Η θεωρία μαζικής επιτήρησης των πολιτών «προκειμένου να σωθεί την ανθρωπότητα»

Η θεωρία μαζικής επιτήρησης των πολιτών «προκειμένου να σωθεί την ανθρωπότητα»

⍆Πριν από 15 χρόνια πριν, ο Nick Bostrom, συγγραφέας πολλών βιβλίων ....με περιεχόμενο συνομοσιολογικού περιεχομένου έκανε την υπόθεση ότι όλοι σύντομα θα ζούμε ουσιαστικά σε μια προσομοίωση υπολογιστή που θα μοιάζει με την γνωστή ταινία Matrix.

Εδώ είναι μια περίληψη αυτής της θεωρίας:
Σύμφωνα με το σενάριο του, ο φιλόσοφος της Οξφόρδης Nick Bostrom έδειξε ότι τουλάχιστον μία από τις τρεις δυνατότητες είναι αλήθεια:

1) Όλοι οι ανθρώπινοι πολιτισμοί στο σύμπαν εξαφανίζονται πριν αναπτύξουν την τεχνολογική ικανότητα να δημιουργήσουν προσομοιωμένες πραγματικότητες.

2) Αν οι πολιτισμοί φτάσουν σε αυτή τη φάση της τεχνολογικής ωριμότητας, κανένας από αυτούς δεν θα ασχοληθεί με προσομοιώσεις.

3) Οι προηγμένοι πολιτισμοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν πολλές προσομοιώσεις και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ πιο προσομοιωμένοι κόσμοι από ότι μη προσομοιωμένοι.

Η ανθρωπότητα τελικά θα καταστραφεί από μία από τις δικές της δημιουργίες;Αν βρούμε την ιδέα της ζωής σε μια προσομοίωση υπολογιστή που τρέχει από άγνωστα όντα ως παρανοϊκή, περιμένετε μέχρι να ακούσετε την τελευταία θεωρία του Bostrom.

Πριν λίγο καιρό, ο Bostrom μετέβη στο Βανκούβερ του Καναδά για να μοιραστεί μερικές από τις ιδέες του τελευταίου έργου του, «Η ευάλωτη παγκόσμια υπόθεση» με άλλους ειδικούς.

Καθώς μιλούσε με τον επικεφαλής της διάσκεψης, Chris Anderson, ο Bostrom ισχυρίστηκε ότι η μαζική επιτήρηση θα μπορούσε να είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να σωθεί η ανθρωπότητα από μια επικίνδυνη τεχνολογία ανθρώπινης δημιουργίας.

Η θεωρία του ξεκινά με την μεταφορά ανθρώπων που θα στέκονται μπροστά σε μια γιγαντιαία αυλή γεμάτη με μπάλες που αντιπροσωπεύουν ιδέες. Υπάρχουν λευκές μπάλες (ωφέλιμες ιδέες), γκρι μπάλες (μετρίως βλαβερές ιδέες) και μαύρες μπάλες (ιδέες που καταστρέφουν τον πολιτισμό). Η δημιουργία της ατομικής βόμβας, για παράδειγμα, ήταν παρόμοια με μια γκρίζα μπάλα μια επικίνδυνη ιδέα που δεν είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση του πλανήτη μας.

Ο Μποστρόμ θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχει μόνο μία μαύρη σφαίρα στην ουρά, αλλά, μόλις αυτή επιλεγεί, δεν θα μπορεί να επανατοποθετηθεί. (Εξάλλου, η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί μια φορά).

Σύμφωνα με τον Bostrom, ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχουμε επιλέξει ακόμη μια μαύρη μπάλα είναι επειδή είμαστε «τυχεροί».

Στο άρθρο του, ο Bostrom γράφει:

Εάν συνεχιστεί η επιστημονική και τεχνολογική έρευνα, θα φτάσουμε τελικά σε απίστευτα επίπεδα γνώσης. Ο πολιτισμός μας όμως θα έχει μια σημαντική ικανότητα να κατασκευάζει μπάλες, αλλά καμία δυνατότητα να τις επαναφέρει στην αυλή. Μπορούμε να εφεύρουμε αλλά δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς. Η στρατηγική μας είναι ότι απλά ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχει μια «μαύρη μπάλα» στην πορεία αυτή.

