13 ιδέες για τις στιγμές που έχετε άσχημη διάθεση

13 ιδέες για τις στιγμές που έχετε άσχημη διάθεση

⍆Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι η ψυχική υγεία είναι κρίσιμο κομμάτι μιας πλήρους και παραγωγικής...
ζωής, η διατήρησή της σε υγιή επίπεδα δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση.

Ορισμένες φορές, χρειάζονται χρόνια προσπαθειών, λαθών, αγώνων, επιτυχιών και αποτυχιών για να φτάσει κανείς να γνωρίζει τα αδύναμα σημεία του και τις παγίδες που του στήνει η κατάθλιψη και το άγχος.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε καταστάσεις που η διάθεσή σας έχει πάρει για αρκετές μέρες την κάτω βόλτα και εσείς αναζητάτε τρόπο να ξανασηκωθείτε.

13 ιδέες για τις στιγμές που έχετε άσχημη διάθεση

1. Αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις με ουδέτερες


Οι καταστάσεις δεν χρειάζεται να είναι άσπρο ή μαύρο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες δεν είναι. Αλλά καθώς κατευθύνεστε προς την εμφάνιση κατάθλιψης ή άγχους, ο εγκέφαλος ίσως το βλέπει με αυτό τον τρόπο. Αλλά είναι δικό του λάθος κι εσείς δεν χρειάζεται να πέσετε στην παγίδα του. Ναι, μπορείτε να μεταμορφώσετε τέτοιες σκέψεις σε κάτι ουδέτερο, ίσως κάτι που να πλησιάζει περισσότερο στην αλήθεια. Στο τέλος και με λίγη εξάσκηση, θα αλλάξετε τρόπο σκέψης και ίσως να στρέφεστε προς την πιο αισιόδοξη πλευρά.

2. Γίνετε δημιουργικοί

Δώστε τροφή στην ψυχή σας και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας μαζί με τη φαντασία σας. Παίξτε λίγο πιάνο, ζωγραφίστε, δημιουργήστε κάτι από ξύλο, από ύφασμα κλπ. Δεν έχει σημασία τι θα διαλέξετε, αρκεί να σας ικανοποιεί. Ικανοποιήστε εκείνο το μέρος του εγκεφάλου σας που θέλει να παίξει, να διασκεδάσει. Και αφήστε το να παίζει συχνά. Αυτό είναι που θα απελευθερώσει τις απαραίτητες χημικές ουσίες, που θα σας χαρίσουν ευφορία και ευχαρίστηση.

3. Εγκαθιδρύστε ένα καθημερινό πρόγραμμα με θετικό ύφος

Η δομή και το πρόγραμμα στη ζωή σας δεν είναι μόνο μια υγιής πρακτική, αλλά και σημαντική αναφορικά με τη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης. Ένα καθημερινό πρόγραμμα μας βγάζει από τη δύσκολη θέση του να σκεφτούμε πολύ για το τι θα κάνουμε μέσα στη μέρα. Παρέχει επίσης μια αίσθηση ασφάλειας. Σχεδιάστε ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει την ανάγκη σας για θετικότητα. Μπορεί να περιλαμβάνει λίγο επιπλέον ύπνο, λίγες ώρες δημιουργίας, σωματική άσκηση ή παιχνίδι με το κατοικίδιό σας. Ό,τι κι αν σχεδιάσετε, θα σας σώσει από το μαγνητικό μονοπάτι της αρνητικότητας.

4. Συνδεθείτε κάθε μέρα με το Πνεύμα

Κάντε τη σύνδεση με το πνεύμα σας μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Κάντε το με όποιο τρόπο σας εκφράζει, είτε αυτός είναι ο διαλογισμός, είτε η προσευχή, είτε μια βόλτα στο δάσος ή οποιαδήποτε προτιμητέα τεχνική. Το πνεύμα αλληλοπλέκεται με τη δημιουργικότητα, το ένα θρέφει το άλλο. Μας διασφαλίζει ότι θα βρούμε την προσωπική δύναμη που χρειαζόμαστε για να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας.

5. Δείτε την αυτοπειθαρχία υπό θετικό πρίσμα

Βρείτε μικρούς τρόπους να μεταχειριστείτε το εργαλείο της αυτοπειθαρχίας και παρατηρήστε πώς αυτή αλλάζει τη διάθεσή σας. Είναι καλύτερα να κάνετε μικρά βήματα, να ξεκινάτε για μικρούς στόχους. Βεβαιωθείτε ότι όταν το καταφέρετε, το σημειώνετε στο σημειωματάριό σας. Και παρατηρήστε την ενέργεια που σας χαρίζει!

