To Ethnofest ταξιδεύει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο

To Ethnofest ταξιδεύει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο

⍆Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ETHNOFEST-Φεστιβάλ.... Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας και το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (IAKA) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν κινηματογραφική βραδιά με επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου-Ethnofest, την Τετάρτη 27 Μαρτίου (ώρα 16:00), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Προλογίζουν:

Ο Κωστής Καλαποθάκης, στέλεχος της υπηρεσίας μουσείων και υπεύθυνος για το πρόγραμμα προβολών του ΠΙΟΠ.

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντής, συντονιστής προγράμματος, Συντονιστής Κίνησης Ταινιών του Ethnofest,

Η Πηνελόπη Παπαηλία, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα προβολών αναλυτικά:
-Made in Absence / Εν τη Aπουσία (Ελλάδα, 2018, 9')Σκηνοθεσία: Δώρα Ιντζιρτζή, Julie Reintjes, Paula Zanardi

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων. Λόγω της έλλειψης οπτικού υλικού από τη συλλογή του μουσείου εξαιτίας των περιορισμών στην κινηματογράφηση, οι φωνές δύο αφηγητών, μαζί με άλλα κειμενικά στοιχεία, καθοδηγούν τους θεατές σε μια φανταστική ξενάγηση στο μουσείο. Οι φωνές και η εικόνα δημιουργούν ποικίλες σκέψεις σχετικά με τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, το αίσθημα του ανήκειν, την κληρονομιά, την πολιτιστική ταυτότητα, την τέχνη, την αναπαραγωγή κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και της αμφισβήτησης της μνήμης.

-Between Accursed Mountains /Ανάμεσα σε Καταραμένα Βουνά
(Ολλανδία, 2018, 26’)
Σκηνοθεσία: Jip van Steenis

Η ταινία μας ταξιδεύει σε δύο γειτονικές κοιλάδες στη Βόρεια Αλβανία: την κοιλάδα του Θέθι και την κοιλάδα της Βαλμπόνα. Την τελευταία δεκαετία αυτές οι ιστορικά απομονωμένες περιοχές έχουν αναδειχθεί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η ταινία δείχνει πώς τόποι προσφέρονται στους τουρίστες ως «ανεξερεύνητα» μέρη, στα οποία μπορεί κανείς να βρει «παρθένα» φύση και «εξωτικά» έθιμα.


-Knots and Holes. An essay film on the life of nets / Κόμποι και Τρύπες. Μια ταινία δοκίμιο στη ζωή των διχτυών 
(Ολλανδία, Βραζιλία, 2018, 73')
Σκηνοθεσία: Mattijs van de Port

Παντού γύρω μας υπάρχουν δίχτυα. Αποδίδουν υλική υπόσταση σε αρχές, όπως η σύνδεση, το φιλτράρισμα, η δημιουργία μοτίβων. Ο κινηματογραφιστής ταξιδεύει στην Μπαία της Βραζιλίας, διερευνά τις πολλαπλές σημασίες και χρήσεις των διχτυών και αναλογίζεται τον ρόλο που παίζουν οι αιχμές του φιλτραρίσματος και της δημιουργίας μοτίβων στη δική του ζωή.

- Platzkart / Ταξίδι στη Γ΄ θέση (Ρωσία, 2017, 85')Σκηνοθεσία: Rodion Ismailov

Η ταινία αφηγείται τις ζωές των επιβατών ενός τρένου που πραγματοποιεί τη μακρύτερη διαδρομή στον κόσμο. Ο σκηνοθέτης αφηγείται τις ιστορίες και τις τύχες καθημερινών Ρώσων που συναντιούνται τυχαία στη σιδηροδρομική γραμμή Μόσχα-Βλαδιβοστόκ. Το ατελείωτο ταξίδι λειτουργεί ως μεταφορά για μια χώρα που βρίσκεται σε αέναη κίνηση, ενώ οι ιστορίες των επιβατών φιλοτεχνούν ένα πορτρέτο της σύγχρονης Ρωσικής κοινωνίας.

- Qu'importe la gravité / Σχετικά με τη βαρύτητα (Καναδάς, Ελβετία, 2017. 79')Σκηνοθεσία: Matthieu Brouillard

Ο Christian, 63 ετών, και ο Bruce, 71, είναι φίλοι και ο καθένας κουβαλάει το δικό του πρόβλημα. Ο Christian υποφέρει από μια γενετική ασθένεια που βλάπτει σοβαρά την όρασή του και κάνει το δέρμα του υπερευαίσθητο στον ήλιο, ενώ ο Bruce είναι βαρήκοος και διπολικός. Αλλά και οι δυο άντρες μοιράζονται μια κοινή επιθυμία: την επιθυμία να πετάξουν, να αψηφήσουν τους νομούς της βαρύτητας, να απεκδυθούν τους περιορισμούς των σωμάτων τους.

Μετά από τη προβολή της ταινίας «Σχετικά με τη Βαρύτητα», η κοινωνική ανθρωπολόγος-διδάσκουσα στο Τμήμα ΙΑΚΑ Σούλα Μαρινούδη και ο ψυχίατρος Λυκούργος Καρατζαφέρης θα συνομιλήσουν με ανθρωπολογικές προσεγγίσεις για την αναπηρία, την ψυχική υγεία και την ασθένεια γενικότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα
Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, 38334, Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: To Ethnofest ταξιδεύει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο
To Ethnofest ταξιδεύει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο
To Ethnofest ταξιδεύει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο
http://www.ethnofest.gr/wp-content/uploads/2016/10/logo.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/03/to-ethnofest.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/03/to-ethnofest.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content