Σύμφωνα με την επιστήμη η αγάπη είναι θεραπεία - Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα

Σύμφωνα με την επιστήμη η αγάπη είναι θεραπεία - Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα

⍆Όλοι γνωρίζουν ότι η αγάπη μας κάνει να νιώθουμε καλά, αλλά ξέρατε ότι υπάρχει...
μια πραγματική επιστήμη που το επιβεβαιώνει, πίσω από αυτό;

Θα θέλαμε να σας δείξουμε μερικά από τα πιο εκπληκτικά και επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα που έχει η αγάπη στο μυαλό και το σώμα σας.

Η αγάπη είναι μια φυσική ανακούφιση του πόνου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγκαλιές μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η ωκυτοκίνη, (χημική ουσία στον εγκέφαλο που δημιουργεί την αίσθηση ηρεμίας και της εγγύτητας) που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς 10-20 δευτερολέπτων, μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τον πόνο, ειδικά τους πονοκεφάλους.

Επιπλέον, κοιτάζοντας μια φωτογραφία του αγαπημένου σας προσώπου αυξάνει το όριο αντοχής σας και μειώνει τον πόνο (έως 40% σε μέτριες περιπτώσεις και σε 15% σε σοβαρές). Ο εγκέφαλός μας συνδέει την εικόνα του συντρόφου μας με μια ευχάριστη διάσπαση που καθιστά οποιοδήποτε είδος πόνου πιο υποφερτό, ενεργώντας ως αναλγητικό.

Από μια διαφορετική οπτική γωνία, οι επιστήμονες έχουν επίσης αποδείξει ότι η σ3ξουαλική διέγερση και ιδιαίτερα οι οργασμοί κάνουν μεγάλη δουλειά στο να εμποδίζουν τον πόνο. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για χρόνιο πόνο στην πλάτη, συμπτώματα αρθρίτιδας και κράμπες.

Η αγάπη φροντίζει την καρδιά σας
Μελέτες δείχνουν ότι οι εκφράσεις αγάπης μειώνουν την καρδιακή συχνότητα στο μισό. Αυτό είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό σε καταστάσεις άγχους και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων μακροπρόθεσμα.

Εκτός αυτού, η ωκυτοκίνη – γνωστή ως η ορμόνη της αγάπης και ένα από τα πιο εκπληκτικά μόρια στον κόσμο – μειώνει το στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει την τακτική και κοινωνική ανησυχία, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και μας βοηθά να αποφύγουμε και να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη.

Η αγάπη βοηθά το σώμα σας να καταπολεμά τις ασθένειες
Οι χειρονομίες που σχετίζονται με την αγάπη, από την κράτηση των χεριών στη σ3ξουαλική δραστηριότητα, αυξάνουν την παραγωγή ενδορφινών οι οποίες με τη σειρά τους ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ομοίως, τα άτομα με προβλήματα που αισθάνονται αγάπη, έχουν μια πολύ καλύτερη απάντηση στη θεραπεία και ένα ισχυρότερο κίνητρο για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Η αγάπη αντιμετωπίζει την αϋπνία
Οι ορμόνες της αγάπης (οξυτοκίνη και ενδορφίνες) αναστέλλουν την απελευθέρωση της κορτιζόλης, η οποία είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το άγχος και με τη σειρά της, προάγει φυσικά καλύτερη ανάπαυση. Επίσης, η “ορμονική αναδιάταξη” της αγάπης είναι, επιστημονικά αποδεδειγμένα, μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για έναν καλό ύπνο.

Η αγάπη μειώνει την πιθανότητα εξάρτησης και μειώνει τα συμπτώματα στέρησης
Τα οπιούχα, η κοκαΐνη, η νικοτίνη, το αλκοόλ είναι τόσο εθιστικά επειδή επηρεάζουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στο σώμα μας. Η ντοπαμίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την ξαφνική αίσθηση ευχαρίστησης και ευφορίας.

Η παρηγοριά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, εκτός από την ντοπαμίνη, ενισχύει επίσης την απελευθέρωση της τεστοστερόνης και της ωκυτοκίνης, η οποία αποτελεί τον καλύτερο συνδυασμό για την αποφυγή και την καταπολέμηση του εθισμού.

Με άλλα λόγια, η αγάπη γεμίζει τη ζωή σας με την ευχαρίστηση και την έκσταση που χρειάζεστε. Αλλά ταυτόχρονα, η αίσθηση της αγάπης όταν καταπολεμάτε τον εθισμό, σας βοηθά κυριολεκτικά να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα στέρησης και να μειώσετε τους πόθους σας.

Η αγάπη προωθεί τη μακροζωία
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι σε σημαντικές σχέσεις, ειδικά στον γάμο, αισθάνονται πιο υγιείς και επωφελούνται από έναν υγιή τρόπο ζωής (συμπεριλαμβανομένων των επιλογών των τροφίμων, τα κανονικά γεύματα, την καλύτερη ανάπαυση, το λιγότερο άγχος κλπ.).

Όταν κάποιος είναι ζευγάρι, βοηθά τους ανθρώπους να μην είναι τόσο επιρρεπείς και να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις πιο γρήγορα. Αυτό έχει αποδείξει, βασικά, ότι οι άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι και σε μια σχέση τείνουν να ζουν περισσότερο.

Η αγάπη είναι θεραπεία
Οι άνθρωποι καταφεύγουν στη θεραπεία για πολλούς λόγους, αλλά τις περισσότερες φορές είναι επειδή θέλουν να ακουστούν και να τους καταλάβει κάποιους. Από όλους τους ειδικούς στον κόσμο, το πρόσωπο που είναι πιο ικανό και διαθέσιμο για να σας προσφέρει μια αποτελεσματική “θεραπεία”, είναι ο άνθρωπος που αγαπάτε.

Η υποστήριξη και η στοργή των συντρόφων σας είναι τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, το κύριο (και μερικές φορές το μοναδικό) «φάρμακο» με το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσετε τις φοβίες σας, την κατάθλιψη, τις κοινωνικές ανησυχίες και, τέλος, τη φυσική σας κατάσταση.

Η αγάπη και οι σημαντικές σχέσεις δεν συμβαίνουν μόνο σε μας. Επιλέγουμε να αγαπάμε, να βελτιώνουμε τις σχέσεις μας, να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά και τελικά επιλέγουμε να είμαστε ευτυχείς και να μένουμε υγιείς.

Ο μεγάλος ψυχολόγος Ρόμπερτ Στέρνμπεργκ λέει ότι «Χωρίς έκφραση, ακόμη και η μεγαλύτερη από τις αγάπες μπορεί να πεθάνει». Με αυτό το πνεύμα, ανοίξτε την καρδιά σας και δείξτε την αγάπη σας, γιατί αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτήν.

Το διάβασα στο brightside.me , tilestwra

Στ. ΠλουμιστόςΙδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,33,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Σύμφωνα με την επιστήμη η αγάπη είναι θεραπεία - Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα
Σύμφωνα με την επιστήμη η αγάπη είναι θεραπεία - Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα
Σύμφωνα με την επιστήμη η αγάπη είναι θεραπεία - Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα
https://www.correctingtime.org/uploads/original/2016/02/i_am_love.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/05/blog-post_36.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/05/blog-post_36.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content