================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έκθεση έργων του Κώστα Κομνηνού στο Xώρο Tέχνης «δ.»

⍆Έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Κομνηνού με τίτλο «Από το αναπαραστατικό στο ανεικονικό»... θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 8 Μαϊου στις 8 το βράδυ στο Βόλο στο Χώρο Tέχνης » δ. » (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος).

Πρόκειται για την τελευταία εικαστική αποτύπωση του γνωστού καλλιτέχνη που έχει διακριθεί με επαίνους κριτικών τέχνης και την εκτίμηση του φιλότεχνου κοινού.

Τα έργα του Κωνσταντίνου Κομνηνού διακριτά από σχέδιο και χρώμα και κυρίως από τη δυναμική προσέγγιση θεμάτων που δεν δημιουργούν απλά ενότητες αλλά προεκτάσεις έμπνευσης ως απόδοση θεμάτων, θα γεμίσουν το Xώρο Tέχνης » δ. » προσφέροντας την ευκαιρία για εικαστικό διάλογο.

Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστ/λείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβετείου Ιδρύματος Ζαγοράς. Από το 1992 έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του έργου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ιστορικοί τέχνης έχουν εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για το έργο του. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Επίσης έλαβε μέρος σε συμπόσια δημιουργίας στην Ελλάδα, Βουλγαρία και στην Κορσική. Ασχολήθηκε με την τοιχογραφία σε αρχοντικά του Πηλίου. Από το 1998 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα στο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου και σε άλλους φορείς, ενώ διατηρεί το δικό του εργαστήριο προετοιμασίας υποψηφίων για σχολές καλών τεχνών. Ασχολήθηκε επίσης με τη σκηνογραφία και με σεμινάρια θεάτρου. Δημιούργησε δική του θεατρική ομάδα που συνεργάστηκε με τον Λάκη Κουρετζή, καθηγητή θεατρολογίας του Παν/μίου της Βιέννης. Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και για το έργο του έχουν δημιουργηθεί ντοκυμαντέρ. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο και σε ειδικά θεματικά έντυπα.

Χαρακτηριστικά για το έργο του Κ.Κομνηνύ αναφέρει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης «… ο Κωνσταντίνος Κομνηνός, ένας δημιουργός πού συνδυάζεισκέψη και οξεία εικαστική αίσθηση, που καταπιάνεται με μεγάλα μεγέθη ως ένδειξη τιμής στους μεγάλους muralistes του παρελθόντος που αξιοποιεί το λεπτομερές, αναλυτικό σχέδιο

για να καθηλώσει τις συνθέσεις του εξασφαλίζοντας έτσι τη κρυμμένη γεωμετρία της εικόνας και που χρησιμοποιεί το χρώμα όχι συμπληρωματικά αλλά ισοδύναμα προς τον

σχεδιαστικό σκελετό σ’ ένα αρμονικό συνταίριασμα ενόρασης και λογικής, πάθους και στοχασμού (contemplatio).

Ο Κομνηνός έχει αφετηρία του τον χώρο, τον πολεοδομικό ιστό, το άστυ μέσα στο οποίο ο άνθρωπος καλείται να ζήσει την ζωή του και να διαμορφώσει τον όποιο πολιτισμό του.

Η ζωγραφική λειτουργεί ως μαία που φέρνει στο φως τις αόρατες σημασίες και τις ιδέες του πολιτισμού αυτού. Εδώ ακριβώς έγκειται η υπεροχή της. Αυτός είναι ο προνομιακός της δρόμος. Ανέκαθεν ήταν: να οπτικοποιεί το αόρατο.

Άρα αν υπάρχει ένα βασικό αίτημα στην έρευνα του Κομνηνού είναι η πνευματικότητα…>>

Η έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Κομνηνού στο Xώρο Tέχνης » δ. » θα διαρκέσει από 8 Μαϊου έως 1 Ιουνίου 2019 και θα λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και 6.30 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, Σάββατο από 11 το πρωί έως 3 μ.μ. , Κυριακή και Δευτέρα μόνον με συνεννόηση στο τηλέφωνο 6978186878.
Έκθεση έργων του Κώστα Κομνηνού στο Xώρο Tέχνης «δ.» Reviewed by PLOUMISTOS on 7:51 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.