================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έκθεση αστρονομικών αντικειμένων στον Βόλο

⍆Το «Κοινόν των Μαγνήτων», ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του πολιτιστικού φορέα... “Μαγνήτων Κιβωτος”, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας 2019». Η εκδήλωση που ανέλαβε το σωματείο να πραγματοποιήσει, είναι μία έκθεση αστρονομικών αντικειμένων, συλλογή της οικογένειας Αθανασίου Ζαφραντζά, μέλη της οποίας είναι η Σοφία Ζαφραντζά–Vermeulen και ο Ευστάθιος Ζαφραντζάς και γίνεται σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Τίτλος της έκθεσης: “Έναστρος Ουρανός και οι Αστερισμοί, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αστρονομία της Αλεξανδρινής Ελληνιστικής περιόδου”.

Τα εγκαίνια έγιναν το περασμένο Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στο «Κτήριο Τσικρίκη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (145 Ιάσονος και Γαμβέτα,), και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Στην έκθεση, εκτίθενται αστρονομικά αντικείμενα, όπως γκραβούρες και διαγράμματα αστερισμών, χάρτες και άτλαντες του ουρανού, βιβλία αστρονομίας, επιπεδόσφαιρα, ουράνιες σφαίρες, ηλιακά ωρολόγια, κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, και πέραν της αναφερόμενης Έκθεσης, θα γίνει ομιλία την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 20.00 με δύο επί μέρους θέματα από μέλη του Κοινού των Μαγνήτων

– Ο Ουράνιος Θόλος, το κοσμικό ρολόι του ανθρώπου, από τον κ. Ευστάθιο Ζαφραντζά, οικονομολόγο

– Από τη Μυθολογία στην Αστρονομία : ο αστερισμός της ΑΡΓΟΥΣ “, από τον Δρ. Χρίστο Ξενάκη, Επίτιμο Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών.
Έκθεση αστρονομικών αντικειμένων στον Βόλο Reviewed by PLOUMISTOS on 10:52 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.