================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Θετική Σωματοποίηση: Τι είναι και πώς επιδρά στη ζωή μας

⍆Στην καθημερινή μας ζωή, όλο και περισσότερο αντιμετωπίζουμε συναισθήματα άγχους,...
ανασφάλειας, φόβου, θυμού και κατάθλιψης. Με άλλα λόγια, μπαίνουμε – εξαιτίας των σκέψεων και των επιρροών μας – σε έναν φαύλο κύκλο ενεργειών που μας προβληματίζουν (για παράδειγμα, κρίσεις πανικού, αναβλητικότητα, δυσκολία διαχείρισης σκέψεων) με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία της ζωής και το οτιδήποτε θετικό υπάρχει γύρω μας.

Πώς μπορούμε λοιπόν, να αποφύγουμε αυτό τον ψυχοφθόρο μηχανισμό του νου;
Η απάντηση είναι με την μέθοδο της Θετικής Σωματοποίησης. Είναι γεγονός πως ο εγκέφαλος έχει την τάση να σωματοποιεί τις ψυχικές αντιδράσεις τις οποίες συνήθως δεν εκφράζουμε με λέξεις και έτσι σαν επακόλουθο να έρχονται όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μας οδηγούν στην αδράνεια και κλέβουν τη χαρά του σήμερα.

Η ζωή είναι απλή και είναι κρίμα να την κάνουμε δύσκολη μεγεθύνοντας τα προβλήματά μας. Η λύση πάντα υπάρχει και βρίσκεται μπροστά. Ποτέ πίσω. Είναι μέλημά μας να αφήνουμε τις καταστάσεις που πλέον δεν έχουν κάτι να μας προσφέρουν και να δημιουργούμε το μέλλον με περισσότερη θέληση και αισιοδοξία.

Επομένως, με τη μέθοδο της Θετικής Σωματοποίησης μπορούμε να αλλάξουμε τη στάση ζωής μας. Με άλλα λόγια, όταν το συναίσθημα δείχνει αρνητικό, εμείς θα βάζουμε ένα θετικό. Για παράδειγμα, όταν είμαστε θυμωμένοι με κάποιον ή ακόμα και με τον εαυτό μας, θα ήταν ωφέλιμο να αντικαταστήσουμε την ενέργεια αυτή με τη Συγχώρεση.

Έτσι, θα αισθανόμαστε πιο ανακουφισμένοι, λυτρωμένοι, χαλαροί με περισσότερη αγάπη για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας. Με τη μέθοδο λοιπόν αυτή το σώμα μας θα μάθει να υπακούει σε έναν θετικό μηχανισμό σκέψης και να διαχειρίζεται τις δυσκολίες που προκύπτουν με μεγαλύτερη κατανόηση και εμπιστοσύνη.

Τι είναι λοιπόν, η Θετική Σωματοποίηση; 

Η ικανότητά μας να μπορούμε να μεταβάλλουμε την τρόπο σκέψης μας, σχηματίζοντας θετικά συναισθήματα που είναι υγιή για την ψυχή και το σώμα μας. Παραδείγματα θετικών συναισθημάτων: αγάπη, ελπίδα, ελευθερία, κατανόηση, συγχώρεση, όνειρα, αισιοδοξία, πίστη, βοήθεια, εμπιστοσύνη, αλήθεια, στήριξη, συμπόνια και προσφορά.

Τέλος, κάνοντας αυτό το βήμα, μπορούμε να δούμε τη ζωή διαφορετικά, να βρούμε τις ισορροπίες, τι μας αξίζει και τι μπορούμε να επιτύχουμε. Είμαστε ελεύθεροι και όχι δέσμιοι. Δεν πρέπει να φοβόμαστε και να νιώθουμε ενοχές για το οτιδήποτε κάνουμε ή αφήνουμε. Πρέπει να υποστηρίζουμε τις επιλογές μας και να προχωράμε με βάση τα δικά μας θέλω και όρια. Στον καθένα αξίζει να είναι ευτυχισμένος. Και η χαρά κρύβεται μέσα μας.

Νικόλ Παπαδοπούλου, Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α, Ρητορική Τέχνη στην Διδασκαλία και Θέατρο “Ανδρέας Βαρούχας” - Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Θετική Σωματοποίηση: Τι είναι και πώς επιδρά στη ζωή μας Reviewed by PLOUMISTOS on 10:11 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.