Ο Μυστικός Δείπνος, οι θεωρίες συνωμοσίας και η αλήθεια για τον Ιησού και τους μαθητές του

Ο Μυστικός Δείπνος, οι θεωρίες συνωμοσίας και η αλήθεια για τον Ιησού και τους μαθητές του

⍆Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον «Μυστικό Δείπνο» του Ιησού...
με τους μαθητές του, οι οποίες ενισχύονται από την ομώνυμη τοιχογραφία του 15ου αιώνα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Η επίμαχη τοιχογραφία, που βρίσκεται στο Μιλάνο στη Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε, είναι για πολλούς μελετητές «πηγή» κρυφών συμβολισμών.

Πάντως, η επιστημονική κοινότητα ερίζει για το τι ακριβώς συνέβη στο τελευταίο δείπνο του Ιησού με τους μαθητές του στην Ιερουσαλήμ, πριν από την Σταύρωση.

Τα κεντρικά πρόσωπα του Μυστικού Δείπνου, ο Ιησούς και η Μαρία η Μαγδαληνή, βρίσκονται στο μικροσκόπιο διαφόρων θεωριών που έρχονται στο προσκήνιο, τις άγιες αυτές ημέρες.

Η θρησκευτική παράδοση

Για την Εκκλησία μας, στη διάρκεια του Δείπνου, ο Ιησούς προέβλεψε την προδοσία από έναν από τους μαθητές του, τον Ιούδα Ισκαριώτη, αλλά και το ότι ο Απόστολος Πέτρος θα τον απαρνηθεί τρεις φορές. Επιπλέον, ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του και στη συνέχεια τους εξήγησε ότι κάποιος θα τον προδώσει.

«Ένας από εσάς θα με προδώσει», είπε στους μαθητές του και τότε ο Απόστολος Ιωάννης τον ρώτησε: «Ποιος, είναι, Κύριε, αυτός που θα σε προδώσει;» και ο Ιησούς απάντησε: «Είναι αυτός που θα του δώσω το ψωμί». Μόλις το έδωσε στον Ιούδα, του είπε: «Ο,τι είναι να κάνεις, να το κάνεις γρήγορα». Λίγες ώρες αργότερα, ο Ιούδας τον πρόδωσε με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν οι Ρωμαίοι στρατιώτες.

Ήταν στο Μυστικό Δείπνο η Μαρία Μαγδαληνή;
Μία πρώτη θεωρία που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των Χριστιανών είναι εάν ο Ιησούς διατηρούσε ερωτική σχέση με την Μαρία Μαγδαληνή, η παρουσία της οποίας στον Μυστικό Δείπνο αποτελεί αίνιγμα.

Στην τοιχογραφία του ντα Βίντσι, στα δεξιά του Ιησού, κάθεται ο Ιωάννης στον οποίο μιλάει ο Πέτρος. Ωστόσο, η παρουσία του αμφισβητείται με πολλές θεωρίες να υποστηρίζουν ότι δίπλα στον Ιησού κάθεται η Μαρία η Μαγδαληνή και όχι ο Ιωάννης. Το πρόσωπο που κάθεται δίπλα στον Ιησού δεν έχει τα ανδροπρεπή χαρακτηριστικά τα οποία είναι εμφανή στους υπόλοιπους μαθητές του, όπως υποστηρίζουν οι μελετητές.

Είχε παιδί η Μαρία Μαγδαληνή με τον Ιησού;
Ωστόσο, η πιο αμφιλεγόμενη θεωρία είναι αυτή σύμφωνα με την οποία ο Ιησούς είχε ερωτική σχέση με την Μαρία Μαγδαληνή και η οποία, μετά την Ανάσταση, πήγε στη Γαλλία μαζί με τον καρπό του έρωτά τους.

Η κυκλοφορία του πασίγνωστου μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν υπό τον τίτλο «Κώδικας ντα Βίντσι» τροφοδότησε αυτή τη θεωρία με την Εκκλησία να την αρνείται κατηγορηματικά.

Τα ερωτήματα από την τοιχογραφία του Ντα Βίντσι
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, εγείρονται πολλά ερωτήματα στην τοιχογραφία του Ντα Βίντσι:
«Γιατί διάλεξε αυτά τα φαγητά τα οποία δεν ταιριάζουν με τις περιγραφές των Ευαγγελιστών;
»Γιατί διάλεξε ψωμί, ψάρια και κρασί;
»Γιατί η αλατιέρα είναι πεσμένη μπροστά από τον Ιούδα;
»Γιατί το ψωμί είναι φουσκωμένο;», αναρωτιούνται οι οι Ολιβιέ Μπάουερ, Νάντι Λαμποντέ , Τζόνας Σεν Μάρτιν και Σεμπαστιάν Φιγιόν, οι τέσσερις μελετητές από τη Σχολή Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.

Οι τέσσερις ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καλλιτέχνης επιχείρησε σκοπίμως να μπερδέψει τον παρατηρητή με τα αντιφατικά του σύμβολα και τα διπλά νοήματα.

Η πεσμένη αλατιέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι κακοτυχία. Οι επιστήμονες διερωτώνται για το αν η αλατιέρα μπορεί να υποδηλώνει την αποκατάσταση του "προδότη" Ιούδα. Και γιατί είναι ο μοναδικός που έχει μπροστά του άδειο πιάτο; Θα μπορούσε να σημαίνει πως έχει κακές προθέσεις ή πως είναι ο μόνος που δεν εξαπατήθηκε;

Επιπλέον, τα ψάρια βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων. Δείχνουν ξεκάθαρα πάντως ότι ο Ιησούς έζησε για πολλά χρόνια στη Θάλασσα της Γαλιλαίας κι ότι επέλεξε τους Αποστόλους μεταξύ των ντόπιων ψαράδων. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν τα ψάρια είναι ρέγκες ή χέλια, όπως επισημαίνουν οι τέσσερις επιστήμονες.

Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,614,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,25,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,61,Κόσμος,9089,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,24,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2270,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Μυστικός Δείπνος, οι θεωρίες συνωμοσίας και η αλήθεια για τον Ιησού και τους μαθητές του
Ο Μυστικός Δείπνος, οι θεωρίες συνωμοσίας και η αλήθεια για τον Ιησού και τους μαθητές του
Ο Μυστικός Δείπνος, οι θεωρίες συνωμοσίας και η αλήθεια για τον Ιησού και τους μαθητές του
https://www.godupdates.com/wp-content/uploads/2018/03/Easter_LastSupper_GU2018.jpg
https://i.ytimg.com/vi/iV6_wTrkd70/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/04/blog-post_689.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/04/blog-post_689.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content