================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ελκυστές συγχρονικότητας - "Οι συμπτώσεις που έχουν νόημα": Υπάρχει λόγος για τον οποίο συναντάμε κάθε άτομο

⍆Τίποτα σε αυτό το σύμπαν δεν συμβαίνει κατά τύχη. Υπάρχει πάντα ένας ανώτερος σκοπός... πίσω από κάθε μικρό πράγμα που μας συμβαίνει και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό.

Η συγχρονικότητα είναι μια επεξηγηματική αρχή, σύμφωνα με το δημιουργό της Carl Jung. Η συγχρονικότητα εξηγεί "συμπτώσεις που έχουν νόημα". Οι συμπτώσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά στατιστικές πιθανότητες. Όμως εντυπωσιαζόμαστε εύκολα από αυτές. 

Η συγχρονικότητα, χονδρικά, είναι οι εξήγηση σε αυτό που ονομάζουμε «σύμπτωση». Όταν λέμε σύμπτωση όμως, δεν εννοούμε όλες τις συμπτώσεις, αλλά αυτές που μας φαίνονται περίεργες - που ενδεχομένως να κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα. Στη συγχρονικότητα, έχουμε να κάνουμε με αλληλουχίες γεγονότων οι οποίες έχουν μια μη-αιτιατή συνδετική βάση, σε συνδυασμό με σημεία-κόμβους της μνήμης. Δεν είναι φιλοσοφική θεωρία, αλλά μια εμπειρική έννοια.

Για παράδειγμα, γνωρίζουμε έναν ωραίο εκπρόσωπο του αντίθετου φύλλου και μαθαίνουμε πως έχουμε γενέθλια την ίδια ημερομηνία. Η πλειοψηφία, ειδικότερα των γυναικών θα θεωρήσει το συγκεκριμένο γεγονός ως υπόδειξη από το σύμπαν πως ο άντρας είναι σταλμένος για αυτήν. Ωστόσο η στατιστική λέει πως σε μία ομάδα 18 ατόμων, υπάρχει 50% πιθανότητα τρεις εξ αυτών να έχουν γενέθλια την ίδια μέρα.

Άρα τι γίνεται; Όλες οι συμπτώσεις δεν είναι παρά διακυμάνσεις των στατιστικών πιθανοτήτων;

Όχι υπάρχει ένα συγκεκριμένος τύπος συμπτώσεων που φαίνεται να κλείνει προκλητικά το μάτι. Εάν παραπονεθείς σε έναν/μια φίλο/η σου πως ποτέ δεν έχεις γνωρίσει άτομο που να μοιράζεστε την ίδια ημέρα γενεθλίων και την άλλη μέρα γνωρίσεις τέτοιο άτομο τότε μιλάμε για καραμπινάτη συγχρονικότητα.

Όλες οι εμπειρίες μας πάνε ένα βήμα πιο κοντά προς τα εκεί που προοριζόμαστε να φτάσουμε, αναφέρει το awakengr.com. Όταν συναντάμε ανθρώπους που μας δίνουν την γνώση που χρειαζόμαστε ή κάτι συμβαίνει που μας δείχνει το φως, βιώνουμε την συγχρονικότητα.

6 τύποι συγχρονιστικών συνδέσεων:

1. Αυτοί που έρχονται για να σας υπενθυμίσουνΜερικές φορές οι απαντήσεις που αναζητάμε είναι μέσα μας και στην ώρα ανάγκης, θα συναντήσουμε ανθρώπους που θα μας πουν που να κοιτάξουμε. Μπορεί να μείνουν στην ζωή σας για σύντομο χρονικό διάστημα αλλά θα είναι αξέχαστοι.

2. Αυτοί που προκαλούν την ανάπτυξη σαςΘα υπάρχουν άνθρωποι που θα έρθουν για να μας προσφέρουν καθοδήγηση και συμβουλές. Θα σας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζεστε ώστε να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον αληθινό εαυτό σας.

3. Αυτοί που είναι εδώ για να μείνουνΜπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτοί οι άνθρωποι θα βρίσκονται πάντα στην ζωή μας. Θα τους συναντήσετε όταν θα χρειάζεστε την βοήθεια τους και θα έρθουν για να μείνουν. Η σύνδεση σας θα είναι άθραυστη και θα ζήσετε πολλά μαζί.

4. Αυτοί που έρχονται για να σας αφυπνίσουνΟ καθένας χρειάζεται μια καλή, σκληρή δόση πραγματικότητας κάποια στιγμή και αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα σας το δώσουν αυτό. Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό που θα σας δείξουν αλλά είναι ουσιώδες να τους ακούσετε αν επιθυμείτε να αναπτυχτείτε.

5. Αυτοί που είναι εδώ για να σας ενθαρρύνουνΔεν θα γνωρίσετε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους. Θα τους συναντήσετε κατά τύχη ίσως σε μια ολιγόλεπτη συζήτηση ή απλώς θα ανταλλάξετε χαμόγελα αλλά αυτή η στιγμή θα μείνει μαζί σας για πάντα.

