================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Αποκάλυψη επιστήμονα για την εξωσωματική γονιμοποίηση: Θα μεταβάλει την ανθρώπινη εξέλιξη

⍆Oι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θα διαφοροποιήσουν την ανθρώπινη εξέλιξη... επιτρέποντας σε όσους είναι ευεπίφοροι σε διάφορες νόσους, να αποκτήσουν απογόνους κάτι που η φύση θα είχε όμως αποτρέψει, επισημαίνει Νορβηγός ειδικός σε θέματα γονιμότητας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο καταξιωμένος καθηγητής, Χανς Νάνεβικ, υποστηρίζει ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές.

Ο επικεφαλής του τμήματος γονιμότητας του Νοσοκομείου Telemark στη Νορβηγία θα κρούσει τον κώδωνα στους συμμετέχοντες του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα στη Βιέννη.

«Επιτρέποντας στα ζευγάρια που δεν μπορούν να συλλάβουν φυσιολογικά, να αποκτήσουν μωρό μέσω της εξωσωματικής, θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί η ανθρώπινη εξέλιξη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του που θα εκφωνήσει στο συνέδριο.

Για τον κορυφαίο επιστήμονα σε θέματα γονιμότητας, με την πάροδο του χρόνου, ο άνθρωπος θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για να φέρει στον κόσμο απογόνους.

Στο ευρωπαικό συνέδριο ο Νορβηγός επιστήμονας θα υπογραμμίσει ότι, τα μωρά που θα γεννηθούν με την βοήθεια της εξωσωματικής, θα μπορούσαν να γίνουν φορείς των ελαττωματικών γονιδίων που θεωρούνταν υπεύθυνα για την δυσκολία που είχαν οι γονείς στους στην τεκνοποίηση.

«Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν και ως ενήλικες θα προσπαθήσουν να αναπαραχθούν, τα ελαττωματικά γονίδια θα διαιωνίζονται με αποτέλεσμα και αυτοί να χρειαστούν «βοήθεια» για να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά.

Στην περίληψη της ομιλία τους, ο Νορβηγός καθηγητής Χάνεβικ θα υποστηρίξει επίσης ότι:
«Σύμφωνα με την αρχή της εξέλιξης, οι επόμενες γενιές θα προσαρμοστούν από γονιδιακής πλευράς σ' ένα περιβάλλον στο οποίο η αναπαραγωγή θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από την παρέμβαση της τεχνολογίας»... Και καθώς θα γεννιούνται περισσότερα μωρά, οι αλλαγές στο DNA θα είναι αρκετές για να αλλάξουν το ανθρώπινο γονιδίωμα».

Για τον καθηγητή Χάνεβικ, «Η εξωσωματική δεν είναι μόνο μια θεραπεία για την υπογονιμότητα , αλλά και μια τεχνολογική παρέμβαση στον κύκλο ζωής ενός ανθρώπου όπου η φύση προβάλλει ως η πιο ισχυρή».
Αποκάλυψη επιστήμονα για την εξωσωματική γονιμοποίηση: Θα μεταβάλει την ανθρώπινη εξέλιξη Reviewed by PLOUMISTOS on 7:37 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.