================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ο «τεχνητός ήλιος» της Κίνας είναι πλέον αρκετά θερμός για πυρηνική σύντηξη

⍆Το Ινστιτούτο Φυσικής Επιστήμης Hefei της Κίνας ανακοίνωσε ότι.... ο πειραματικός προηγμένος υπεραγωγικός αντιδραστήρας σε δακτυλιοειδή θάλαμο με μαγνητικά πεδία (Experimental Advanced Superconducting Tokamak), ο «τεχνητός ήλιος» που σχεδιάστηκε για να αναπαράγει τη διαδικασία που χρησιμοποιεί ο φυσικός μας ήλιος για την παραγωγή ενέργειας, κατάφερε να πετύχει ένα νέο ρεκόρ θερμοκρασίας: 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου (180 εκατομμύρια βαθμούς Φαρενάιτ).

Για το μικρό χρονικό διάστημα που ο αντιδραστήρας ήταν τόσο θερμός, ξεπέρασε την θερμοκρασία του ήλιου (27 εκατομμύρια βαθμούς Fahrenheit) περίπου 6 φορές!

Το μαγικό δισκοπότηροΌταν δύο πυρήνες υδρογόνου συγκρούονται, παράγουν μια τεράστια ποσότητα ενέργειας. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως πυρηνική σύντηξη, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ήλιος παράγει φως και θερμότητα. Αν καταφέρναμε να βρούμε έναν τρόπο να αναπαράγουμε σε ελεγχόμενο περιβάλλον την πυρηνική σύντηξη, θα είχαμε μια σχεδόν απεριόριστη πηγή καθαρής ενέργειας .

Αυτός είναι και ο σκοπός του EAST. Χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία για τον έλεγχο και την θέρμανση του πλάσματος κατά τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε να υποστηρίξει τη σταθερή πυρηνική σύντηξη.

Η θερμοκρασία των 100 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου μπορεί να ακούγεται και είναι προφανώς εντυπωσιακή, όμως για να παραχθεί μια αυτοσυντηρούμενη αντίδραση σύντηξης, αυτή η θερμοκρασία είναι η ελάχιστη που απαιτείται! Τα επόμενα βήματα είναι η διατήρηση αυτής της θερμοκρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η περαιτέρω ελαχιστοποίηση θερμικών απωλειών .

Με πληροφορίες από:
Hefei Institutes of Physical Science, Chinese Academy of Sciences
Fusion for Energy - rewired.gr
Ο «τεχνητός ήλιος» της Κίνας είναι πλέον αρκετά θερμός για πυρηνική σύντηξη Reviewed by PLOUMISTOS on 12:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.