ΣΟΚ: Δεκαεπτάχρονη που είχε βιαστεί στην παιδική της ηλικία, υποβλήθηκε σε ευθανασία

ΣΟΚ: Δεκαεπτάχρονη που είχε βιαστεί στην παιδική της ηλικία, υποβλήθηκε σε ευθανασία

⍆Σοκάρει το τελευταίο «αντίο» της 17χρονης Νόα Ποδόωεν, η οποία αποφάσισε να πεθάνει... με ευθανασία εξαιτίας του βιασμού που είχε υποστεί κατά την παιδική της ηλικία.

Συγκεκριμένα, η ευθανασία έγινε νόμιμα την περασμένη Κυριακή στο σπίτι της Νόα, η οποία αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή της επειδή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα, το μετατραυματικό στρες και την κατάθλιψη που επί χρόνια αντιμετώπιζε λόγω της κακοποίησης που βίωσε στα παιδικά της χρόνια.Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει η 17χρονη πριν πεθάνει, έπεσε θύμα βιασμού τρεις φορές, δύο όταν 12 χρονών σε παιδικό πάρτι και μία όταν ήταν 14 ετών στον δρόμο.

Η 17χρονη Νόα επί χρόνια πάλευε μόνη της με τους εσωτερικούς της δαίμονες καθώς φοβόταν και ντρεπόταν να αποκαλύψει στην οικογένειά της πως είχε πέσει θύμα βιασμού.

Το πρώτο βήμα το έκανε πέρσι, όταν αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, έχοντας την στήριξη των δικών της ανθρώπων. Ωστόσο η ανταπόκριση δεν ήταν αυτή που περίμενε, καθώς οι αστυνομικοί της είπαν πως οι άνδρες θα συλληφθούν μία μέρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε τον Δεκέμβριο σε τοπικό μέσο, η 17χρονη αποκάλυψε πως μην μπορώντας άλλο να αντέξει την κατάθλιψη, πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με κλινική ευθανασίας στη Χάγη, χωρίς μάλιστα να το πει εξ΄αρχής στα αγαπημένα της πρόσωπα.«Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο τον πόνο και τον φόβο που βίωνα κάθε μέρα. Μέχρι και σήμερα νιώθω βρώμικο το σώμα του. Το σπίτι μου έχει διαλυθεί και το σώμα μου δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως πριν», είχε πει τότε η μαθήτρια στην συνέντευξη της.

Η Νοα πέρασε τις τελευταίες ώρες της ζωής της λέγοντας αντίο στους φίλους και την οικογένειά της, ενώ μία μέρα πριν πεθάνει με ευθανασία είχε δημοσιεύσει ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram που εξηγούσε γιατί πήρε αυτή την απόφαση.«Σκέφτηκα για αρκετό διάστημα για το εάν θα πρέπει ή όχι να το μοιραστώ, αλλά αποφάσισα να το κάνω. Μετά από χρόνια πάλης και μάχης, έχω εξουθενωθεί. Ίσως αυτό να αποτελεί έκπληξη για μερικούς, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις θέσεις μου για τη νοσηλεία, αλλά το σχέδιό μου υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και δεν είναι παρορμητικό…Θα μπω κατευθείαν στο θέμα: εντός 10 ημερών, θα πεθάνω. Σταμάτησα να τρώω και να πίνω εδώ και λίγο καιρό και μετά από πολλές συζητήσεις και εξελίξεις, αποφασίστηκε ότι θα με αφήσουν, επειδή ο πόνος μου είναι αβάστακτος», έγραψε, λέγοντας ότι ενώ ήταν «ζωντανή», σχεδόν επιβίωνε. «Ανέπνεα, αλλά δεν ζούσα»,έγραψε.

Η κοπέλα ζήτησε από τους φίλους της να μην την πείσουν ότι η απόφασή της ήταν λάθος, λέγοντας ότι αγάπη είναι να αφήνεις κάποιον να φύγει, σε αυτήν την περίπτωση.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι από την στιγμή που το αποκάλυψε στην μητέρα της, εκείνη ήταν πάντα στο πλευρό της.Η Νόα αποφάσισε πριν μερικά χρόνια να μιλήσει δημοσίως για τις μάχες της με την ψυχική ασθένεια.

Ετσι η μαθήτρια έγραψε μία αυτοβιογραφία με τίτλο «Νικώντας η Μαθαίνοντας» για την οποία και είχε βραβευτεί.

Στο βιβλίο της η Νόα είχε μιλήσει για την μάχη που δίνει με τις ψυχικές ασθένειες, αλλά και για τις απόπειρες αυτοκτονίας που είχε κάνει.

Η ίδια ήλπιζε τότε πως με το βιβλίο θα βοηθούσε τα παιδιά με ψυχικές ασθένειες, προτρέποντάς τα να καταπολεμήσουν τον φόβο και την ντροπή τους και να επισκεφτούν κάποια εξειδικευμένη κλινική. Ωστόσο η Νόα δεν κατάφερε να βοηθήσει τον εαυτό της.

Όσον αφορά τον δικό της αγώνα, η 17χρονη πέρσι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της ανορεξίας με αποτέλεσμα οι γιατροί να την βάλουν σε κώμα.

Η Ολλανδή υπουργός Υγείας Lisa Westerveld είχε επισκεφτεί την Νόα τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την συνέντευξη που είχε δώσει.

«Θα ήταν ωραία να την δω ξανά. Είναι πολύ ισχυρός χαρακτήρας και πολύ ανοιχτή. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για εκείν绨, είχε πει τότε η υπουργός.

Σύμφωνα με τον Ολλανδικό νόμο, η ευθανασία είναι νόμιμη, εφόσον πληροί συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια. Ο νόμος πέρασε στη Βουλή το 2001 και ισχύει από το 2002. Τα παιδιά μέχρι 12 ετών μπορούν να υποβληθούν σε ευθανασία μόνο εφόσον συμφωνήσει και γιατρός.

Το διάβασα στο tanea.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,614,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,25,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,61,Κόσμος,9089,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,24,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2270,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: ΣΟΚ: Δεκαεπτάχρονη που είχε βιαστεί στην παιδική της ηλικία, υποβλήθηκε σε ευθανασία
ΣΟΚ: Δεκαεπτάχρονη που είχε βιαστεί στην παιδική της ηλικία, υποβλήθηκε σε ευθανασία
ΣΟΚ: Δεκαεπτάχρονη που είχε βιαστεί στην παιδική της ηλικία, υποβλήθηκε σε ευθανασία
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2019/06/noa1-768x452.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/06/blog-post_5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/06/blog-post_5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content