================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Γιορτή Τσίπουρου 2019 στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου του Κατωχωρίου Βόλου


⍆Με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης αλλά και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων... της περιοχής, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τα Συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της πόλης και τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους, διοργανώνουν γιορτές στις κεντρικές πλατείες των ενοτήτων.

Γιορτή Τσίπουρου
Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου του Κατωχωρίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τσίπουρου, η γιορτή του τοπικού προϊόντος που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, καθώς η περιοχή είναι γνωστή για το πρώτης ποιότητας κρασί και τσίπουρο που παράγει από προηγούμενες ακόμη εποχές.

Για να μη χαθεί η τέχνη παρασκευής τσίπουρου, στη Γιορτή Τσίπουρου παράγεται επί τόπου το προϊόν με την παραδοσιακή μέθοδο, της οποίας τη διαδικασία παρακολουθεί το κοινό στο οποίο προσφέρεται στη συνέχεια δωρεάν το παραγόμενο προϊόν.

Την επιμέλεια της διαδικασίας παραγωγής τσίπουρου έχει αναλάβει ο κ. Δημήτρης Σκλείδης, ο οποίος επί σειρά ετών προσφέρει εθελοντικά για να συνεχίζεται η τοπική παράδοση. Ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με ήχους και μελωδίες της περιοχής. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και το Συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Κατωχωρίου.
Γιορτή Τσίπουρου 2019 στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου του Κατωχωρίου Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS on 3:22 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.