================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συνήγορος του Πολίτη: Άδεια υιοθεσίας και σε πατέρες δημοσίους υπαλλήλους

⍆Πατέρας δημόσιος υπάλληλος ζήτησε να λάβει άδεια υιοθεσίας του τέκνου του, καθώς η γυναίκα του,.... ως ελεύθερη επαγγελματίας, δεν μπορούσε να πάρει. Η υπηρεσία τού αρνήθηκε τη χορήγηση άδειας, καθώς εκ του νόμου (δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας) η άδεια προβλέπεται μόνο για γυναίκες.

Ο Συνήγορος του Πολίτη έστειλε έγγραφο στο αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφέροντας ότι η μη πρόβλεψη χορήγησης της άδειας και σε άνδρες πατέρες συνιστά άμεση διάκριση λόγω φύλου και αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων άρθρα 3 παρ. 1 (έννοια αρχής ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών) και 12 του ν. 3896/2010 (απαγόρευση κάθε άμεσης ή έμμεσης διάκρισης όσον αφορά στους όρους εργασίας για λόγους που αφορούν το φύλο), σε συνδυασμό με το άρθρο 2 περ. α του ίδιου νόμου (έννοια άμεσης διάκρισης).

Το υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά και πρόσφατα πέρασε σχετική νομοθετική ρύθμιση που τροποποίησε τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (άρθρα 52 και 53 του ν. 3528/2007) που επεκτείνει την άδεια και σε άνδρες πατέρες, υιοθετούντες παιδιά.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο
Συνήγορος του Πολίτη: Άδεια υιοθεσίας και σε πατέρες δημοσίους υπαλλήλους Reviewed by PLOUMISTOS on 9:33 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.