================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητούς μύες που λειτουργούν σαν κανονικοί

⍆Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του στο Linköping χρησιμοποίησαν ....ένα ηλεκτροενεργό πολυμερές, την πολυπυρρόλη, που αλλάζει μέγεθος όταν εφαρμόζεται ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητούς μυς από πολυμέρη, που κινούνται με ενέργεια από γλυκόζη και οξυγόνο, όπως δηλαδή οι κανονικοί, σε μία εξέλιξη που ενδεχομένως να ανοίξει τον δρόμο για εμφυτεύσιμους τεχνητούς μύες.

Ο τεχνητός μυς αποτελείται από τρία στρώματα: Ένα λεπτό στρώμα μεμβράνης ανάμεσα σε δύο στρώματα ηλεκτροενεργού πολυμερούς. Το σχέδιο αυτό λειτουργεί με το υλικό στη μια πλευρά της μεμβράνης να αποκτά θετικό φορτίο, εκτοξεύοντας ιόντα, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται.

Ταυτόχρονα, το υλικό στην άλλη πλευρά αποκτά αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο, με ιόντα να εισάγονται, και αποτέλεσμα τη διαστολή του. Οι αλλαγές στο μέγεθος κάνουν τον ενεργοποιητή να κάμπτεται προς τη μία κατεύθυνση, με τον ίδιο τρόπο που συστέλλεται ένας μυς.

Τα ηλεκτρόνια που προκαλούν την κίνηση στους τεχνητούς μύες κανονικά προέρχονται από εξωτερικές πηγές, όπως μια μπαταρία. Ωστόσο οι μπαταρίες έχουν κάποια προφανή μειονεκτήματα: Είναι συνήθως βαριές και πρέπει να φορτίζονται τακτικά.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν αντ’αυτού να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία πίσω από τα βιοηλεκτρόδια, που μετατρέπουν τη χημική ενέργεια σε ηλεκτρική με τη βοήθεια ενζύμων. Για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποίησαν φυσικά ένζυμα ενσωματώνοντάς τα στα πολυμερή.
Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητούς μύες που λειτουργούν σαν κανονικοί Reviewed by PLOUMISTOS on 10:02 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.