================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συναυλία στον Βόλο με τα «Μικρασιάτικα του Αιγαίου»

⍆Ο μεγάλος βιολάτορας της αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης, ο Νίκος Οικονομίδης έχοντας.... στο πλευρό του την Κυριακή Σπανού, επιβιβάζεται στο «τρεχαντηράκι το γοργό» με το πλωριό πανί και ξεκινάει το μουσικό του αρμένισμα…. Μόνο που αυτή τη φορά δεν φεύγει για την Αμοργό, αλλά για τη χερσόνησο της Ερυθραίας, στη Μικρά Ασία, περνώντας από μουσικά… λιμάνια όπως τα Αλάτσατα, τα Βουρλά και το Μελί. Αγκυροβόλι σε αυτό το ταξίδι δεν προβλέπεται, γιατί σκοπός του είναι να αναδείξει τη συνέχεια της ιστορίας, η οποία διανθίζεται με πινελιές από τα κυκλαδίτικα νησιά, Νάξο, Κύθνο και Πάρο. 

Πρόκειται για την πρώτη -στην περιοχή μας- δημόσια παρουσίαση της νέας δουλειάς του προσφιλούς δημιουργού, που οργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, αφιερωμένο στους Μικρασιάτες και τους Μικρασιατικούς φορείς του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής μας. Γιατί μπορεί να έχουν περάσει 97 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ωστόσο τις μνήμες και τον πολιτισμό των αλησμόνητων πατρίδων έχουν κληρονομήσει οι απόγονοι των προσφύγων.

Στη συναυλία αυτή, ο μεγάλος βιολάτορας παρουσιάζει τα τραγούδια που εμπεριέχονται στο νέο του cd, που ετοίμαζε επί χρόνια, ερευνώντας και καταγράφοντας συστηματικά μικρασιάτικα τραγούδια που εμπεριέχονται στα παραδοσιακά του Αιγαίου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια μεγάλη μουσική γέφυρα των Κυκλάδων με την Ανατολή, που κατάφερε ο ίδιος να δημιουργήσει, βάλσαμο στην κυριολεξία για την ψυχή των Μικρασιατών.

 «Η ιδέα προέκυψε από το Σύνδεσμο Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών “Ρίζες”, με αφορμή τα εκατό χρόνια παρουσίας του μικρασιατικού ελληνισμού στο Χαλάνδρι».


Το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα γίνει την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 και ώρα 9 το βράδυ στο Θερινό Θέατρο της Ν. Ιωνίας Βόλου, αποτελείται από τραγούδια που έφεραν οι πρόσφυγες στα κυκλαδίτικα νησιά αλλά και νέα τραγούδια που μιλούν για τον καημό της αλησμόνητης πατρίδας. Γι’ αυτό ακριβώς, η συναυλία αυτή, που έχει την υποστήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, προοιωνίζει μια μουσική βραδιά «διαφορετική», με αγάπη και μεράκι στην αλησμόνητη πατρίδα. Οι σωστοί στίχοι από ανθρώπους των Συνοικισμών σε συνδυασμό με τη μοναδική μουσική επένδυση του γνωστού μας βιολάτορα».

Τιμή προπώλησης εισιτηρίων 8 €. Τιμή στο ταμείο του Θεάτρου 10 €. 
Πληροφορίες: 2421033938, 2421305753. 
Προπώληση εισιτηρίων: Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου (Κοραή 79. 
Επίσης: Βιβλιοπωλείο Η Πένα (Σπυρίδη 21) και Κατάστημα Ρικοκό (Σπυρίδη 35) .
Συναυλία στον Βόλο με τα «Μικρασιάτικα του Αιγαίου» Reviewed by PLOUMISTOS on 10:58 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.