================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι άνθρωποι που νιώθουν «συνδεδεμένοι» με τον μελλοντικό εαυτό τους είναι πιο ευτυχισμένοι

⍆Όταν σκέφτεστε το μέλλον πιστεύετε ότι θα είστε πάνω κάτω οι ίδιοι ή ότι θα έχετε αλλάξει.... είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο; Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες (UCLA) υποστηρίζουν ότι οι προβλέψεις μας σχετίζονται με την ευτυχία αργότερα στη ζωή μας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου UCLA, το κατά πόσο εκτιμούμε ότι θα παραμείνουμε οι ίδιοι κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, συνδέεται στενά με την ευτυχία μας αργότερα στη ζωή. Η έρευνά τους δημοσιεύθηκε στο Social Psychological and Personality Science.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που νιώθουν «συνδεδεμένοι» με τον μελλοντικό εαυτό τους είναι πιο ικανοί να φροντίσουν την υγεία τους και να αποταμιεύσουν για το μέλλον, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που αισθάνονται λιγότερο συνδεδεμένοι με τον μελλοντικό τους εαυτό.

Με βάση αυτή τη διαπίστωση είναι λογικό να υποθέσει κάποιος ότι εάν οι άνθρωποι κάνουν αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον, σκέφτονται λόγου χάρη ότι θα είναι πιο συμπονετικοί στο μέλλον, θα είναι και πιο ευτυχισμένοι στα χρόνια που έρχονται, σύμφωνα με τον ερευνητή Joseph Reiff από το UCLA. Αυτό όμως που οι ερευνητές διαπίστωσαν τους εξέπληξε.

Όσο περισσότερο οι άνθρωποι αρχικά προέβλεπαν ότι θα παραμείνουν οι ίδιοι – είτε προέβλεπαν μικρότερη έκπτωση των λειτουργιών τους είτε μικρότερη βελτίωση σε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά – τόσο πιο ικανοποιημένοι ήταν με τη ζωή τους δέκα χρόνια αργότερα σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι ερευνητές Joseph Reiff, Hal Hershfield και Jordi Quoidbach ανέλυσαν ένα δεκαετές αρχείο δεδομένων 4,963 ατόμων για να εκτιμήσουν πώς οι σκέψεις για τον εαυτό μας μπορούσαν να αποτελέσουν δείκτη πρόβλεψης της ικανοποίησης από τη ζωής 10 χρόνια αργότερα.

Διαπίστωσαν ότι τόσο οι άνθρωποι που ανέμεναν να είναι καλύτεροι σε δέκα χρόνια όσο και εκείνοι που ανέμεναν να είναι χειρότεροι, ανέφεραν μικρότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους δέκα χρόνια αργότερα. Ωστόσο, τα άτομα που περίμεναν να μην αλλάξουν και τόσο ήταν τα πιο ικανοποιημένα δέκα χρόνια αργότερα.

Τα συμπεράσματά τους προστίθενται σε αυξανόμενα στοιχεία ψυχολογικών ερευνών σύμφωνα με τα οποία η αντίληψη της ομοιότητας με τον μελλοντικό μας εαυτό θεωρείται θετικός δείκτης για μακροπρόθεσμες αποφάσεις και αποτελέσματα.

Αυτό που τώρα θέλουν να διερευνήσουν οι επιστήμονες είναι τους λόγους για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα παραμείνουν οι ίδιοι στο μέλλον, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν. Ποια γεγονότα της ζωής, για παράδειγμα, αναγκάζουν τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται για τον μελλοντικό εαυτό τους και τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν από την άλλη μεριά ότι θα είναι πάνω κάτω οι ίδιοι.

Στ. Πλουμιστός
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523

Οι άνθρωποι που νιώθουν «συνδεδεμένοι» με τον μελλοντικό εαυτό τους είναι πιο ευτυχισμένοι Reviewed by PLOUMISTOS on 9:04 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.