Η Ανθρωποφυγόκεντρος τεχνογνωσία της NASA στην υπηρεσία της Ιατρικής

Η Ανθρωποφυγόκεντρος τεχνογνωσία της NASA στην υπηρεσία της Ιατρικής

⍆Η Ανθρωποφυγόκεντρος είναι μια φυγοκεντρική συσκευή, η οποία μέχρι σήμερα εφαρμόζεται....
στα εργαστήρια της NASA και της ESA και αφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της έλλειψης βαρύτητας στους αστροναύτες.

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη γίνεται η χρήση της στον τομέα της αποκατάστασης ασθενών, ηλικιωμένων και υγιών ατόμων.

Ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η εφαρμογή της ανθρωποφυγοκέντρου στον άνθρωπο έχει τα παρακάτω βασικά οφέλη:
  • Τη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος (J.M.Evans 2018, Diaz A, 2018).
  • Την βελτίωση του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος
  • Τη βελτίωση του αιθουσαίου συστήματος και της αστάθειας βάδισης
  • Την αύξηση της αερόβιας ικανότητας (VO2max) LiXT1, (2017) για άσκηση.
Οι παθήσεις που μπορούν να επωφεληθούν από την ανθρωποφυγόκεντρο είναι:

1. Νοσήματα μυοσκελετικού (κακώσεις, μυοπάθειες, οστεοπόρωση, σύνδρομα κινητικού νευρώνα κλπ.)
2. Νευρολογικά νοσήματα (εγκεφαλικά, νευροπάθειες, εγκεφαλική παράλυση κλπ.)
3. Μεταβολικά νοσήματα (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης κλπ.)
4. Διαταραχές του αιθουσαίου συστήματος (αστάθεια βάδισης, πτώσεις ηλικιωμένων κλπ.)
5. Τραυματικές κακώσεις αθλητών για γρήγορη αποκατάσταση
6. Καρδιολογικά νοσήματα (ορθοστατική υπόταση κλπ.)
7. Αναπνευστικά νοσήματα (Διαταραχές ύπνου, ΧΑΠ, κ.λ.π)
8. Αιματολογικά νοσήματα 
 
Σημειώνεται ότι το Εργαστήριο Εφαρμογών Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Αποκατάστασης που σύστησαν οι εν λόγω φορείς θα ασχοληθεί ερευνητικά -εκτός των άλλων- και με τις επιπτώσεις της έλλειψης κίνησης και άσκησης στην υγεία ασθενών, αλλά και υγιών ατόμων και ηλικιωμένων.
Οι έρευνες θα εστιάσουν στον έλεγχο όλων των συστημάτων (καρδιολογικό, μυοσκελετικό, νευρολογικό, διαταραχές ύπνου, αστάθεια βάδισης, πτώσεις ηλικιωμένων, κλπ) και εφαρμογή συγκεκριμένων πρωτοκόλλων της ανθρωποφυγοκέντρου για την αποκατάσταση αυτών. Η διάρκεια θεραπείας των ασθενών και ο βαθμός επιτάχυνσης της βαρύτητας θα εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα.

Οι συγκεκριμένες τεχνικές θα συνδυαστούν με άλλες μεθόδους που ήδη αναπτύσσονται και μελετώνται από την ερευνητική ομάδα, όπως προγράμματα και συστήματα σωματικής και νοητικής ενδυνάμωσης , καθώς και εφαρμογές εικονικής και μικτής πραγματικότητας.

«Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει μόνο εφόσον έχει το ερέθισμα της βαρύτητας. Αν δεν υπάρχει βαρύτητα οι υποδοχείς του οργανισμού δεν μπορούν να διεγερθούν , δεν μπορούν να συντονιστούν οι κινήσεις, ούτε να εκκριθούν οι ορμόνες. Ως φορέας αεροδιαστημικής είχαμε ασχοληθεί με το διάστημα και ξεκινήσαμε την ανθρωποφυγόκεντρο με την Ιωάννα Βερνίκου, η οποία ήταν διευθύντρια Βιοεπιστημών της NASA, προκειμένου να βοηθήσουμε την αποκατάσταση των αστροναυτών. Είδαμε ότι αυτό που παθαίνουν οι αστροναύτες στο διάστημα, λόγω της έλλειψης βαρύτητας, το παθαίνουν και όσοι κάνουν καθιστική ζωή ή είναι κατακεκλιμένοι και δεν μπορούν να κινηθούν και να ασκηθούν. Μετά από έρευνα που έγινε και στην προσομοίωση του διαστήματος και στους αστροναύτες είδαμε ότι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποκατάστασης είναι η φυγόκεντρος σε συνδυασμό με την άσκηση. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά στην Ευρώπη για ιατρική χρήση σε ασθενείς, την ανθρωποφυγόκεντρο η οποία είναι πιο απλή κατασκευή που δεν κοστίζει πολλά χρήματα και μπορεί να εφαρμοστεί στο ευρύτερο κοινό. Η μέθοδος μπορεί να μπει στη ζωή όλων, ξεκινώντας από τα κέντρα αποκατάστασης που μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ τους ασθενείς τους και στη συνέχεια σε κάποια μεγάλα κέντρα αλλά αυτό θα αργήσει λίγο. Ακόμη και αν δεν εφαρμοστεί άμεσα, η έρευνα που θα κάνουμε είναι πάρα πολύ σημαντική για να λύσουμε πολλά προβλήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η αστάθεια βάδισης, διαταραχές ύπνου κλπ».

Οι παθήσεις οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από την ανθρωποφυγόκεντρο είναι: νοσήματα μυοσκελετικού (κακώσεις, μυοπάθειες, οστεοπόρωση, σύνδρομα κινητικού νευρώνα κλπ.), νευρολογικά νοσήματα (εγκεφαλικά, νευροπάθειες, εγκεφαλική παράλυση κλπ.), μεταβολικά νοσήματα (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης κλπ.), διαταραχές του αιθουσαίου συστήματος (αστάθεια βάδισης, πτώσεις ηλικιωμένων κλπ.),τραυματικές κακώσεις αθλητών για γρήγορη αποκατάσταση, καρδιολογικά νοσήματα (ορθοστατική υπόταση κλπ.), αναπνευστικά νοσήματα (διαταραχές ύπνου, ΧΑΠ, κ.λ.π) και αιματολογικά νοσήματα.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το Εργαστήριο Εφαρμογών Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Αποκατάστασης θα ασχοληθεί και με την έρευνα για τα νοσήματα αυτά ως προς την διάγνωση αλλά και την θεραπεία.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Ανθρωποφυγόκεντρος τεχνογνωσία της NASA στην υπηρεσία της Ιατρικής
Η Ανθρωποφυγόκεντρος τεχνογνωσία της NASA στην υπηρεσία της Ιατρικής
Η Ανθρωποφυγόκεντρος τεχνογνωσία της NASA στην υπηρεσία της Ιατρικής
https://www.thessnews.gr/photos/sci-fi-2992797_1280.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/10/nasa.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/10/nasa.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content