================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο διαλογισμός σου μπορεί να σου προκαλέσει...

⍆Τι σχέση μπορεί να έχει η νευροεπιστήμη με το διαλογισμό;... Μεγάλη!

Εκατοντάδες έρευνες έχουν καταλήξει ότι η αυτεπίγνωση, η ενσυνειδητότητα ή αλλιώς mindfulness έχουν βαθιά επίδραση στην υγεία.

Μέχρι πρόσφατα, γνωρίζαμε ότι ο διαλογισμός ήταν μια πρακτική που εφαρμοζόταν στις χώρες της Ανατολής, για χιλιάδες χρόνια. Δεν γνωρίζαμε όμως, τίποτα, για τα οφέλη του, πέραν από τις μαρτυρίες των ίδιων των ασκούμενων. Από τη δεκαετία του ΄60 όμως, με την ανάπτυξη της νευροεπιστήμης, οι ερευνητές γοητεύτηκαν από τις πρώτες παρατηρήσεις της επίδρασης του διαλογισμού στις γνωστικές λειτουργίες.

Έτσι, σήμερα, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο διαλογισμός:
– Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
– Μειώνει τον πόνο
– Μειώνει τη φλεγμονή σε κυτταρικό επίπεδο
– Αυξάνει τα θετικά συναισθήματα
– Μειώνει την κατάθλιψη
– Μειώνει το άγχος
– Μειώνει το στρες
– Ενισχύει την κοινωνική δικτύωση και τη συναισθηματική νοημοσύνη
– Ενισχύει τη συμπόνια
– Ενισχύει την ικανότητα αυτορρύθμισης των συναισθημάτων
– Ενισχύει την ικανότητα συλλογισμού
– Αυξάνει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου
– Αυξάνει τον όγκο των σημείων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τα θετικά συναισθήματα
– Ενισχύει τον όγκο των σημείων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη συγκέντρωση
– Ενισχύει την ικανότητα εστίασης
– Ενισχύει τη διαύγεια του νου
– Ενισχύει τη μνήμη
– Αυξάνει τη δημιουργικότητα

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο διαλογισμός είναι σήμερα μια πρακτική που προτείνεται από πολλούς επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας.

Την πρακτική αυτή όμως, προτείνουν πλέον και σύμβουλοι επιχειρήσεων, με σκοπό την αύξηση της ικανοποίησης και της απόδοσης των εργαζομένων. Ένα από τα πρώτα εγχειρήματα ξεκίνησε στην Google, στη Silicon Valley των ΗΠΑ.

Εκεί, υψηλόβαθμα στελέχη, ανέθεσαν σε έναν μηχανικό, να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις απαιτήσεις της εργασίας τους.

Τελικά, το πρόγραμμα δημιουργήθηκε και ονομάστηκε Search Inside Yourself. Σε ελάχιστο χρόνο, πάνω από 32.000 εργαζόμενοι του κολοσσού είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα και ανέφεραν θεαματικές αλλαγές στη διαχείριση του στρες, στην απόδοσή τους και στη γενική αίσθηση ευτυχίας που ένιωθαν κατά τη διάρκεια της μέρας.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα Search Inside Yourself ανεξαρτητοποιήθηκε και δημιουργήθηκε το Search Inside Yourself Leadership Institute, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, του οποίου ο σκοπός είναι, η διάδοση της μεθόδου σε πολλές περισσότερες εταιρείες αλλά και στον κόσμο εκείνο που απλά αναζητά έναν καλύτερο τρόπο διαχείρισης των πιεστικών καταστάσεων στη ζωή του.

Τελικά, όμως, τι προσφέρει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα Search Inside Yourself συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτεπίγνωσης και στην ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης και των ηγετικών ικανοτήτων. Πάνω από 30 χώρες φιλοξενούν πλέον το πρόγραμμα, σε όλο τον κόσμο.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
Επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο διαλογισμός σου μπορεί να σου προκαλέσει... Reviewed by PLOUMISTOS on 3:02 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.