ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Ploumistos.com – Γνώση, αυτογνωσία και πνευματική εξέλιξη
Ολιστικές Θεραπείες Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αρμονία σώματος, νου και ψυχής.
Συμβουλευτική Καθοδήγηση Ξεκάθαρα βήματα για προσωπική εξέλιξη, ισορροπία και συνειδητές επιλογές.
Voice Healing Η θεραπευτική δύναμη του καθοδηγούμενου διαλογισμού.
Σεμινάρια και Retreats Όλα όσα ενισχύουν την αυτογνωσία και την εσωτερική σύνδεση.
Αφύπνιση του Νου Γνώση και πνευματική συνειδητότητα για μια ζωή με ουσία και αλήθεια.
Ευεξία και Ίαση Εναλλακτικές υπηρεσίες για φυσική ισορροπία και ανανέωση.
Η Αφύπνιση Είναι Δικαίωμα Κάθε άνθρωπος μπορεί να ανακαλύψει ξανά τη δύναμη που υπάρχει μέσα του.
Η Αυτογνωσία Είναι Δύναμη Όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου, μπορείς να δημιουργήσεις συνειδητά τη ζωή σου.
Η Θετική Σκέψη Είναι Επιλογή Η φιλοσοφία που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο.
Επικοινωνήστε Μαζί Μας 6945 723 523 Κάντε το επόμενο βήμα στο προσωπικό σας ταξίδι.

Επιβάλλουν πλαφόν στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες με τελικά «θύματα» τους ασθενείς

Επιβάλλουν πλαφόν στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες με τελικά «θύματα» τους ασθενείς

⍆Ασθενείς πολλών ταχυτήτων δημιουργεί απόφαση, που προωθείται από το υπουργείο... Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, η οποία αξιολογεί τον απεικονιστικό εξοπλισμό, δηλαδή τους μαγνητικούς και τους αξονικούς τομογράφους, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ασφαλισμένοι.

Η απόφαση ουσιαστικά...βγάζει από την πρίζα τους τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, καθώς θέτει το ίδιο, ισοπεδωτικό όριο (πλαφόν) στον αριθμό των εξετάσεων που μπορούν να γίνονται ανεξάρτητα από τις διαφορετικές δυνατότητες κάθε μηχανήματος. Εξισώνει απεικονιστικό εξοπλισμό άνω της δεκαετίας με εξοπλισμό των τελευταίων δυο χρόνων (γεγονός που θα προκαλέσει αναταράξεις στον χώρο των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων) και δημιουργεί έναν νέο «κόφτη» για τους ασφαλισμένους, που θα αποζημιώνονται την εξέταση της μαγνητικής ή της αξονικής από τον ΕΟΠΥΥ όταν αυτή γίνεται εντός του επιτρεπτού ορίου.

Το θέμα συζητήθηκε σε μια έντονη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ όπου καθήκοντα προέδρου είχε αναλάβει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, με τα μέλη του Δ.Σ. να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σύστημα που διαμορφώνεται. Αλλα στελέχη του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν ότι πρόκειται για απόφαση που πηγάζει από την ιδεοληψία του αντιπροέδρου του Οργανισμού και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας κατά των «μεγάλων επιχειρηματιών» και άλλοι πιστεύουν πως υπηρετεί μια... στρεβλή άποψη για ισορροπία στο πεδίο των διαγνωστικών, με στόχο το ακριβοδίκαιο μοίρασμα της πίτας των 154 εκατ. ευρώ για τις απεικονιστικές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ το 2017 αποζημίωσε 1.173.750 αξονικές και 736.900 μαγνητικές τομογραφίες, δαπανώντας 53,8 εκατ. και 97,79 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Η αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των μαγνητικών και των αξονικών τομογράφων και στη συνέχεια η αναδιαμόρφωση των τιμών αποζημίωσης ήταν μονόδρομος για τον ΕΟΠΥΥ, με δεδομένο ότι αποτελεί παγιωμένη πρακτική σε όλα τα υγειονομικά συστήματα των χωρών της Ευρώπης. Είναι κάτι ανάλογο με την αποζημίωση των φαρμάκων, ανάλογα με το αν είναι παλαιά και νέα, καινοτόμα φάρμακα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στάθμισαν τρεις παράγοντες: α) τις διαγνωστικές δυνατότητες κάθε μηχανήματος, β) το κόστος κτήσης και συντήρησης των μηχανημάτων και γ) τη διασπορά τους σε κάθε περιοχή.

