρεστημένοι γινόμαστε. Στην πραγματικότητα, οι επιπτώσεις της αρνητικότητας, θα μπορούσαν να είναι τόσο σοβαρές ώστε να είναι συγκρίσιμες με εκείνες του παθητικού καπνίσματος. Αν το μόνο που κάνουμε είναι να διαμαρτυρόμαστε συνεχώς ή να ακούμε τους άλλους που κάνουν το ίδιο, θα είμαστε δυστυχισμένοι και δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού.

Ενώ είναι ωφέλιμο ορισμένες φορές να παραπονιόμαστε θέλοντας να αλλάξουν τα πράγματα για το καλύτερο, δεν είναι καθόλου ωφέλιμο αν αυτή η συνεχή αρνητικότητα και γκρίνια γίνει συνήθεια και καταλήξουμε να αποτελεί στοιχείο του χαρακτήρα μας. Σκεφτείτε για λίγος τους ανθρώπους που έχετε στη ζωή σας και βρείτε ποιος είναι εκείνος που παραπονιέται περισσότερο; Πώς σας επηρεάζει αυτή η αρνητικότητα;

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η διαρκής αρνητικότητα όχι μόνο θα σας απομακρύνει από τους άλλους ανθρώπους αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσφορία με ποικίλους τρόπους. Αν και είναι προφανές ότι η αρνητικότητα μπορεί να μειώσει τη διάθεσή σας και την ευτυχία των άλλων γύρω σας, μπορεί επίσης να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη λειτουργία του εγκεφάλου σας, και μπορεί επίσης να έχει σημαντικές αρνητικές επιδράσεις και στο σώμα σας.

Όσο περισσότερο περιβάλλεστε από αρνητικούς ανθρώπους, τόσο πιο αρνητικά τείνετε να σκέφτεστε. Κάθε φορά που παραπονιέστε, ο εγκέφαλός σας δουλεύει σκληρά για να επανέλθει σε μία ομοιοστατική κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι εκπαιδεύεται να επαναλαμβάνει τις ίδιες ενέργειες, οι οποίες είναι πολύ πιο πιθανό να συμβούν ξανά και ξανά. Αυτό, κατά κάποιο τρόπο, σας αναγκάζει να παγιδευτείτε στην ίδια νοοτροπία.

Ταυτόχρονα, όσοι παραπονιούνται για τα πάντα και όλη την ώρα, μπορεί να μην είναι σε θέση να δουν πόσο αρνητικοί είναι. «Κολλάνε» πάνω μας και γκρινιάζουν για τα πάντα και ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε ή να δώσουμε συμβουλές, δεν τους είναι ποτέ αρκετό. Όσο περισσότερο δοκιμάζουμε να βοηθήσουμε, τόσο πιο άσχημα νιώθουμε καθώς βυθιζόμαστε στη ματαιότητα.

Επίσης, ίσως να μην έχετε παρατηρήσει ότι ακόμα και οι αρνητικοί άνθρωποι που διαμαρτύρονται συνέχεια, είναι σε θέση να μας αποστραγγίσουν ολοκληρωτικά. Διαδίδουν τα αρνητικά τους μηνύματα όπως και σε ό,τι μπορούν και μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι είμαστε περιτριγυρισμένοι από κάτι από το οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.

Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε ότι επιτρέπεται σε όλους να έχουμε μία μικρή δυσαρέσκεια, όταν αυτό όμως γίνεται συνέχεια, αντί να απελευθερώνει το στρες, δημιουργεί περισσότερο! Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης μέσα στον οργανισμό μας. Όταν συμβεί αυτό, αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και η γλυκόζη. Η υπερβολική παραγωγή τους, αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση αρκετών προβλημάτων υγείας και είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Αν είστε ένας άνθρωπος που νιώθει ότι παραπονιέται πάρα πολύ ή οι άνθρωποι στη ζωή σας γίνονται πολύ αρνητικοί, τότε είναι απαραίτητο να κάνετε ένα βήμα προς τα πίσω και να παρακολουθήσετε πώς φτάνετε να γκρινιάζετε ώστε να δοκιμάστε να το σταματήσετε πριν εκδηλωθεί. Επίσης, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τους ανθρώπους που αρνούνται να προσπαθήσουν να το σταματήσουν και γενικότερα να είναι πιο θετικοί στη ζωή τους. Θα εκπλαγείτε πόσο πιο αναζωογονημένοι θα αρχίσετε να νιώθετε μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο διαρκώς αρνητικός άνθρωπος, μπορεί πάντα να βρει κάτι αρνητικό για να σχολιάσει. Για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να νομίζετε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απλά «κολλημένος» σε μια κατάσταση, ότι μόλις η ζωή του αλλάξει λίγο, θα γίνει πιο αισιόδοξος και ευτυχισμένος.

Μπορεί ακόμη και να προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε ώστε να δουν κάτι πιο θετικό ή να βρουν μια λύση για τα προβλήματά τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι χρόνια αρνητικοί άνθρωποι, δεν προσπαθούν να αποδιώξουν το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα αναζητούν και κερδίζουν αξία από το χρόνο και την προσοχή που τους δίνετε, καθώς τους ακούτε να γκρινιάζουν.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν παγιδευθεί χωρίς να το καταλαβαίνουν σε μία λογική «βοήθεια-απόρριψη του παραπόνου», είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να τους διαχειριστούν και είναι δύσκολο να βρίσκεστε δίπλα τους. Παρ’ όλο που μπορεί να είναι στη φύση σας να προσπαθήσετε να «διορθώσετε» τα προβλήματα των άλλων – είτε είναι προκλητικές καταστάσεις ή αρνητικές συμπεριφορές – είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να αλλάξετε αυτούς τους ανθρώπους.

Αντί αυτού, προσπαθήστε να εστιάσετε στους δικούς σας μηχανισμούς αντιμετώπισης, όπως να ελαχιστοποιήσετε την επαφή μαζί τους. Λόγω της χρόνιας αρνητικότητας, μπορεί να είναι σημαντικό να ορίσετε σαφή όρια για τον εαυτό σας και σταδιακά για τον καθένα από αυτούς τους ανθρώπους.

Και αν αρχίσετε να αισθάνεστε ένοχοι, θυμηθείτε αυτό: Η ατέλειωτη αρνητικότητα και η προσπάθειά σας να βοηθήσετε, θα είναι μια απογοητευτική εμπειρία για όλους, οπότε σκεφτείτε την ψυχική υγεία σας και κάντε ό, τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτή την κατάσταση. Μόλις το καταφέρετε αυτό, τότε θα είστε σε θέση να επιλέξετε αν θέλετε να μπείτε και με ποιους, δικούς σας όρους, ώστε να προσφέρετε βοήθεια και υποστήριξη σε αυτούς τους αρνητικούς ανθρώπους.

Το διάβασα στο awakengr.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,264,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1252,ΒΙΝΤΕΟ,829,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1558,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η συνεύρεση με αρνητικούς ανθρώπους, είναι καταστροφική για την ψυχική υγεία σας
Η συνεύρεση με αρνητικούς ανθρώπους, είναι καταστροφική για την ψυχική υγεία σας
Η συνεύρεση με αρνητικούς ανθρώπους, είναι καταστροφική για την ψυχική υγεία σας
https://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2018/11/5.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/11/blog-post_51.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/11/blog-post_51.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content