================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων βραβεύει 25χρονη Ελληνίδα Μαρίλια Λέζου

⍆Η ελληνίδα τελειόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Μαρίλια Λέζου, 25 ετών, κέρδισε το Επίτιμο Βραβείο... Αριστείας του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων. Το βραβείο αφορά το έργο της «Ξενοδοχείο Μολίνο: Ανεβάζοντας επί σκηνής Καθημερινούς Χώρους ως Ετεροτοπίες Αναπαράστασης στη Σκηνογραφίας και την Αρχιτεκτονική».

Τα βραβεία του Ινστιτούτου χρονολογούνται από το 1863 και η τελετή απονομής τους γίνεται κάθε Δεκέμβριο. Κάθε χρόνο βραβεύουν τις καλύτερες δημιουργίες φοιτητών και φέτος προσέλκυσαν τον υψηλότερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία τους, 328 σχέδια μελέτης και διατριβές υποβλήθηκαν από 101 πανεπιστήμια σε 37 χώρες.
Η ελληνίδα απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Greenwich έλαβε το Βραβείο Σάρτζεντ του 2018 για Εξαιρετική Διάκριση σε Σχέδιο. Το έργο της παρουσιάζει ένα φανταστικό σκηνικό ξενοδοχείου που ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Βασισμένο στην ιδέα ότι ο σκηνοθέτης Wes Anderson ζητά από τον θρυλικό Ιταλό αρχιτέκτονα Carlo Molino (1905-1973) να του σχεδιάσει ένα ξενοδοχείο για την ταινία του, το έργο καταφέρνει να συνδυάσει την τεχνοτροπία αυτών των δύο δημιουργών σε ένα τελικό αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα που λειτουργεί αυτόνομα.Το «Ξενοδοχείο Μολίνο» βραβεύτηκε για την καινοτομία, τη σύλληψη και το σχεδιασμό του καθώς με τη νέα του οπτική συνδυάζει αρχιτεκτονική, κινηματογράφο και σκηνογραφία. Η συμμετοχή της Μαρίλιας Λέζου βραβεύτηκε επίσης και σαν η καλύτερη εργασία από το Πανεπιστήμιο της και θα περιοδεύσει σε πολλές χώρες του κόσμου.


Το διάβασα στο marieclaire.gr
Το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων βραβεύει 25χρονη Ελληνίδα Μαρίλια Λέζου Reviewed by PLOUMISTOS on 10:30 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.