================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

21 Ιανουαρίου 2019 έρχεται το Ματωμένο Φεγγάρι - Όσα πρέπει να ξέρετε

⍆Στις στις 21 Ιανουαρίου 2019 θα έχουμε ένα σπάνιο και ασυνήθιστο γεγονός, καθώς...
η ολική σεληνιακή έκλειψη πρόκειται να συμβεί όταν η Σελήνη βρίσκεται στην πλησιέστερη απόστασή της με τη Γη - ένα φαινόμενο γνωστό ως "Super Blood Moon", το οποίο δεν θα είναι ξανά ορατό μέχρι το 2036 .

Παρόλο που το γεγονός είναι σπάνιο , δεν αποτελεί ένδειξη "επικείμενης μοίρας" όπως ισχυρίζονται ορισμένες δημοσιεύσεις . 

Από τις 87 συνολικές σεληνιακές εκλείψεις που θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, ο Newsweek αναφέρει ότι μόλις 28 θα συμπίπτουν με το περιθώριο των supermoons ή το σημείο που η Σελήνη είναι πιο κοντά στη Γη.

Μια συνολική σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Γη, ο Ήλιος και η Σελήνη είναι σε ευθυγράμμιση , συζυγία η ελληνική λέξη για την ένωση τους, καθώς η Γη έρχεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη, καλύπτοντας τη Σελήνη στη σκιά της. 

Τα διαφορετικά στάδια των τριών σκιών της Γης, γνωστά ως η umbra (το σκοτεινότερο, το κεντρικό τμήμα), το penumbra (το εξωτερικό μέρος) και το antumbra (η μερικώς σκιασμένη περιοχή πέρα ​​από την umbra ), υπαγορεύουν το είδος της έκλειψης - αυτή η περίπτωση, η umbra . 

Όταν συμβεί αυτό, η Σελήνη μπορεί να μετατραπεί σε χαλκοκόκκινη - εξ ου και το ψευδώνυμο Blood Moon - καθώς το φως που διέρχεται από την ατμόσφαιρα της Γης διαθλάται πίσω προς τη Σελήνη. 

Το χρώμα της κατά τη διάρκεια της ολότητας εξαρτάται από τη σκόνη που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα της Γης εκείνη τη στιγμή, η οποία εμποδίζει τα μπλε κύματα υψηλότερης συχνότητας και επιτρέπει μεγαλύτερα κόκκινα κύματα να έρθουν και μπορεί να κυμαίνεται από βαθύ κόκκινο έως ελαφρύτερο χρώμα πορτοκαλί και κίτρινο.

 Η NASA κατέγραψε μια χρονική περίοδο παρόμοιας εκδήλωσης Super Blue Blood Moon τον Ιανουάριο του 2018 μέσω του εργαστηρίου Jet Propulsion του οργανισμού στην Καλιφόρνια.


Τα Βασιλικά Μουσεία Γκρήνουιτς λένε ότι η πλήρης έκλειψη θα είναι ορατή στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής και τμήματα της δυτικής και της βόρειας Ευρώπης, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη και η Αφρική μπορούν να συντονιστούν εγκαίρως για να πιάσουν το τέλος της. 

Η Σελήνη θα αρχίσει να εισέρχεται στη σκιά της Γης λίγο μετά τις 2:30 π.μ. GMT, με τη μέγιστη έκλειψη να γίνεται μέχρι τις 5:15 π.μ. Συνολικά, ολόκληρη η έκλειψη θα διαρκέσει περισσότερο από πέντε ώρες και τελειώνει στις 7:48 π.μ.

Οι υπολογισμοί Eclipse είναι ακριβείς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο χρόνος σας παρακολουθεί με ακρίβεια . Αν το χάσετε, θα έχετε μια άλλη ευκαιρία να δείτε μια λιγότερο δραματική μερική σεληνιακή έκλειψη τον Ιούλιο.
21 Ιανουαρίου 2019 έρχεται το Ματωμένο Φεγγάρι - Όσα πρέπει να ξέρετε Reviewed by PLOUMISTOS on 2:05 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.