================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε «κώδικα ηθικής» για την τεχνητή νοημοσύνη

⍆H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα πιλοτικό πρόγραμμα,... το οποίο θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, που θα εφαρμόζει έναν «κώδικα ηθικής» για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η ηθική διάσταση της τεχνητής νοημοσύνης δεν αποτελεί χαρακτηριστικό πολυτέλειας ή κάτι πρόσθετο. Μόνο με την εμπιστοσύνη θα μπορέσει η κοινωνία μας να επωφεληθεί από τις νέες τεχνολογίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαίος επίτροπος ψηφιακής αγοράς, Άντρους Άνσιπ. Και πρόσθεσε: «Η ηθική στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είναι μία επικερδής πρόταση που θα μπορούσε να δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Ευρώπη: να γίνει ηγέτιδα σε μία ανθρωποκεντρική τεχνητή νοημοσύνη, την οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να εμπιστευτούν».

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να εισέλθει σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας, γι’ αυτό και η προτεραιότητα της Ευρώπης είναι να παραμείνει ανταγωνιστική στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κομισιόν προσπαθεί να αναπτύξει μία συγκεντρωτική προσέγγιση που εξισορροπεί την ανάγκη ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης με την επιθυμία να υπάρχει μία προστασία γύρω από τη χρήση της.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η Επιτροπή ανέθεσε σε μία ομάδα ανεξάρτητων ειδικών να αναπτύξει νέες κατευθυντήριες γραμμές ηθικής. Αυτές περιλαμβάνουν τον ανθρώπινο παράγοντα και την επίβλεψη, την ευθύνη και την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και τη διαχείριση δεδομένων, τη διαφάνεια και την αποφυγή διακρίσεων.

Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει κάποιες απαντήσεις στα ηθικά διλήμματα που εγείρει η τεχνητή νοημοσύνη και στα ερωτήματα για το πόσο αυστηρή θα πρέπει να είναι η γραμμή που θα χαράξουν οι ρυθμιστικές αρχές, χωρίς τον κίνδυνο να «πνίξουν» την καινοτομία.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε «κώδικα ηθικής» για την τεχνητή νοημοσύνη Reviewed by PLOUMISTOS on 10:58 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.