================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

"Ραντεβού στα Sixties" στο Βόλο με την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

⍆Πρόκειται για τη μία από τις τρεις συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης...
Τον Βόλο θα επισκεφθεί και φέτος, την Τετάρτη 12 Ιούνιου 2019 και ώρα 9.30 μ.μ. στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη", η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να πραγματοποιήσει , την καθιερωμένη, πλέον, μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που φέτος έχει τίτλο "Ραντεβού στα Sixties" , με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων , όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Πρόκειται για τη μία από τις τρεις συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σπάνιας ποιότητας και αισθητικής , που θα διοργανωθούν και φέτος σε όλη τη Θεσσαλία, με πρωτοβουλία του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , με τη στήριξη Δήμων και πολλών πολιτιστικών Φορέων της Θεσσαλίας.

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες με τίτλο "Ραντεβού στα Sixties" , τις οποίες σπάνια συναντά κανείς , θα είναι ,όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική Μουσική και θα μας ταξιδέψουν στη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του 1960, μέσα από εξαιρετική μουσική ,τραγούδι, εικόνες, χορογραφίες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της 40μελούς Μπάντας ΓΕΝ, που θα έλθει στο Βόλο με τους καλύτερους σολίστες της , έχει ο ακούραστος και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ) ,που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια και κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο..

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο) , Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος) και Ανδρέας Καραούλης (τενόρος)

Χορογραφίες : Βάσω Τηλιοπούλου

Σημειώνεται ότι οι πολύ υψηλού επιπέδου αυτές συναυλίες ,έχουν γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί, κάθε χρόνο, τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις, κατακλύζοντας τα ανοιχτά μεγάλα θέατρα , όπου αυτές πραγματοποιούνται.

Οι συναυλίες τον Ιούνιο 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο , στα Τρίκαλα και στα Φάρσαλα και έχουν ιερό σκοπό , δεδομένου ότι, πέραν της υψηλής καλλιτεχνικής τους αξίας που θα απολαύσουν όσοι τυχεροί θεατές τις παρακολουθήσουν στα ανοιχτά θέατρα σε όλη τη Θεσσαλία ( αφιέρωμα στη χρυσή εποχή των Sixties και του Ελληνικού κινηματογράφου ), θα στηριχτούν, ταυτόχρονα , ευπαθείς ομάδες σε Βόλο, Τρίκαλα και Φάρσαλα (Επίσκεψη της Μπάντας ΓΕΝ για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης), όπως πάντα συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια , κατά τα οποία το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα. 

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με το ΓΕΝ,οι εξής συναυλίες :

1. Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 -Βόλος στο Θερινό Θέατρο Βόλου 'Μελίνα Μερκούρη" (στήριξη ευπαθών ομάδων στο Βόλο) ,
2. Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 -Τρίκαλα, Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων (σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων-στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου),
2. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 - Φάρσαλα , Αύλειος χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων (σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φαρσάλων-στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου)

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Μήνυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα από τη Μπάντα ΓΕΝ και το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"
Το μεγάλο μήνυμα των μοναδικών και σπάνιων αυτών συναυλιών είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων των συνανθρώπων μας ,που σε μια εποχή πολύ δύσκολη , έχουν την ανάγκη υποστήριξης από το κοινωνικό σύνολο ,αλλά και τους επίσημους Φορείς . Και το μήνυμα αυτό θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" έχει συμπράξει με το ΓΕΝ άλλες δέκα (10) φορές , ενώ τώρα είναι η 11η ,12η και 13η συνεργασία του ,αφού , ήδη, τον Ιανουάριο του 2012, διοργάνωσε με τη Μπάντα του ΓΕΝ στη Θεσσαλία με απόλυτη επιτυχία, δύο συναυλίες ( Λάρισα -Δημοτικό Ωδείο 28/1/2012 και στην Ελασσόνα -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τους Τούρκους, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.

Επίσης , το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012 ,όπου τιμήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός ,Ναυτικό ,Αεροπορία) για την προσφορά τους στους Βαλκανικούς Πολέμους , όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου στον Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι , με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.

Οι τρεις επόμενες συνεργασίες του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" με τη Μπάντα του ΓΕΝ ήταν οι συναυλίες για τη στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων στις πόλεις Βόλος (29/10/2015) ,Λάρισα ( 9/6/2016) και Τρίκαλα (10/6/2016) , οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Μουζάκη , ενώ το έτος 2017 διοργανώθηκαν μεγάλες συναυλίες σε Τρίκαλα ( ενίσχυση κοινωνικού παντοπωλείου) και Βόλο ( ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου ) , και ήταν αφιερωμένες στο ξένο και ελληνικό Μιούζικαλ.

Το έτος 2018 διοργανώθηκαν δύο (2) ακόμα μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, στις οποίες τα κείμενα και την αφήγηση είχε ο Αλέξης Κωστάλας ,με σκοπό την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου για το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ" ,γεγονός που επιτεύχθηκε και στα Τρίκαλα στις 14/6/2018 για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης, ενώ μία τρίτη συναυλία στη Λάρισα ,αναβλήθηκε λόγω καιρού.

Η στενή συνεργασία της Μπάντας ΓΕΝ με το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" έχει γίνει ,πλέον , θεσμός , που ευχή και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια , κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία , αφού προσφέρει πολιτισμό και θέαμα υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα ενισχύει σημαντικά ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία.
"Ραντεβού στα Sixties" στο Βόλο με την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού Reviewed by PLOUMISTOS on 12:49 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.