================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συναισθηματική ανθεκτικότητα: Πώς να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις δυσκολίες της ζωής

⍆Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις που συνταράσσουν το είναι μας,... τον πυρήνα του ψυχισμού μας, πώς ανταποκρινόμαστε; Πώς αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματα που μας προκαλούνται σε κάθε πλευρά της ζωής μας;

Αν δεν έχουμε κανένα έλεγχο πάνω τους, καταλήγουν να μας περικυκλώνουν και στο τέλος να μας κυριεύουν. Νομίζω ότι και οι δύο συμφωνούμε ότι είναι μια τέλεια συνταγή για καταστροφή. Όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε περάσει από τέτοιες προκλήσεις. Εδώ σας προτείνουμε ορισμένες στρατηγικές δόμησης συναισθηματικής ανθεκτικότητας, που μας βοηθά να μην καταρρεύσουμε υπό πίεση.

Τι είναι η συναισθηματική ανθεκτικότητα και γιατί είναι σημαντική;
Είναι μια τέχνη του ζην μέσα από αυτό που μας ενδυναμώνει και χτίζει μια ασπίδα απέναντι στον πόνο που μας προκαλούν οι δυσκολίες, προκλήσεις και αναποδιές της ζωής. Γιατί σε περίπτωση που δεν το έχετε ακόμα παρατηρήσει, η ζωή μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά απρόβλεπτη. Τη μία στιγμή όλα πάνε καλά, και την άλλη ο κόσμος γυρνά ανάποδα.

Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε δύο επιλογές: Μπορούμε είτε να αποδεχτούμε την ήττα, είτε να σηκωθούμε πεισμωμένοι και να μεταμορφώσουμε τον πόνο μας σε δυνατότητα. Αυτό το τελευταίο είναι η επιτυχία της συναισθηματικής ανθεκτικότητας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής ανθεκτικότητας;
Εσωτερικό κέντρο ελέγχου
Οι συναισθηματικά ανθεκτικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ζωή συμβαίνει για αυτούς, όχι σε αυτούς. Η θυματοποίηση δεν είναι μέρος του λεξιλογίου τους. Λαμβάνουν την ευθύνη για αυτό που τους συμβαίνει, τόσο το καλό, όσο και το κακό. Η βάση του εσωτερικού κέντρου ελέγχου ξεκινά και τελειώνει με τη συνειδητοποίηση ότι πάντα έχουμε επιλογή στο πώς θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ζωής. Αν και δεν έχουμε πλήρη έλεγχο των εξωτερικών περιστάσεων, μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο.

Αυτεπίγνωση
Οι συναισθηματικά ανθεκτικοί άνθρωποι γνωρίζουν ποιοι είναι, τι χρειάζονται και τι όχι. Έτσι, έχουν αποκτήσει τη δεξιότητα να συγχρονίζονται με τα μηνύματα που το σώμα τους δίνει. Αν κάτι δεν το νιώθουν σωστό, μεταβάλλουν την κατάστασή τους ώστε να μπορούν να βρουν το κέντρο τους ξανά. Επίσης, χρησιμοποιούν την αυτεπίγνωση ως εργαλείο για να κατανοήσουν τις σκέψεις και τις συμπεριφορές τους, ώστε να γράψουν ξανά τις παλιές τους ιστορίες, εκείνες που πια δεν τους εξυπηρετούν.

Επιμονή και πείσμα
Οι συναισθηματικά ανθεκτικοί άνθρωποι έχουν μια ακόρεστη επιθυμία να πετυχαίνουν. Αν δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο, τον φτιάχνουν. Ξέρουν ότι όλα όσα αξίζουν δεν έρχονται εύκολα και έτσι δεν παραιτούνται εύκολα. Κάθε εμπόδιο γι’ αυτούς είναι μια ευκαιρία για εξέλιξη.
Αισιοδοξία

Σε περιόδους δυσκολιών, ορισμένες φορές αποδεικνύεται δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή. Όμως, οι συναισθηματικά ανθεκτικοί άνθρωποι μπορούν να βρουν τα θετικά θαμμένα κάτω από τις δύσκολες καταστάσεις. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι φυσικά ανθεκτικοί άνθρωποι έχουν ένα αισιόδοξο εξηγητικό μοντέλο στη ζωή τους.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Στ. Πλουμιστός

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Συναισθηματική ανθεκτικότητα: Πώς να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις δυσκολίες της ζωής Reviewed by PLOUMISTOS on 10:05 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.