6. Αυτοί που είναι γραφτό να φύγουνΥπάρχουν άνθρωποι που δεν σκοπεύουν να μείνουν μαζί σας για πάντα. Θα τους συναντήσετε όταν θα χρειάζεστε την σοφία που μπορούν να διδάξουν και μπορεί να σας προκαλέσουν πολύ πόνο όταν θα σας εγκαταλείψουν, αλλά αυτό είναι που το σύμπαν ξέρει ότι χρειάζεστε.

Ποιοι τύποι προσωπικότητας και ποίες καταστάσεις προσελκύουν τις συγχρονικότητες;

Μελετώντας τους ερευνητές του φαινομένου της συγχρονικότητας και των περιστατικών που έχουν συλλέξει μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε κάποιους παράγοντες ως ελκυστές συγχρονικοτήτων:

Δημιουργικότητα
Επαγγέλματα που συνδέονται με τη δημιουργικοτητα ή γενικότερα άνθρωποι που είναι δημιουργικοί παρουσιάζουν περισσότερες περιπτώσεις συγχρονιστικών γεγονότων. Συγγραφείς ,επιστήμονες και ηθοποιοί είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν κάποιο περιεχόμενο απο το νέο βιβλίο τους, την έρευνα τους ή στοιχεία απο το νέο ρόλο τους ενσωματωμένα σε μία καινούρια γνωριμία που μόλις έκαναν

Αυτό δεν συμβαίνει γιατί πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις ανθρώπων απλώς έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερες πληροφορίες καθώς και σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά παθιασμένοι με το αντικείμενο της δουλειάς τους. Η συγχρονικότητα ακολουθεί τη δημιουργικότητα. Εαν είστε οπαδοί της μονοτονίας και κάθε μέρα σας είναι ακόμα ένα προσκύνημα στον ιερό βωμό της συνήθειας μην περιμένετε να εμφανιστούν προκλητικές συγχρονικότητες στη ζωή σας.

Ταξίδια
Η κίνηση με μέσα μεταφοράς έξω απο τα συνηθισμένα πλαίσια πραγματικότητας αποτελεί μαγνήτη συγχρονικών φαινομένων. Οι τυχαίες συναντήσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε τρένα,πλοία και αεροπλάνα καμια φορά μπορούν να κρύβουν πλούσιο συμβολικό περιεχόμενο. Διασχίζοντας τα γεωγραφικά όρια διασχίζουμε και τα ψυχολογικά όρια ακροβατώντας σε καινούριες νοητικές και συναισθηματικές ατμόσφαιρες που αρκετές φορές κρύβουν απροσδόκητα συγχρονικά γεγονότα

Προσευχή
Πως συνδέεται το θέμα της συγχρονικότητας με την προσευχή; Πολλές φορές αυτό που ζητάμε στην προσευχή μπορεί να εμφανιστεί με αλλόκοτους και πλάγιους τρόπους στα γεγονότα της ζωής Αν η διαδικασία της προσευχής δεν έφερνε αποτελέσματα οι άνθρωποι θα την είχαν εγκαταλείψει προ αιώνων. Δεν ισχυρίζομαι οτι φέρνει αποτελέσματα, που φέρνει, αλλά κυρίως πως ενδυναμώνει ψυχολογικά τους ανθρώπους.

Ελκυστές συγχρονικότητας
Σκεφτείτε όλα τα ζευγάρια πραγμάτων που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου, και προσθέσετε σ' αυτό την ευπροσάρμοστη ικανότητα μας να βρίσκουμε σχέσεις με νόημα μεταξύ διαφόρων πραγμάτων, τότε φαίνεται πιθανό πως πολλοί από μας θα βιώσουμε αρκετές συμπτώσεις με νόημα. Οι συμπτώσεις είναι προβλέψιμες αλλά είμαστε εμείς που τους δίνουμε νόημα.

Ακόμα και αν υπήρχε ένας συγχρονισμός μεταξύ του νου και του κόσμου έτσι ώστε κάποιες συμπτώσεις να αντηχούν κάποιες υπερβατικές αλήθειες, θα υπήρχε και τότε πρόβλημα στο να βρούμε τις αλήθειες αυτές. Τι οδηγό θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει για να καθορίσει την ορθότητα μιας ερμηνείας; Δεν υπάρχει καμία πέρα από τη διαίσθηση και τη διορατικότητα, τις οποίες και χρησιμοποίησε και ο δάσκαλος του Jung, ο Φρόυντ, για να ερμηνεύσει τα όνειρα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Ελκυστές συγχρονικότητας - "Οι συμπτώσεις που έχουν νόημα": Υπάρχει λόγος για τον οποίο συναντάμε κάθε άτομο Reviewed by PLOUMISTOS on 10:37 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.