Η αξιολόγηση των τομογράφων σχετίζεται πρωτίστως με τη διαγνωστική τους δυνατότητα. Για παράδειγμα, όσο πιο πολλές τομές έχει ένας αξονικός τομογράφος τόσο καλύτερο αποτέλεσμα δίνει στη διάγνωση ενός μεταστατικού καρκίνου. Οσο πιο μεγάλη ένταση μαγνητικού πεδίου, δηλαδή Tesla, έχει ένας μαγνητικός τομογράφος τόσο πιο ακριβής είναι η διάγνωση ενός καρκίνου. Οι σύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι συστήνονται από τους οικολόγους για τις εξετάσεις σε περιστατικά όγκων εγκεφάλου, ήπατος, οστών, μαστού κ.ά.

Σήμερα το ποσοστό των 1,5Τ μαγνητικών τομογράφων (που θεωρούνται παλαιοί) στην Ελλάδα υπερβαίνει το 70%, ενώ υπάρχουν λιγότεροι μαγνητικοί τομογράφοι 3Τ καθώς και πάνω από 3Τ που αποτελούν μηχανήματα υψηλής διαγνωστικής δυνατότητας.

Η εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ
Προκειμένου να ακολουθηθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα στην αποζημίωση των απεικονιστικών εξετάσεων η αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού προτείνει να συνδεθεί η κατηγοριοποίηση των τομογράφων με την τιμή αποζημίωσης των ιατρικών πράξεων και την επιβολή μέγιστου μηνιαίου αριθμού εξετάσεων (πλαφόν). Ωστόσο, η θεωρία της αρμόδιας διεύθυνσης απέχει πολύ από την πράξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε τελικά διά χειρός του αντιπροέδρου του Οργανισμού. Αντί να εξορθολογιστεί το σύστημα αποζημίωσης των μαγνητικών και των αξονικών τομογραφιών με βάση την αξιολόγηση των μηχανημάτων και την κατάταξή τους, υιοθετείται ένα στρεβλό και τιμωρητικό σύστημα για τους παρόχους (που επενδύουν) και για τους ασφαλισμένους (που χρειάζονται και αναζητούν τις πιο σύγχρονες απεικονιστικές υπηρεσίες).

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τους μαγνητικούς τομογράφους, η απόφαση του αντιπροέδρου ορίζει τα εξής: εξετάσεις που γίνονται σε μηχανήματα έως και 0,5Τ αποζημιώνονται με 95 ευρώ (από 110,7 ευρώ που είναι σήμερα) και υπάρχει πλαφόν 400 εξετάσεων τον μήνα. Για όλους τους μαγνητικούς τομογράφους άνω των 0,6Τ το πλαφόν των εξετάσεων είναι ίδιο, 500 τον μήνα, ανεξάρτητα από το απεικονιστικό μηχάνημα!

Και όσο αυξάνεται η ένταση μαγνητικού πεδίου, που σημαίνει ότι αυξάνονται οι διαγνωστικές δυνατότητες του μηχανήματος, η τιμή αποζημίωσης μένει σταθερή: από 3Τ και πάνω η προτεινόμενη τιμή αποζημίωσης είναι 145 ευρώ έναντι 147,6 ευρώ που αποζημιώνονται σήμερα και με όριο πάλι τις 500 εξετάσεις τον μήνα.

Το πλαφόν των 500 εξετάσεων τον μήνα προτείνεται τόσο για μικρά διαγνωστικά κέντρα που διαθέτουν έναν -και πιθανόν- παλαιό μαγνητικό τομογράφο όσο και για τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα που έχουν επενδύσει σε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και διαθέτουν περισσότερα μηχανήματα. Αυτά τα διαγνωστικά κέντρα «τιμωρούνται» ακόμη περισσότερο, καθώς προτείνεται όσα διαθέτουν περισσότερους του ενός μαγνητικούς τομογράφους να πραγματοποιούν λιγότερες εξετάσεις τον μήνα!