6. Εξασκήστε την αυτοφροντίδα

Εσείς είστε οι κατάλληλοι να γνωρίζετε τι χρειάζεστε και το βέβαιο είναι ότι αξίζετε φροντίδα. Αν η ζωή αποδεικνύεται ιδιαίτερα σκληρή για εσάς αυτό τον καιρό, τότε χρειάζεστε ακόμα περισσότερη φροντίδα. Να είστε καλοί λοιπόν με τον εαυτό σας, όπως θα ήσασταν και με έναν φίλο που πονάει. Καθόλου τύψεις και ενοχές για την ικανοποίηση των αναγκών σας!

7. Οραματιστείτε τον καλύτερό σας εαυτό

Περάστε ποιοτικό χρόνο, για να φανταστείτε ποιοι θέλετε να είστε. Πώς θέλετε να αντιδράτε στις καταστάσεις, πώς να συμπεριφέρεστε σε εσάς και στους άλλους; Πώς αντιλαμβάνεστε την καλύτερή σας εκδοχή;

8. Ασκηθείτε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για 30-40 λεπτά

Δεν υπάρχει τίποτα που να αντικαθιστά την ενεργητική άσκηση. Απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο, τις γνωστές ορμόνες της ευφορίας, που μπορούν να σας φτιάξουν τη μέρα.

9. Περάστε χρόνο στη φύση

Ειδικά όταν έχετε κοντά σας καταπράσινα δέντρα, τρεχούμενο νερό ή βουνά. Η φύση καταπραΰνει τον πόνο της ψυχής και ηρεμεί το νου. Απολαύστε το τοπίο, τα αρώματα, τους ήχους και την ιδιαίτερη γαλήνη τους.

10. Συνδεθείτε με τους ανθρώπους

Η κοινωνική επαφή είναι σημαντική για να παραμείνετε σε καλή διάθεση. Μπορεί να μη νιώθετε ότι θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε, αλλά αξίζει μια προσπάθεια. Βγείτε από το σπίτι και συναντήστε ένα φίλο σας. Η αλλαγή του περιβάλλοντος μπορεί να μετατρέψει την αρνητικότητά σας σε μια πιο ουδέτερη κατάσταση.

11. Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφετε την πρόοδό σας

Οι σημειώσεις σε αυτό το σημειωματάριο θα λειτουργούν αρχικά ως ενθάρρυνση, ως εργαλεία κινητοποίησης. Γράψτε κάτι όμορφο για τον εαυτό σας και μόνο εσείς να βλέπετε αυτό το ημερολόγιο. Βάλτε χρώματα, αυτοκόλλητα, υποσημειώσεις. Ό,τι σας κάνει πιο δημιουργικούς και ευδιάθετους.

12. Καταγράψτε ένα σχέδιο

Αν νιώθετε πως έχετε βαλτώσει, πάρτε τον έλεγχο της κατάστασης, φτιάχνοντας το δικό σας πλάνο, ώστε να κινητοποιηθείτε. Ακόμα και η αρχή του σχεδίου μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό της! Σχεδιάστε δύο από τα πράγματα που θα κάνετε την επόμενη μέρα. Ένα σχέδιο μπορεί να σας ενδυναμώσει, όταν η κατάθλιψη προσπαθεί να σας ελέγξει.

13. Μιλήστε με το γιατρό σας

Να θυμάστε: η κατάθλιψη είναι μια σωματική πάθηση επίσης. Οι χημικές ουσίες και οι νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλό σας διαταράσσονται και ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει φαρμακευτική αγωγή, η οποία μπορεί να ρυθμίσει αυτές τις ανισορροπίες. Ο γιατρός σας επίσης μπορεί να προτείνει ψυχοθεραπεία. Ίσως χρειαστεί κάποιος χρόνος και προσπάθεια, για να βρεθεί ο σωστός θεραπευτικός συνδυασμός, αλλά όταν τα καταφέρετε, θα δείτε ότι η προσπάθεια άξιζε!

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1250,ΒΙΝΤΕΟ,827,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1556,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 13 ιδέες για τις στιγμές που έχετε άσχημη διάθεση
13 ιδέες για τις στιγμές που έχετε άσχημη διάθεση
13 ιδέες για τις στιγμές που έχετε άσχημη διάθεση
https://cdn.shortpixel.ai/client/q_glossy,ret_img,w_650/https://www.periskopi.com/wp-content/uploads/2019/06/woman-2877322_960_720.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/11/13.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/11/13.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content