Αν συνεχιστεί η τεχνολογική εξέλιξη τότε θα επιτευχθεί ένα σύνολο δυνατοτήτων που θα καταστήσουν την καταστροφή του πολιτισμού μας εξαιρετικά πιθανή, εκτός κι αν ο πολιτισμός μας εγκαταλείψει επαρκώς την ημι-αναρχική κατάσταση οριοθέτησης προτεραιοτήτων.


Ο ίδιος πιστεύει ότι το μόνο που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση.
«Η πρώτη περίπτωση θα απαιτούσε μια ισχυρότερη παγκόσμια διακυβέρνηση, η οποία θα υπερβαίνει το σημερινό διεθνές σύστημα. Αυτό θα επέτρεπε στα κράτη να συμφωνήσουν στην απαγόρευση της χρήση μιας τεχνολογίας αρκετά γρήγορα, ώστε να αποφευχθεί μια παγκόσμια καταστροφή, διότι η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να κινηθεί γρηγορότερα από ό,τι ήταν δυνατό στο παρελθόν», τονίζει ο Bostrom, ο οποίος προτείνει στο έγγραφό του ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να διατηρεί πυρηνικά όπλα για να προστατεύσει τον πλανήτη μας από μια σοβαρή παραβίαση άλλων πολιτισμών ή μετεωριτών για παράδειγμα.

Το δεύτερο σύστημα είναι πιο δυστοπικό και θα απαιτούσε σημαντικά περισσότερη επιτήρηση από ότι χρησιμοποιείται σήμερα για τον άνθρωπο. Ο Bostrom περιγράφει ένα είδος «ετικέτας ελευθερίας», προσαρμοσμένης σε όλους όσους μεταδίδουν κρυπτογραφημένο ήχο και βίντεο και εμφανίζουν σημάδια ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.

Αυτό θα ήταν αναγκαίο, υποστηρίζει, ώστε τα μελλοντικά συστήματα διακυβέρνησης να παρεμβαίνουν προληπτικά προτού γίνει ένα πιθανό έγκλημα που θα αλλάξει την ιστορία. Το σενάριο του σημειώνει ότι κάθε ετικέτα θα κοστίζει 140 δολάρια, πολύ λιγότερο δηλαδή από το ένα τοις εκατό του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για να ταιριάζει σε όλους και ενδεχομένως να αποφεύγουμε ένα συμβάν που θα έδινε τέλος στο ανθρώπινο είδος μας.

«Αυτές οι ετικέτες θα μεταφέρουν πληροφορίες σε «σταθμούς παρακολούθησης» ή «κέντρα ελευθερίας», όπου μέσω της τεχνητής νοημοσύνης θα παρακολουθούνται όλα τα ανθρώπινα δεδομένα, ελέγχοντας τους «πολίτες» για να εντοπιστούν σημάδια «μαύρης σφαίρας», καταλήγει ο ίδιος.

Η παρακολούθηση των πολιτών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης είναι μια τρομακτική ιδέα.
Η ιδέα της παρακολούθησης της ανθρώπινης δραστηριότητας με τεχνητή νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, δεδομένου ότι γνωρίζουμε ήδη ότι μπορεί να προκαλέσει προκατάληψη και μίσος, χωρίς την έγκριση κανενός, διότι τα ρομπότ δεν έχουν αίσθηση χιούμορ και μπορεί να εξολοθρεύσουν το ανθρώπινο είδος κάποια στιγμή στο μέλλον. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι ένα τέτοιο σενάριο τελικά θα ξεπερνούσε τους ανθρώπους και το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν το τέλος της ανθρωπότητας.

Αυτά τα σενάρια απεργάζονται εκεί στα σκοτεινά κέντρα εξουσίας επιστήμονες όπως ο Bostrom, θέλοντας να μας σερβίρουν μελλοντικά την παγκόσμια διακυβέρνηση και μαζική παρακολούθηση ως την «σωτηρία » της ανθρωπότητας.

Το διάβασα στο pentapostagma.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Η θεωρία μαζικής επιτήρησης των πολιτών «προκειμένου να σωθεί την ανθρωπότητα»
Η θεωρία μαζικής επιτήρησης των πολιτών «προκειμένου να σωθεί την ανθρωπότητα»
Η θεωρία μαζικής επιτήρησης των πολιτών «προκειμένου να σωθεί την ανθρωπότητα»
https://www.himaya.io/sites/default/files/news/images/thumbnail/artificial_intelligence_circuit_board_face_thinkstock-100528007-large%20(1).jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/05/blog-post_20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/05/blog-post_20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content