================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι μισοί Έλληνες λένε όχι σε φρούτα και λαχανικά

⍆Οι μισοί Έλληνες (50,8%) δηλώνουν ότι τρώνε τουλάχιστον ένα φρούτο κάθε μέρα,... ενώ οι υπόλοιποι αναφέρουν ότι καταναλώνουν φρούτα από καμία έως 6 φορές την εβδομάδα.

Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τα λαχανικά, με περίπου 6 στους δέκα (59,6%) Έλληνες να αναφέρουν καθημερινή κατανάλωση.

Η συγκεκριμένη έρευνα της eurostat δεν αναλύει πόσες μερίδες φρούτων και λαχανικών καταναλώνονται σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση, τη στιγμή που η ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή επιτάσσει να τρώμε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.

Κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας στους 4 ανθρώπους αναφέρει ότι τρώνει φρούτο τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα και 37% μια φορά τη μέρα. Οι υπόλοιποι (36%) δεν καταναλώνουν φρούτα καθημερινά.

6 στους δέκα Ευρωπαίους αναφέρουν καθημερινή κατανάλωση λαχανικών (μία ή περισσότερες φορές μέσα στη μέρα).

Οι Ιταλοί αναδεικνύονται πρωταθλητές στην καθημερινή... φρουτοφαγία, με ποσοστό 85%, ενώ τα περισσότερα λαχανικά τρώνε οι Ιρλανδοί και οι Βέλγοι (84%).


Το διάβασα στο onmed.gr
Οι μισοί Έλληνες λένε όχι σε φρούτα και λαχανικά Reviewed by PLOUMISTOS on 11:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.