Για παράδειγμα, ο ΕΟΠΥΥ σε ένα διαγνωστικό κέντρο με μαγνητικό παλαιάς τεχνολογίας 1,4Τ αποζημιώνει έως 400 εξετάσεις τον μήνα για κάθε μηχάνημα τέτοιου τύπου. Στην περίπτωση, όμως, που ο πάροχος διαθέτει μαγνητικό τομογράφο από 3Τ και πάνω, το όριο είναι 500 εξετάσεις τον μήνα. Εάν διαθέτει και άλλα μηχανήματα το όριο των μαγνητικών εξετάσεων μειώνεται κατακόρυφα: 60 εξετάσεις τον μήνα για καθένα από τα άλλα μηχανήματα - και μάλιστα ανεξαρτήτως της διαγνωστικής δυνατότητας που έχουν.

Ανάλογο -στρεβλό- πεδίο διαμορφώνεται και στις αξονικές τομογραφίες. Ολοι οι αξονικοί τομογράφοι, από μία τομή έως 128 τομές και άνω, υπόκεινται στο ίδιο πλαφόν των 600 εξετάσεων τον μήνα. Οταν υπάρχουν περισσότεροι από ένας αξονικοί τομογράφοι σε ένα διαγνωστικό κέντρο, τότε μόνο ο πρώτος μπορεί να διενεργεί -και να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ- τις 600 αξονικές. Καθένα από τα άλλα μηχανήματα έχει πλαφόν 60 εξετάσεις τον μήνα, δηλαδή το 10% του μηνιαίου πλαφόν.

Ωστόσο ο μεγάλος χαμένος είναι ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ, καθώς τα μηνιαία όρια εξετάσεων που βάζει η απόφαση δεν του δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξει τομογράφο με κριτήρια τα Τ ή τον αριθμό των τομών, αλλά με βάση τα πλαφόν που θα είναι ανοιχτά κάθε μήνα εφόσον θέλει να πληρώσει μόνο τη συμμετοχή του. Εκτός πλαφόν οι σύγχρονοι τομογράφοι θα είναι διαθέσιμοι αρκεί κανείς να πληρώνει εξ ολοκλήρου την εξέταση από την τσέπη του.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης
Μέσα στις σελίδες του θα ανακαλύψεις:
  • Πώς να διαχειρίζεσαι τις αρνητικές σκέψεις πιο αποτελεσματικά.
  • Πώς να ενισχύεις την αυτοπεποίθηση και την εσωτερική σου ισορροπία.
  • Πώς να καλλιεργείς μια νοοτροπία που σε βοηθά να προσεγγίζεις τους στόχους σου με μεγαλύτερη αισιοδοξία και επιμονή.
Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης
  • Περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης.
  • Παρουσιάζει 200 επιδραστικές πεποιθήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως καθημερινά εργαλεία ενδυνάμωσης.
  • Περιλαμβάνει το μοναδικό Ημερολόγιο Επιτυχίας, το οποίο σε βοηθά να οργανώνεις τις σκέψεις, τους στόχους και την προσωπική σου πρόοδο.
VOICE HEALINGΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
01 / 06
Voice Healing από τον Σταύρο Πλουμιστό

Η φωνή ενεργοποιεί τον κόσμο των νοερών εικόνων

Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί συνδυάζουν τη φωνή, τον ρυθμό και τη μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αυτοσυγκέντρωσης, αυτογνωσίας και προσωπικής παρατήρησης.

Καθοδηγούμενη φωνήΗχητικές δονήσειςΝοερές εικόνες
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ VOICE HEALING
Επιλέγεις συνεδρία ή podcast
Δημιουργείς έναν ήρεμο χώρο
Ακολουθείς τη φωνητική καθοδήγηση
Σχηματίζεις θετικές νοερές εικόνες
Επαναλαμβάνεις με συνέπεια
Πώς λειτουργεί το Voice Healing

Μια οργανωμένη διαδρομή καθοδηγούμενης ακρόασης

Επιλέγεις το θέμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, ακούς σε έναν ήρεμο χώρο και ακολουθείς τη φωνητική καθοδήγηση. Η διαδικασία σε προσκαλεί να συγκεντρωθείς, να παρατηρήσεις και να δημιουργήσεις νέες εσωτερικές εικόνες.

