================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Επικεφαλής της NASA: H απειλή σύγκρουσης αστεροειδούς με τη Γη είναι πραγματική

⍆Η ομιλία του επικεφαλής της NASA έρχεται μετά την ανακοίνωση από τον οργανισμό... ότι θα πραγματοποιήσει μια προσομοίωση των επιπτώσεων που θα προκαλούσε ένα αστεροειδής.

Μια προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα ο διευθυντής της NASA, Τζιμ Μπράιντενστάιν, παίρνοντας τον λόγο στη φετινή Διάσκεψη για την Πλανητική Άμυνα: Ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος για μια σοβαρή απειλή από έναν φονικό αστεροειδή, ο οποίος θα μπορούσε να συγκρουστεί με τη Γη, εάν ο πλανήτης μας δεν προστατευθεί καλύτερα.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα συστήματά μας, να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητές μας για να λάβουμε τελικά περισσότερα δεδομένα και πρέπει να το κάνουμε πιο γρήγορα. Γνωρίζουμε σίγουρα ότι οι δεινόσαυροι δεν είχαν διαστημικό πρόγραμμα. Αλλά εμείς έχουμε και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι συνήθως η ιδέα της συντριβής στη Γη ενός τεράστιου διαστημικού αντικειμένου είναι κάτι, με το οποίο αστειεύεται ο κόσμος, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει η λαθεμένη αίσθηση της ασφάλειας.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για Χόλιγουνγτ, δεν πρόκειται για ταινίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να προστατέψουμε τον μοναδικό πλανήτη που ξέρουμε, αυτή την στιγμή, ότι φιλοξενεί ζωή και αυτός είναι ο πλανήτης Γη», είπε.

Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η NASA ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει μια ομάδα με διεθνείς συνεργάτες με σκοπό να διενεργήσουν μια άσκηση για το πώς να διαχειριστούν μια υποθετική σύγκρουση αστεροειδούς στη Γη.

Από το pentapostagma.gr
Επικεφαλής της NASA: H απειλή σύγκρουσης αστεροειδούς με τη Γη είναι πραγματική Reviewed by PLOUMISTOS on 10:22 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.