H θεραπευτική δύναμη του γέλιου στο πένθος και στο θάνατο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

H θεραπευτική δύναμη του γέλιου στο πένθος και στο θάνατο

⍆Το χιούμορ και ο θάνατος είναι δύο λέξεις που πιστεύουμε πως δεν πάνε μαζί στην ίδια πρόταση.... Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και σίγουρη όχι τόσο αυστηρή με τον ανθρώπινο ψυχισμό. Άλλωστε, το φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων είναι τεράστιο και το ζήτημα του πένθους περίπλοκο.

Η Marilyn Mendoza, ψυχίατρος, σε άρθρο της για την εμπειρία της εργασίας της, ανέφερε πως όταν ξεκίνησε δουλειά σε κέντρο περίθαλψης ατόμων με ανίατες ασθένειες δεν πίστευε ποτέ πως θα γελούσε τόσο πολύ. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι σε ένα τέτοιο μέρος υπάρχει χώρος μόνο για θλίψη και πένθος. Όλοι πιστεύουν ότι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τόσο σοβαρά θέματα όπως ο θάνατος είναι απίστευτα καταθλιπτικά.

Ωστόσο, αυτή η αντίληψη είναι κάπως διαστρεβλωμένη. Σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήχθη σε νοσοκομείο του Kent και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Hospice and Palliative Care αποκάλυψε ότι το 85% των νοσηλευτών είχαν έντονο χιούμορ και το ακόμα πιο εκπληκτικό 70% του χιούμορ ξεκινούσε από τους ίδιους τους ασθενείς. Αν το χιούμορ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής, γιατί να μην αποτελεί και μέρος του θανάτου;

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του γέλιου στη ζωή μας και το ρόλο του στην αντιμετώπιση του στρες. Όταν γελάμε, νιώθουμε καλύτερα στη στιγμή, αλλά τα πλεονεκτήματα είναι και μακροπρόθεσμα. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βελτιώνει το επίπεδο εγρήγορσής μας, αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών, μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την παραγωγή Τ λευκοκυττάρων και μειώνει ακόμα και την αίσθηση του πόνου.

Ο Sigmund Freud έλεγε ότι η εκτίμηση του χιούμορ σε θέματα θανάτου αποτελεί σημάδι ωριμότητας. Οι ψυχολόγοι σήμερα θεωρούν ότι η αίσθηση του χιούμορ είναι ένα σημαντικό, ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ζωής. Ο θάνατος από μόνος του δεν είναι ποτέ αστείο, αλλά οι καταστάσεις πριν και μετά σίγουρα είναι. Το γέλιο μας βοηθά όταν πονάμε και μπορεί να κάνει τις καταστάσεις να φαίνονται λιγότερο δραματικές και απειλητικές.

Ο γνωστός ψυχίατρος Irvin Yalom επισημαίνει πως όλοι αντιμετωπίζουμε άγχος θανάτους, αλλά για κάποιους είναι εντονότερο σε σύγκριση με άλλους. Το πώς διαχειριζόμαστε αυτό το άγχος καθορίζει και το πώς ζούμε τη ζωή μας.

Το χιούμορ είναι επίσης σημαντικό στο πένθος. Όταν νιώθουμε ότι έχουμε βυθιστεί μέσα στην απελπισία και στην απόγνωση λόγω της απώλειας ενός αγαπημένου μας προσώπου, είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι θα έρθει ξανά ποτέ η στιγμή που θα χαμογελάσουμε, πόσο μάλλον να γελάσουμε. Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Berkeley παρατήρησε ότι οι χήροι και οι χήρες που μπορούσαν να χαμογελάσουν και να γελάσουν, όταν θυμούνταν τον αγαπημένο τους βίωναν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη στους 6, 12 και 24 μήνες μετά το θάνατο.

Το γέλιο επίσης αποτελεί ισχυρό εργαλείο και για όσους εργάζονται σε ανάλογους τομείς που σχετίζονται με το θάνατο. Μπορεί να αντιμετωπίσει την επαγγελματική εξουθένωση και για ορισμένους εργαζόμενους αυτό είναι σημαντικό, καθώς χρειάζεται να είναι δυνατοί για να στηρίξουν τους ανθρώπους που τους χρειάζονται. Το γέλιο μπροστά στο θάνατο και στο πένθος χρειάζεται να πάψει να αποτελεί ταμπού, αποτελεί βάλσαμο για την ψυχή και ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,430,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,59,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,873,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,384,Κόσμος,9508,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,366,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2592,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: H θεραπευτική δύναμη του γέλιου στο πένθος και στο θάνατο
H θεραπευτική δύναμη του γέλιου στο πένθος και στο θάνατο
H θεραπευτική δύναμη του γέλιου στο πένθος και στο θάνατο
https://www.americanseniormagazine.com/wp-content/uploads/2018/03/Laughter_opener.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/10/h_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/10/h_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content