================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το κίνημα της φωτιάς: Έτσι βγαίνουν στη σύνταξη στα 40 με 1.000.000 στην τράπεζα

⍆Μπορεί να ακούγεται άπιαστο όνειρο όμως σύμφωνα με την New York Times...
κάποιοι το κάνουν πραγματικότητα και αρκετοί millenials το έχουν βάλει σκοπό ζωής.

Το κίνημα της φωτιάς ή όπως είναι ευρέως γνωστό FIRE (Financial Independence, Retire Early) σημαίνει οικονομική ανεξαρτησία, γρήγορη συνταξιοδότηση και παρουσιάζει για αρκετό κόσμο μια διέξοδο από την ακατάπαυστη εργασία μέχρι και γεράματα και την οικονομία που τροφοδοτείται από τον καταναλωτισμό.

Το πετυχημένο παράδειγμαΤο πιο πετυχημένο παράδειγμα του FIRE είναι χωρίς αμφιβολία αυτό του Carl Jensen. Ο Carl ήταν μηχανικός λογισμικού σε ένα προάστιο του Ντένβερ. Η δουλειά ήταν εξαιρετικά πιεστική αφού ένα σφάλμα στην κωδικοποίηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλοκές ή ακόμα και το θάνατο 100αδες ασθενείς. Τα χρήματα που έπαιρνε ήταν καλά (110.000 δολάρια ετησίως +bonus) αλλά το άγχος δεν φάνηκε να αξίζει τον κόπο. Δεν μπορούσε να χαλαρώσει με την οικογένειά του μετά από δουλειά ούτε να φάει σωστά με αποτέλεσμα να χάσει 10 κιλά.

Μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή μέρα στη δουλειά, ο Jensen έψαξε στο google την φράση "Πώς να συνταξιοδοθώ νωρίς;" και τα μάτια του άνοιξαν. Μίλησε με τη σύζυγό του και συνέταξαν ένα σχέδιο: Αποταμίευσε ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους για τα επόμενα πέντε χρόνια και μείωσε δραστικά τα έξοδα, μέχρι που η καθαρή αξία τους στην τράπεζα ήταν περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Έπειτα κάλεσε τον προϊστάμενό του και του είπε ότι βγαίνει στην σύνταξη στην ηλικία των 43 ετών.

Πως λειτουργεί το κίνημα της Φωτιάς Οι οπαδοί του κινήματος της Φωτιάς τείνουν να είναι άντρες που εργάζονται στην τεχνολογική βιομηχανία και μηχανικοί που κάνουν σκληρή οικονομία αποταμιεύοντας για πάνω από 15 χρόνια με στόχο την γρήγορη σύνταξη.

Η βασική στρατηγική είναι η αύξηση του ποσοστού των αποταμιεύσεων στο 70% (ξεκινάει από 50% μέχρι και 75%) με περικοπές στα έξοδα και σκληρή οικονομία μέχρι να έχετε ένα ποσό στην τράπεζα που θα επενδύσετε για να μπορείτε να συντηρηθείτε με χαμηλές αλλά σταθερές αποδόσεις. Φυσικά αυτά τα χρήματα δεν προσφέρουν μια πολυτελή ζωή αλλά μια περισσότερο ήρεμη και συνηθισμένη με πολύ ελεύθερο χρόνο σε παραγωγική ακόμα ηλικία.

Ο Jason Long, ένας φαρμακοποιός στο αγροτικό Τενεσί συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι στην ηλικία των 38 ετών.

Δήλωσε ότι ήταν βαθιά δυστυχισμένος στη δουλειά του «Υπήρξαν μέρες στις οποίες είχα 12- ωρη και 14-ωρη βάρδια όπου δεν χρησιμοποιούσα την τουαλέτα, ούτε έτρωγα επειδή είχα πολύ δουλειά».

Έτσι προτίμησε μετά από 10 χρόνια εργασίας να σταματήσει την δουλειά έχοντας στην στην άκρη ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο αξίας λίγο περισσότερο από $ 1 εκατομμύριο και ένα παλιό σπίτι.

Η μέθοδος FIRE μπορεί να είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής όμως δεν είναι για όλους, θέλει αρχικά ένα αρκετά υψηλό εισόδημα (ακόμα και αν προσαρμόσουμε τους μισθούς στο ελληνικό βιωτικό επίπεδο) σκληρή αποταμίευση και μια πιο συντηρητική ζωή για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε το video:

Το διάβασα στο .pronews.gr
Το κίνημα της φωτιάς: Έτσι βγαίνουν στη σύνταξη στα 40 με 1.000.000 στην τράπεζα Reviewed by PLOUMISTOS on 9:23 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.