================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: "Να γιατί φοβάσαι το σκοτάδι"

⍆Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το να φοβάσαι το σκοτάδι είναι μια κουταμάρα, η οποία συνήθως...
έχει ξεμείνει από τα παιδικά μας βιώματα. Η επιστήμη λέει πως τα πράγματα είναι σχεδόν έτσι.

Τι είναι αυτό που φοβόμαστε στο σκοτάδι; Ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς βρίσκεται γύρω μας και το μυαλό μπορεί να κάνει εκατομμύρια σενάρια για τους πιθανούς κινδύνους.

Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, το 40% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε πως φοβάται να περπατήσει στο σπίτι τη νύχτα χωρίς κάποιο φως αναμμένο.

Οι λύσεις είναι δύο: μπορείς είτε απλά να ανάψεις το φως, είτε να κάνεις γνωστική θεραπεία - δηλαδή αυτό που θα έκανες και στο παιδί σου σαν γονιός, να το εκθέτεις κατ' επανάληψη στο σκοτάδι για να του αποδείξεις ότι δεν είναι τρομακτικό μέρος.

Μία έρευνα στη Αγγλία απέδειξε ότι το 40% των ερωτηθέντων φοβούνται να περπατήσουν το βράδυ προς το σπίτι τους, όταν δεν υπάρχει φως, αναφέρει το Refinery29.

«Ένας άνθρωπος ενδέχεται να μην μπορεί να κοιμηθεί μόνος του στο σκοτάδι, καθώς το μυαλό του αρχίζει να περιπλανιέται», δήλωσε στο περιοδικό Time ο καθηγητής Κόλεν Κάρνεϊ.

«Σκέφτονται: Tι θα συμβεί αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι μου;. Και τότε πιστεύουν ότι δεν φοβούνται το σκοτάδι αλλά ότι απλά φοβούνται τους διαρρήκτες», προσθέτει.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο μου


Πληροφορίες  http://www.globalattract.gr/
Στ. Πλουμιστός: "Να γιατί φοβάσαι το σκοτάδι" Reviewed by PLOUMISTOS on 11:11 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.