================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Δείτε τι θα συμβεί αν αναχαιτίσουμε αστεροειδή που έρχεται προς την γη (video)

⍆Οι περισσότεροι από εμάς που τους αρέσει αυτό το είδος κινηματογραφικών ταινιών,...
θα έχουν παρακολουθήσει τις ταινίες Armageddon και Deep Impact.

Και οι δύο ταινίες πραγματεύονται την περίπτωση που ένας μεγάλος αστεροειδείς κατευθύνεται προς την Γη και έρχεται με ταχύτητα για να την χτυπήσει.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίες, στέλνουν επανδρωμένο διαστημόπλοιο για να αναχαιτίσει τον αστεροειδή και να τον διαλύσει σε χιλιάδες κομμάτια που θα σκορπίσουν στο διάστημα.

Ένα τέτοιο σενάριο «παιζόταν» και στην πραγματικότητα να γίνει, είτε με ένα παρόμοιο τρόπο είτε με λέιζερ, είτε με άλλο τρόπο, όπως η τοποθέτηση πυρηνικών.

Ωστόσο, αν και οι προσομοιώσεις που είχαν γίνει εκείνα τα χρόνια, έδειχναν ότι πράγματι θα μπορούσε ο αστεροειδής να διαλυθεί σε εκατομμύρια κομμάτια, μία νέα μελέτη έδειξε ότι τα πράγματα δεν θα συμβούν έτσι, όπως τα είχαν λογαριάσει.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και παράγοντες που δεν είχαν συμπεριληφθεί τότε, όπως για παράδειγμα ή ταχύτητα και η ισχύς που θα είχε η προσβολή, τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

Η προσομοίωση έδειξε πως, ναι μεν ο αστεροειδής θα μπορούσε να διαλυθεί, αλλά τα κομμάτια που θα σκορπίζονταν, μετά από λίγες ώρες θα επέστρεφαν και θα σχημάτιζαν εκ νέου το κύριο σώμα, λόγω βαρύτητας.

Αυτό σημαίνει ότι η όλη προσπάθεια θα πήγαινε χαμένη και ότι θα έκαναν μία τρύπα στο νερό.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να δείτε αυτές τις προσομοιώσεις και το αποτέλεσμα σε εκπληκτικά γραφικά.

Δείτε τι θα συμβεί αν αναχαιτίσουμε αστεροειδή που έρχεται προς την γη (video) Reviewed by PLOUMISTOS on 7:47 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.