ΕπιλογήΑκρόασηΑπεικόνισηΕπανάληψη
Η μεθοδολογία των νοερών εικόνων

Η σκέψη αποκτά μορφή, χρώμα και κατεύθυνση

Μέσα στον νοητικό χώρο σχηματίζονται εικόνες φωτός, φύσης, δύναμης, αγάπης και νέων δυνατοτήτων. Η φωνή καθοδηγεί την προσοχή και βοηθά τον ακροατή να βιώσει συνειδητά τη θετική εσωτερική απεικόνιση.

Νοερή απεικόνισηΘετικές εικόνεςΕσωτερική συγκέντρωση
VOICE
HEALING
ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ
ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΣΗ
ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ
PODCASTS ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
Θεραπευτικές συνεδρίες και podcasts

Ένας κόσμος περιεχομένου για διαφορετικές ανάγκες

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει θεματικές συνεδρίες και podcasts για την αυτογνωσία, τις πεποιθήσεις, την αυτοεκτίμηση, τη διαχείριση του άγχους, την προσωπική εξέλιξη και θέματα της καθημερινής ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ
ΔΗΛΩΝΟΥΝ
ΜΑΡΙΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΣΠΥΡΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΡΗΣ
ELVI
ΕΛΕΝΗ
ΛΙΤΣΑ
ΚΛΥΤΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ
Είπαν για το Voice Healing

Αληθινές φωνές, διαφορετικές προσωπικές εμπειρίες

Δώδεκα άνθρωποι μοιράζονται τη δική τους προσωπική εμπειρία από τη μέθοδο και την καθοδηγούμενη διαδικασία ακρόασης. Δείτε και ακούστε τι δηλώνουν για την επαφή τους με το Voice Healing.

12 μαρτυρίεςΠροσωπικές εμπειρίεςΑληθινές φωνές
Voice Healing
Πλάνο Θεραπείας
Premium Plan

Πλήρης πρόσβαση σε όλο το Voice Healing

Αποκτήστε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του Voice Healing για έναν μήνα. Το Premium Plan περιλαμβάνει τις θεραπευτικές συνεδρίες και τα podcasts που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

65€
Πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του Voice Healing
ΕΠΙΛΟΓΗ PREMIUM PLAN
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΡΟΗ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΗΝΥΜΑ / ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

PLOUMISTOS.COM

Επικοινωνία με τον Σταύρο Πλουμιστό

Για πληροφορίες, ραντεβού ή προσωπική επικοινωνία, συμπληρώστε τη φόρμα και στείλτε το μήνυμά σας.

Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά.

PLOUMISTOS LIVE VIDEO

🎥 Τα πιο πρόσφατα βίντεο
Φόρτωση βίντεο…
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,642,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2217,ΑΠΟΨΕΙΣ,125,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,247,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1378,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,578,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1773,ΒΙΝΤΕΟ,1336,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,346,Ειδηση-ολόγιο,9239,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8153,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2226,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,100,ΖΩΗ,251,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,182,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,182,ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ,52,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1777,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,80,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,948,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6965,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6451,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,108,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,115,Στηρίζω,346,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1362,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3545,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,115,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,137,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,1064,Eco-News,3024,GP - info,5,voice healing therapy,122,
ltr
item
Στ. Πλουμιστός: Επιβάλλουν πλαφόν στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες με τελικά «θύματα» τους ασθενείς
Επιβάλλουν πλαφόν στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες με τελικά «θύματα» τους ασθενείς
Επιβάλλουν πλαφόν στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες με τελικά «θύματα» τους ασθενείς
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2018-11-20/magnitikos-new-1.jpg
Στ. Πλουμιστός
https://www.ploumistos.com/2018/11/blog-post_26.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/11/blog-post_26.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content