Στον Βόλο το 1ο Συμπόσιο Ορθόδοξων Ψαλτριών

Στον Βόλο το 1ο Συμπόσιο Ορθόδοξων Ψαλτριών

⍆Το τριήμερο 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του... Βόλου το 1ο Συμπόσιο Ορθόδοξων Ψαλτριών και το 1ο Φεστιβάλ Χορών Ψαλτριών «Αγία Καικιλία». Το συμπόσιο και το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με τον Χορό Ψαλτριών με καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη, Μουσικολόγο του Α.Π.Θ., τ. Διδάσκουσα στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία «Βελλάς» Ιωαννίνων, Ιδρύτρια – Δομεστίκαινα του Χορού Ψαλτριών «ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ» (2012), Εκπαιδευτικό Μουσικής ΥΠΕΠΘ, Καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής, Σολίστ Πιάνου και Διπλωματούχο Ανωτέρων Θεωρητικών.

Το Συμπόσιο Ψαλτριών
Το 1ο Συμπόσιο Ψαλτριών του ορθόδοξου ανατολικού μέλους και το 1ο Φεστιβάλ Χορών Ψαλτριών προσδοκά να δώσει την δυνατότητα σε γυναίκες ψάλτριες να ανταμώσουν, να γνωριστούν και να συζητήσουν θέματα όπως το χόρδισμα και οι βάσεις στη γυναικείας φωνής, το ισοκράτημα σε γυναικείους χορούς ψαλτριών, το ρεπερτόριο κ.α. Περιλαμβάνει: επιστημονικές εισηγήσεις, εργαστήρια Ψαλτικής, συναυλίες , συμμετοχή σε αρχιερατική Ιερή Ακολουθία Όρθρου & Θείας Λειτουργίας.

Το συμπόσιο και το φεστιβάλ είναι αφιερωμένα στην αγία παρθενομάρτυρα Καικιλία. Η Αγία σχετίσθηκε με την μουσική και την εξύψωσή της σε θρησκευτική τέχνη και έκτοτε θεωρήθηκε προστάτιδά της. Η μνήμη της τιμάται από την Εκκλησία, την 22α Νοεμβρίου εκάστου έτους ομού μετά των τριών συμμαρτυρησάντων με αυτήν Αγίων Βαλεριανού, Τιβουρτίου και Μαξίμου

Στις εργασίες του Συμποσίου θα λάβουν ενεργή συμμετοχή περίπου 90 ψάλτριες από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κέρκυρα, Μεσολόγγι, Τρίκαλα, Λάρισα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Ιωάννινα, Σπάρτη, κλπ), όλων των τάξεων και επιπέδων της Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής (Ιερών Μητροπόλεων και Ωδείων της Ελλάδας και εξωτερικού), σπουδάστριες των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών της Ελλάδας και του Εξωτερικού, φοιτήτριες των Τμημάτων Ψαλτικής των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών Ιωαννίνων και Κρήτης, χοροί ψαλτριών, γυναίκες που εκτιμούν και αγαπούν την Ψαλτική Τέχνη.

Η συναυλία του Σαββάτου
Το συμπόσιο θα λήξει με μία πανηγυρική συναυλία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Βόλου στις 19.00 – 21.00 κατά την οποία θα εμφανιστούν οι Χοροί Ψαλτριών «Αγία Ανυσία» από τη Θεσσαλονίκη με χοράρχη την Μαρία Αλεξάνδρου, «Γυναικών Ηχήματα» από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας με χοράρχη την Μαρία Καψάλη και «Αι Άδουσαι» από το Βόλο, με δομεστίκαινα την Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το μουσικολογικό και ψαλτικό δρώμενο «Κασσιανή: η βυζαντινή ποιήτρια και συνθέτιδα» με τις συμμετέχουσες ψάλτριες του Συμποσίου επί σκηνής. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος ο οποίος και κατά την λήξη της εκδήλωσης θα απονείμει τιμητικούς τίτλους στους συμμετέχοντες Χορούς Ψαλτριών. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 οι χοροί ψαλτριών και οι ψάλτριες θα ψάλλουν τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Δημητριάδος 104 Fm.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,33,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Στον Βόλο το 1ο Συμπόσιο Ορθόδοξων Ψαλτριών
Στον Βόλο το 1ο Συμπόσιο Ορθόδοξων Ψαλτριών
Στον Βόλο το 1ο Συμπόσιο Ορθόδοξων Ψαλτριών
https://magnesianews.gr/wp-content/uploads/2019/11/psaltries-1280x720.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/11/1.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/11/1.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content